Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 969)

akisha 

všechny recenze uživatele

Problém podle mě tkví v tom, že se rozhodlo rozdělit poslední film na dva. Logicky je první film bez finále a po výborným úvodu se převážnou většinu času jen mluví a vyvíjí se charaktery tří hlavních postav. To je sice taky důležitý, ale podle mě by se to dalo zkrátit a hodně zbytečností vystříhat. Škoda, protože v mnoha scénách byla ta osudovost jasně cítit (hlavně scény ze zasedání Smrtijedů) a i některý režijní nápady byly fajn - hlavně ta animovaná legenda o Smrti a Relikviích. Ron i Hermiona hráli perfektně - Hermiona obzvlášť, Harry nijak nevybočil ze svýho neohromujícího standardu, ale žádnej průšvih to taky nebyl. Rozhodně se ale těším na poslední část, protože ta by mi snad ten nedostatek akce mohla vynahradit. Silný 3* ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Naprosto... únosné. Docela se nedivím, že je tady recepce tak polarizovaná... Trochu bych řekl, že se tady projevuje lidská tendence nevidět klady přes negativa a více versa. Říkejte si o mě, že jsem Švýcar, ale já tam viděl obé. Když pomineme už bez debat přijímaný, digitálně vyleštěný vizuál a s ním související formu, zbývá nám to, na čem poslední díly Pottera (mnohdy scénu od scény) stojí a padají - herecké výkony, casting, příběh a s ním spojené emoce. Co se herectví a herců týče, máme především možnost sledovat, co se za těch deset let naučila trojice Radcliffe, Watson, Grint . Názory se zhusta liší (má milá se třeba hodně nelichotivě vyjadřuje o tom, co předvádí Ronův představitel), já jejich výkony za sebe už poněkolikáté kvituju s uznáním - nesedíte z nich na zadku, ale na druhou stranu bez problému uvěříte Ronovi žárlivost, nebo Harrymu a Hermioně pomíjivý záchvat smíchu po velice odzbrojujícím způsobem trapném tanečku. Zbytek se tak nějak pokrátí... Moc příjemný atmosferický začátek s protivným, usopleným koncem nekoncem; zabíjení nudy ve stanu s napínavou infiltrací orwellovského ministerstva kouzel; prolog s charismatickým Rickmanem (absence jeho Snapea, mimochodem mé nejoblíbenější postavy ságy je v Relikviích obzvláště citelně znát) s relativně zbytečným epilogem a poněkud bezzubým (meh) Fiennesovým Voldemortem... a tak dále a tak podobně, chtělo by se říct. První půlka posledního Pottera (PPPP) samozřejmě taky hodně trpí tím násilně komerčním přestřihnutím příběhu na dvě části, které má za následek především výše zmíněné zmrzačení konce. Na definitivní rozsudek si tedy taky ještě těch pár měsíců raději počkám... 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Vizualne efekty / Masky a vlasy ________ Je to zvlastne, ale tak, ako som bol sklamany z Princa dvoji krve, ktoremu som dal skoro 2 hviezdicky, tak naopak som bol z tejto casti nadseny, ktorej som dal skoro 5*. Uz som nechcel dat Yatesovi ziadne sance, skor som mal obavy, ze zaver totalne pochova, ale tato cast je uplne ina, ako vsetky predchadzajuce, aspon z mojho pohladu a to este neviem, co ma caka v zaverecnom pokracovani. Pacila sa mi temna a dusna atmosfera filmu, hlavni hrdinovia uz neboli ziacikmi v carodejnickej skole a nemali okolo seba spustu priatelov, ktori im pomahali, ale teraz boli stvancami na uteku a verit uz nemohli nikomu, pretoze ktokolvek mohol byt zradca. Jednoducho som bol velmi spokojny a zelal som si, aby to neskoncilo. Vidim, ze nazory su rozne a ja sa priklanam skor k tym vyssim hodnoteniam. __________ Daniel Radcliffe - (Harry Potter) +++ Emma Watson - (Hermione Granger) +++ Rupert Grint - (Ron Weasley) +++ Tom Felton - (Draco Malfoy) +++ Jason Isaacs - (Lucius Malfoy) +++ Alan Rickman - (Profesor Severus Snape) +++ Helena Bonham Carter - (Bellatrix Lestrange) +++ Michael Gambon - (Profesor Albus Dumbledore) +++ Jim Broadbent - (Profesor Horace Slughorn) +++ Robbie Coltrane - (Rubeus Hagrid) +++ Ralph Fiennes - (Lord Volodemort) +++ Bill Nighy - (Rufus Scrimgeour) +++ Brendan Gleeson - (Alastor Moody) +++ John Hurt - (Ollivander) +++ Rhys Ifans - (Xenophilius Lovegood) +++ (Videl v kine 23.11.2010) +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tenhle film jsem měl už nějakou dobu doma, ale potom všem, co jsem o něm slyšel, jsem se mu jaksi vyhýbal. Až dnes jsem si řekl, že to nemůže být zas tak špatné, jak zde někteří píší a ono je to vlastně naopak. První část finále je jeden z nejlepších dílů Potterovské ságy! Začátek byl svižný, prostředek temný a konec dojemný - přesně tak, jak to má být. Navíc, poprvé jsem si všiml, jak Emma Watson dokáže hrát, a musím říct, že ne vůbec špatně. Takhle, Dan i Rupert jsou dobří herci (o Rupertovi dokonce sám Scorsese řekl, že by mohl být příštím DiCapriem) o tom žádná, ale zrovna v tomto díle mi přišlo, že Emma dostala malinko víc prostoru a předvedla, co umí. Jo, ta se doufám dostane ze škatulky "té z Harryho Pottera". Takže - s první částí finále jsem naprosto spokojený a doufám, že to samé budu moct napsat i k druhé části (a zároveň poslednímu dílu) už teď kultovní série. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Se Star Warsovským ministerstvem kouzel a viteálem z Pána Prstenů nemám až takový problém, ale proč to je proboha místy nudné jak Road (ty postapokalyptické záběry jsou vůbec zlo) a přepjaté jak Twilight? (což je vzhledem k podobě hereček do očí bijící). Obrovský propad a nuda k posrání, která je tak vážná a epická, že není prostor pro žádný děj. A ještě tedy - existenci Columbusovsky debilních vtípků pro děti nechápu, když tento díl je tak temný a důležitý, že pro děti vlastně není + až neuvěřitelnému počtu scén a návazností nerozumím. A neřekla bych, že jsem byla tolik opilá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý film "Harry Potter a Kameň mudrcov" zo série o mladom čarodejníkovi Harry Potterovi bol natočený v roku 2001. Druhá časť "Harry Potter a Tajomná komnata" prišla do kín o rok neskôr. Oba snímky som ohodnotil štyrmi hviezdičkami. V roku 2004 bol natočený tretí diel "Harry Potter a väzeň z Azkabanu". Tomu som dal plný počet, päť hviezdičiek. Štvrtá časť "Harry Potter a Ohnivá čaša" z 2005 ma po perfektnej trojke dosť sklamala. A ani piate pokračovanie "Harry Potter a Fénixov rád" z roku 2007 to už nedokázalo znova naštartovať. V roku 2009 som si skočil do kina na titul "Harry Potter a Polovičný princ". Keďže som to videl na veľkom plátne, tak som tomu udelil štyri hvieždičky. A potom prišlo dlho očakávané vyvrcholenie tejto kinder fantasy čarodejníckej série. Producenti ho vypočítavo natiahli až na dve samostatné časti. V roku 2010 toto veľké finále odštartoval snímok "Harry Potter a Dary smrti 1". *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První polovina velkého potterovského finále je nečekaně tichá a konverzační, ale rozhodně to není na škodu, protože je bez výjimky skvěle zahraná. Stanovací část, při jejímž sledování si uvědomíte, jak velkou cestu od roku 2001 ušly nejen postavy, ale také jejich představitelé, je asi ze všeho nejlepší. Napětí je celých 140 minut téměř hmatatelné, ponurá atmosféra zrovna tak, scenárista i režisér však stále dobře vědí, kdy si mohou dovolit něco pro odlehčení a divák se nenudí. Akční začátek se povedl na jedničku, závěr s Bellatrix a Dobbym je jeden z nejpůsobivějších momentů celé série. A ke komponování hudby se dostal Alexandre Desplat, což byla sázka na jistotu. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle má být jedno z vyvrcholení celé ságy? Ságy, která si celou dobu udržovala svoji vysokou kvalitu a na konci musí takhle ostudně padnout? Ano, je to teprve půlka dílu (fakt, který je ovšem nestoudnou drzostí tvůrců), ale to, jakým způsobem se filmu podařilo zazdít všechny potenciálně zajímavé motivy a zdůraznit tu neskonalou nudu ústřední trojice, nezná mezí. Kdyby ta ústřední trojice něco hrála a byly jim dány do úst netrapné dialogy, ještě by to šlo. Přitom se Rupert, Emma a Daniel každým dílem zlepšovali, ale asi mě zmátlo, jak pěkně jejich neumětelství skryli borci typu Alan Rickman (téměř nulová pozornost na jeho postavu je nepochopitelná), Maggie Smith či Gary Oldman. Překvapuje mě, že díl s největší úlohou pro Emmu Watson, bude zároveň nejslabším. On je problém v tom, že řada scén nedává moc smysl, respektive dává, ale výskyt magie dělá v tomto díle scenáristům největší potíže. Velmi často jsem si totiž říkal, že se může stát, umřít, přijít, objevit cokoliv a kdokoliv, když si to příběh vyžádá. Stačí použít nějaké kouzlo. Když se to však příběhu nehodí, kouzlo se nepoužije. Jinak tenhle film už má pramálo společného s předchozí atmosférou, hudba tu skoro není a pokud ano, nestojí za řeč. Výtvarné ztvárnění už nemá s předchozími díly skoro nic do činění, ale chápu, že je to ovlivněno dějem. Dvě hvězdičky za skvělou konferenci na začátku a za pěkné zpracování báje o třech bratřích, jinak ale dost zklamání, a to se mi obzvlášť předchozí díl od Yatese opravdu líbil, nejvíce zakončení. Rádoby cliffhanger první části Relikvie smrti akorát připomene, jak se v tomhle filmu vlastně nic nestalo. Dodatek: s odstupem času a po třetím vidění zvyšuji na tři. Dojem je lepší v momentě, kdy víte, že si můžete pustit hnedka závěrečný díl a kdy už víte, do čeho jdete. I tak ale jde určitě o nejhorší díl Harryho Pottera. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali dalšího filmu o Harrym Potterovi. První část Relikvií smrti je solidní počin, který sice nevnímám s takovým nadšením jako prvních pět filmů z této série, ale nejsem ani zklamán jako v případě šestého filmu. Je to zkrátka film, který je řemeslně zvládnutý bez jakýchkoliv větších problémů či zaškobrtnutí, ale kterému k dokonalosti leccos chybí. Abych byl z filmu absolutně nadšený, tak by zde museli dostat větší prostor Dursleyovi, protože věnovat jim jen několik vteřin mi přijde jako velká chyba, rozhodně to z mého pohledu nebylo pro tyto postavy důstojné rozloučení s celou ságou. A potom je tu něco, co mi vyloženě vadilo a naštvalo mě, a to sice místo posledního odpočinku Albuse Brumbála, který je pohřben kdesi na ostrůvku, daleko od civilizace, což mi přijde pro tuto postavu značně nedůstojné. Našly se samozřejmě i nějaké scény z knihy, které mi ve filmu chyběly, ale těch scén bylo minimum a jsem ochoten to přejít. A nyní k tomu, co se povedlo. Film je v mnoha momentech krásně odlehčený a vtipný (viz např. hláška: "Dobby nechtěl nikoho zabít. Dobby chtěl jen zmrzačit nebo těžce zranit, ale zabít ne."), režisérovi se také povedlo úžasně na mě jako diváka přenést emoce a pocity hlavních hrdinů, herecké výkony byly vcelku povedené, z hlavní trojice jednoznačně nejlepší výkon podává Rupert Grint, z vedlejších rolí jako vždy exceluje Alan Rickman či Brendan Gleeson, a povedlo se i obsazení nových herců, jako jsou Bill Nighy, Rhys Ifans, David O´Hara či Domhnall Gleeson. Hodnocení tohoto filmu tedy uzavírám s tím, že k dokonalosti něco málo chybělo, ale je to o něco lepší než předchozí film, zatímco u předchozího filmu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami a nakonec jsem díky zážitku v IMAXu dal čtyři hvězdy, tak u tohoto filmu se nemusím dlouho rozhodovat, jsou to pro mě čisté a přesvědčivé čtyři hvězdy. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

No mám hodně smíšené pocity. Nadávala jsem už od začátku, co se mluvilo o rozdělení do dvou části a těď to chápu ještě méně. Samozřejmě, že jde o peníze, ale rozdělení do dvou části filmu velmi uškodilo z mého pohledu. Ve filmu se totiž vlastně nic nestalo, nic co by mělo velký význam, co by příběh posunulo dopředu. Všechno důležité z tohoto dílu by se vešlo do cca 30 minut. Jenže diváci se zde můžou rozdělit na ty, co knihu četli, co knihu nečetli a ještě na velké fanoušky celé knižní série. Tento díl je věnován právě té třetí skupině - fanouškům. Věřím, že fanoušci knihy budou z tohoto dílu nadšeni. Tato část je zaměřena na emoce, zabývá se pouze hlavním triem a na to, jak je všechno změnilo, co všechno museli obětovat. Zkuste fanouškům knihy vyškrknout chvili Harryho u hrobu svých rodičů, nebo snad scény s Dobbym a tak podobně. Je jasné, že producenti nemysleli na fanoušky, ale jen na to, že dva díly vydělají více než jeden. Nejsem z filmu nadšená, ale ani zklamaná, beru to jako dárek fanouškům, kteří si tak můžou na plátně užít emotivní chvíle svých oblíbených hrdinů, neberme jim to. My ostatní se dočkáme v červenci a věřím, že to bude stát za to. Dávám 4 hvězdy, ačkoliv slabší, 3 dát nemůžu, protože jsem je dala předchozímu dílu, který považuji za nejslabší z celé série a protože se mi na filmu celkově líbila atmosféra, hlavní herecké trio zatím nikdy nehrálo lépe. Musím ještě pochválit soundtrack, úvodní scénu, která se mne dotkla nejvíce a vrchol zpracování příběhu tří bratří. Těším se na druhou část. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné intro před velkolepým finále. David Yates opět opakuje a ještě více stupňuje a vybrušuje svůj styl z předchozích dílů, takže je to celé náležitě temné, emotivní, strhující a herecky skvělé. Ano, chyby tu jsou. Ano, tou hlavní chybou je scénář, který až otrocky přepisuje skoro celou první část knihy a až na malé výjimky si s ní vůbec nepohrává. A přitom se zde dalo přidat taková spousta věcí, např. úmrtí některých postav, pohled do Bradavic či prodloužení některých akčnějších scén. No a v některých se dalo samozřejmě ubrat, hlavně v tom nejvíce problémovém lese. To jsou ale fakta, ze kterými toho Yates moc nenadělá a s materiálem, který dostal, dovedl opravdu výborné věci. Tempo je opravdu strhující a drhne jenom chvílemi v lese, ale i tak jsem se vůbec nenudil. Herci jsou bezchybní, emoce hlavních postav naprosto uvěřitelné a některé scény opravdu nemají chybu (vymazání paměti, taneček, ministerstvo, příběh tří bratří). Já jsem tedy nakonec naprosto spokojen a i když jsem původně chtěl kvůli Klovesovi a jeho scénáři dát o hvězdu méně, tak se mi za ten den film nějak rozležel v hlavě a většina chyb už mi nakonec jako zas tak velké chyby nepřijdou a vlastně mi tam ten zkratkovitý scénář i pasuje. Věřím ale, že druhé shlédnutí a propojení s druhým dílem tomu ještě pomůže. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Už to není takový, jako to bývalo. Dřívější díly byly lepší. Ale když sem už s Harrym jednou začal, tak to dokončím, ať se mi to líbí nebo ne. A teď k filmu: Rozhodně se od předchozích o dost liší, což mu může prospět, ale u jiného typu diváka, než jsem já. Možná budu krutý, ale ohodnotím 3 hvězdami... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

UPDATE 11.12.2014: Druhé zhlédnutí v maratonu všech dílů na blu-ray a teda... jsem zatím ze všech dílů kromě hrozné čtyřky naprosto unešen, tohle se musí sledovat pohromadě! Yates je super rejža, kterej tomu světu vtisknul neobyčejnou živost. Starej zaslepenej komentář nechávám na připomenutí toho, jak jsem ten film před lety napoprvé nepochopil :-P. *** Svět se asi zbláznil, když dokáže s rukou na srdci říct, že nový HP "není nuda". Yates svoje kouzelné dítko obdaroval tolika ušlechtile pomalými scénami, až Relikvie Smrti č. 1 připomíná britský dokument o krásách nejznámějšího ostrova na Zemi: Harry, Ron a Hermiona sedí v lese a povídají si; Harry, Ron a Hermiona stojí na louce a povídají si; nebo pro změnu Harry, Ron a Hermiona skáčou po skalách a kochají se výhledem. Ve stručnosti děj celého filmu, to vše navíc bez jakékoliv výraznější hudební linky. To, co bylo v knize napínavé a záživné (!!!), se na plátně kin proměnilo v apatickou nudu. Máme filmy, které jsou umělecky nudné a jejichž sledování rovná se nirváně; pak máme snímky, které se o něco podobného snaží, jenže Yates bohužel umělec není, jen zručný chlápek, co se neztratí (nějaké zlepšení tam jde skutečně vidět). Takže, akční scény okleštěné na maximum, nedůležité dialogy rozvedeny na desetistránky scénáře... Ano jsem zklamán (proč, když jsem moc nečekal?). Ke "kvalitám" režie/scénáře samotných: vtipné scény jsou mnohdy trapné, dojemné cény působí úsměvně - psycho. No a třešnička na závěr: Radcliffe zasluhuje bezovou hůlkou na holou, když se ani po deseti letech nenaučil hrát. Nebohý klučina si stále nezvyknul na stativy kamer, mikrofony audiorekordérů a osvětlovače, a v každé scéně přehrává a je nervózní, čehož si lze lehce všimnou díky letmému cukání hlavy a celkové řeči těla - znalí ví, o čem je řeč. Prostě je to od prvního dílu vyjukaný teenager ve světě kouzel. Metafora. Od ještě menšího hodnocení zachraňuje Harryho moje úchylka do digitální projekce: maximální kvalita čarodějné Anglii moc sluší a je radost se na záběry dívat. Ne už je však prožívat. Jsem zvědavý na druhou projekci, a hlavně na film jako celek. Pak teprve bude hodnocení krásně objektivní. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Ve srovnáním s posledním dílem, určitě posun nahoru. Harry Potter určitě patří k TOP ve filmařském řemesle - ať už je to výprava, kamera, efekty ... Řekla bych, že lidé mají problém s tím, že je to prostě mainstreamový fenomén. Já si stojí za tím, že je to unikátní a velmi originální záležitost, která se nedá k ničemu přirovnat. S Harrym jsem vyrostla a dychtivě čekala na další a další díly. I když nejsem fanatická fanynka, musím říct, že mi další díly budou chybět. Tento díl se nedá hodnotit zvlášť, člověk ho musí vnímat jako část velkého komplexu. Nevím, proč všichni pořád čekají, že s dalším dílem přijde něco strhujícího... Strhující je celý příběh kompletně. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hybnou pákou je režisér, který je pevný podklad pro rozběh i pro odraz a zároveň perfektní žíněnkou při střemhlavém dopadu. Zvolil kontroverzní cestu a jak vidno, polovina lidí tasí prostředníčky dřive, než se na film mrknou. Mě je to jedno, já žiju s pocitem, že tenhle ohňostroj geniálních detailů, přirozeného herectví a atmosféry, která brnká mohutným prstem na nervy diváka, mě dokáže vydrancovat i po devítileté cestě. A to je masakr! Relikvii miluju, protože se nesnaží zavděčit všem, má paličatou hlavu a to, že někdo vystavuje na odiv hrůzostrašné vize typu: následovník Stmívání, je jen dalším výzvou pro mě, abych se nikdy neotáčel po negativním brebentění a udělal si svou vlastní představu, která je v tomhle případě naprosto pozitivní. Těším se na negativní ohlasy v Poště. Jsem zvědav, kdo bude vulgárnější. P.S Vivat KarelR!! ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poprvé, kdy je film o Potterovi lepší, než knižní předloha (Což z tohoto dílu nedělá automaticky ten nejlepší ze serie). Hodně fajn byla civilnost vizuálních efektů, které krásně zapadaly do celkového looku a bylo jich tak nějak akorát. Fantaskní roadmovie fungovala. Ač na balanc, tak nenudila. Opravdovou hodnotu bude ale možný docenit až výjde part 2 . Rozhodně se nemůžu dočkat a to se mi s filmovým Harrym stalo poprvé. Možná proto, že není tak nechutně protivný jako v knize. Třeba přehnanej melancholik, ale rozhodně ne takový hovado jako v předloze. Škoda jen pár logických zaskřípání. Čert vem Nebelvírův meč, ale to nemohlo dát víc práce svržení vlády tim fašounem? Zaslouží si vůbec společenství takovejch neschopů nějakou budoucnost? Všichni pokakaný hned zalezou, ministerstvo padne stejně rychle jako když pudl urazí mámu bulteriera od vedle. Ta variace na komunistickou propagadnu byla taky dost mimo. Aspoň že z Ginny je konečně kočka. A chci samostatnou knihu o Lence Střelence, třeba jen citáty. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k rozporuplným reakcím jsem byl více než překvapen. Úžasný film! Nechápu, jak někdo může napsat, že se nudil. Byť jsem knihu četl, stejně jsem byl napnutý jako špagát, příjemně se bál a občas - taková milá vzácnost oproti předchozím dílům - se srdečně zasmál. J.K.Rowlingová umí být ve svých knihách velmi vtipná, což ovšem většina doposud natočených filmů ignorovala. Útoky smrtijedů jsou bombastické, hledání viteálů strastiplné a R.Grint hraje skvěle, jako by ani nehrál, ale svou postavu prostě žil. A dívčí osazenstvo zkrásnělo...Nádherně temná pohádka, pardon fantasy, pro dospělé. Jen jsem v kině litoval pětileté holčičky - na jejich místě by mě noční můry proháněly nejméně 14 dní. Ve druhé části bude mít doufám větší prostor A.Rickman, jelikož jeho Snape je nejuvěřitelnější postavou celé ságy ( a taky jsem celou dobu tušil, že je s ním vše jinak, a proto mě nezklamal)! p.s.proč nemá Voldemort rudě svítící oči jako v knize? ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Tedy... jestli tohle byl pouhý předkrm, pak reálně hrozí, že se u hlavního chodu zadávím blahem. Těch osm měsíců bude sakra dlouhých. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ten film má všechno. Kill Bill intermezzo, humor Monty Pythonů, teplé hošany v kůži ala Rocky Horror Picture Show. Zlí kouzelníci se navíc transformovali v nacisty (!!!), kteří tvrdě potírají neárijce (teda polomudly nebo co, já sám nevím). Jak říká Ron: ... twilight's better. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pomalu směřuje k velkému finále. Hledání viteálů, hutná atmosféra a tíživý pocit z rozpínající se moci Pána zla. Vše okolo relikvií smrti bylo velmi působivé, animace příběhu o třech bratřích skvěle zafungovala, ale zaujala i akce a provedení jiných scén. Tento počin diváka krásně připravil k závěrečnému dílu. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama