Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dokonalý popkulturní produkt se vskutku fantastickou animací - zvláště v akčních scénách (viz třeba souboje buggin s jagy, to je prostě neskutečný nářez...), doslova strhující vizuální smršť s místy až neuvěřitelným využitím současných technických možností počítačové animace, která však bez programátorské fantazie a profesionálních schopností špičkových výtvarníků nikdy by sama o sobě jen díky komputerům nevznikla... Ano, příběh je myšlenkově poněkud jednoduchý, asi jak se na žánr patří - a přesto chvílemi člověk v ději i lehce ztrácí přehled, leč naštěstí je vždy vše (do)vysvětleno hlasem vypravěče... Trošku mi sice subjektivně(!) vadilo, že originální zvuková stopa není dvojjazyčná (prostě ti amíci měli d.m.s.n. mluvit anglicky), ale hrdinské postavičky svůj úkol s nadlidským ;-) úsilím splní, svět se zase nakonec jednou podaří před zloduchy z technologické korporace Daiwa (ejhle ten název ;-) na poslední chvíli zachránit a spasit... A co je nejdůležitější - tahle oddechovka vám prostě nedá oddechnout! . . . Docela uspokojivé zjištění po prvním zhlédnutí - a už teď vím, že tenhle film si s chutí s malým odstupem (a již poučen ;-) prostě někdy pustím znovu. - - - - - (Poprvé viděno 12.5.2008 na dvd, komentář zde jako pátý - 12.5.2008) ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Na začátku chci podotknout, že jsem velmi rád protože u nás konečně někdo (MIDO) začal vydávat anime. Zatím jen kapky, ale déšť přijde ! Jako první nám naservíroval velmi moderní animák Vexille 2o77. Počítačově animace je na vysoké úrovni, film však sráží míra klišé, která je obsažena v míře větší než malé. Akční sekvence jsou nadprůměrné a zpomalování je užito citlivě. Příběh je silný a nebýt těch klišé (film je zjevně určen mladšímu publiku) šlo by o pecku. Postavy se pohybují přirozeně a musím konstatovat, že Marie mi silně připomínala Laru Croft (tu počítačovou, ne tu se rty jako pračkou na č....y) a Jagové zase písečné červy z Duny. Souhrnem musím říct , že spokojenost je přítomna a hodnotím na silnější ***. ()

Reklama

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná oddychovka. Co mě velice potěšilo, a to možná někoho překvapí, byla grafická stránka filmu. Grafici se tedy předvedli. Cartoonově laděné postavy oku nevadili a za pár minut jste si na ně zvykli. Co mě naprosto dostalo byla simulace látky a velice pěkná práce ze světly. Překvapilo mě i to, že autoři vytvořili velice uvěřitelné prostředí a nikde to tzv. "neodflákli". Celé "Tokio" bylo opravdu detailně zpracované, vytvořili žijící město třeba jen kvůli jednomu jedinému záběru. Bravo :)... Na druhé straně opomněli sem tam udělat detailnější texturu. Viditelné to bylo hlavně na obloze. Zase jednou velice nápaditá sci-fi myšlenka a k tomu skvělá japonština. No jako fanoušek Japonského anime a jako fanoušek sci-fi jsem velice spokojen, proto 4 * :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Začať by som mohol dvoma spôsobmi - buďto za a) poviem jednoducho dve slová: nevyužitý potenciál, alebo za b) poviem, že niečo také ako béčka alebo guilty pleasure v rámci anime takmer absolútne netolerujem, pretože tu hľadám len skutočné klenoty a špičkové tituly. Ale pekne poporiadku. Vexille 2077 je viac menej klasickou akčnou sci-fi, ktorá stavia na nápaditej a veľmi zaujímavej zápletke. V roku 2077 je Japonsko už 10 rokov dokonale izolované od zvyšku sveta, bez možnosti akéhokoľvek prieniku na jeho územie, alebo získania informácií či satelitných snímkov. Biotechnologický pokrok a úspechy v oblasti armádnej robotiky spravili z krajiny najvplyvnejšiu zbrojársku veľmoc, ovládajúcu svetový trh, a japonskú ekonomiku riadi gigantická korporácia Daiwa. Za účelom získania informácií o dianí v krajine je tajne vyslaná jednotka SWORD, ktorá sa z politických dôvodov dištancuje od americkej vlády, pre ktorú predtým pracovala. Mladej žene Vexille sa so skupinou vojakov podarí infiltrovať na japonskú pôdu... a odhalia niečo, čo si nedokázali predstaviť ani vo svojej najhoršej nočnej more. Potiaľ dobré, základná premisa je, mj. v bode týkajúcom sa izolácie a "rádiového ticha" (teda dokonalého permanentného informačného embarga), veľmi atraktívna. Lenže Vexille zlyháva, v čom sa dá. Už v úvode mi udrela do očí ohyzdná cellshadingová animácia s častým presvetlením scény a hnusnými farebnými filtrami; našťastie, keď to človek prežije, od titulkovej sekvencie sa to markantne zlepší, ale zázrak sa nekoná. Že hudbu skomponoval Paul Oakenfold (ako sa honosí dvd obal, autor časti hudby druhého Matrixu) je síce pekné, ale je to nanič, keď približne 50% skladieb k daným pasážam vôbec nesedí a pôsobí divne. Takže Audiovizuálny orgazmus sa nekoná. Príbeh je jednoduchý a prostý, ako sa len dá (síce sa sem tam objaví nejaká tá zaujímavejšia, ale o to neoriginálnejšia myšlienka), neskôr sa vynorí aj pár nelogickostí a divných scén, a tak už zostáva len akcia. Tá je dynamická... a to je asi tak všetko. Navyše obsahuje druhá polovica filmu nejednu silne patetickú scénu, z ktorej mi prišlo zle. Kto sa nad to všetko dokáže povzniesť a baviť, má reálnu šancu, že sa mu to aj podarí. Mne teda nie. 30% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další s povedených apokaliptických mechaanime filmů s překrásnou grafikou, která přišla s zase trošku jiným pohledem na Japonsko, nejvíce mě překvapila grafika, která je pastelizovaná a proto se i trochu více odlišuje . . . a to je jen dobře, grafici tím nic nezkazili a spíše i získali na jedinečnosti. Příběh a hudba má somozřejmě také co říci a je toho více než dost takže se rozhodně nudit nebudete. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama