Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Diskuze

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Určitě to tak je a není to žádná novinka, používá se to celkem často ať už umírněně či hodně na oko ...   Takovej Pán prstenů je taky inspirován Druhou světovou a jejíma událostma ...

na příspěvěk reagoval fallanga

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Kdykoli se koukám na sérii těchto filmů, tak si říkám, jestli je to překladem nebo je to chyba, protože třeba Bellatrix na Harryho štěkne "ty nechutný kříženče!" když vysloví jméno Voldemorta, ale sám Voldemort je kříženec což sám přiznává jako vzpomínka z deníku, kdy říká, že by si přeci nenechal jméno svého hnusného mudlovského otce. 

Pak Voldemort znechuceně mluví o mudlech, ale znovu, sám je poloviční mudla. 

na příspěvěk reagoval fallanga

Archivář

Archivář (hodnocení, recenze)

kopie ss ideologie navléknutá do jiného hávu? přesně to mi připomínalo  ministerstvo kouzel..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

metal

metal (hodnocení, recenze)

Jo tento díl je opravdu skvělý.Ale blbá Bellatrix zabila malýho roztomilýho Dobbyho!!!!!!

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Teď mě asi pošlete někam, ale narozdíl od knihy jsem tento film viděla nejméně ze všech společně s druhou částí sedmičky. Takže teď jsem se na to konečně zase koukla a musím zírat, jak se mi to líbí dokonce více než před lety, už teď se těším na příští sobotu :))

Příspěvek byl smazán administrátorem.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

movieband

Zavřel nastavil laťku moc vysoko - bohužel/bohudík. Já si na ten jeho hlas v Relikviích taky nezvyknul a byl jsem radši, když Hagrid nemluvil.

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

njn...muj nazor. Chapu ze to ma miliony fanousku po celem svete. Ale se to proste nelibilo. Co se mi libilo byla posledni hodina z navratu krale. Jinak to pro me byla nuda...

Jeffic

Jeffic (hodnocení, recenze)

Anarvin: ou to je masakr, ale nejsem zas takovýf fanoušek, vlastně žádný, škoda, že to nemá LOTR.

vilusinska

vilusinska (hodnocení, recenze)

tak já sice taky nejsem žádný velký čtenář Harryho ale řekla bych že každý kdo má lidské uvažování tak mu hned bylo jasné proč Hermiona začarovala rodiče.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Yangus: Hned na začátku je to koneckonců vidět. Hermiona si prohlíží noviny a tam se píše o vraždách mudlů.

futbalista

futbalista (hodnocení, recenze)

Yangus: Ako hovorí Ja83, Hermiona ich začarovala aby ich ochranila a oni sa odsťahovali do Australie... Fenixov rád vedel, že na Ministerstve sú smrťožrúti a ten jeden zakazal požívať prenašadlá pod trestom.... Na svatbe už Ministerstvo padlo a tak ich našli....

Ja83

Ja83 (hodnocení, recenze)

Yangus: Hermiona začarovala rodiče proto, aby je ochránila. Zapomněli že mají dceru, odstěhovali se kamsi pryč a tak neexistovalo žádné spojení mezi nimi a Hermionou, po které smrtijedi šli.
Přenášedla byla myslím sledována ministerstvem a na ministertstvu měl v té době své špehy Voldemort. Svatba probíhala za přísných bezpečnostních opatření, napadení proběhlo až poté, co ministerstvo ovládl Voldemort.
Pokud sis nevšiml, tak těch lapků bylo hodně, kdežto oni jen tři. A během útěku bojovali, bylo to vidět.
Draco Harryho samozřejmě poznal, ale nepráskl ho. Harry se ho na to ptal těsně poté, co unikly z hořící Komnaty nejvyšší potřeby. 
Nezdálo se mi, že by Ron nepoznal Červíčka a Belatrix.

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Nejsem skalní fanoušek ani čtenář HP.  Ale překvapilo mě nelogické chování postav.
Proč Hermiona začarovala rodiče aby zapomněli?
Harryho transport, proč nepoužily nějaké přenašedlo, muselo být jasné že budou napadeni na koštěti. Následně ubytování u Ronna a svatba myslel jsem že ho chtějí schovat a ne vystavit na veřejnosti, opět bylo jasné napadení.
Další, nebojí se ministrů ani hada ale jak potkají loupežníky nebo co to bylo tak nebojují ale utíkají.  
Draco nepoznal Harryho? Taky musel vědět kde je Ron a Hermiona je i Harry
Navíc potkají Červíčka a Ron se chová jako by ho neznal, to samé s Beatrix.
 
Jinak celkem dobré je to.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Ištván87Ten tvůj spolužák je jako já :-) U mě to jde takhle. Relikvie Smrti - 2, Fénixův Řád, Princ Dvojí krve, Relikvie Smrti -1, Vězen z Azkabanu, Kámen Mudrců, Tajemná komnata

Ja83

Ja83 (hodnocení, recenze)

Tahle část je podle mě hned po Vězni z Azkabanu nejlepší díl Pottera. Mě to naopak nudné nepřišlo ani trochu, mám raději takové víc psychologicky laděné filmy, než ty, kde je jedna bitva za druhou. Samozřejmě na knížku to nemá, ale určitě je lepší než poslední díl.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Ono je to fuk... Mám spolužáka, který nikdy nečetl ani úryvek z jakékoliv knížky a nejvíc se mu líbily právě poslední tři díly... Nejdřív se mu nejvíc líbila šestka (mimochodem, tý tady taky furt nadáváte) a posléze druhý díl sedmičky... Podle mě se nedá říct že se ty filmy líbí jenom skalním fanouškům HP...

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama