Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 969)

bif 

všechny recenze uživatele

Hmm...tohle se Yatesovi celkem povedlo, kamera je vážně skvělá, výprava samozřejmě také. Film je podruhé v sérii (po vynikající Cuarónově 3ce) opravdu temný a atmosféra je tak dobrá, že i délka filmu nevadí, část 1 je fajn a co dvojka?:))- ()

Don Carlos 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dokonalé, průměrně zahrané, příšeně nadabované. A navíc příliš dlouhé. - - - - - Po druhém shlédnutí (tentokráte v původním znění) to nebylo tak zlé. Ten dabing tomu fakt hodně ubližuje. Avšak scéna tanečku Harryho a Hermiony zůstane asi nejtrapnějším momentem celé ságy - kino se mohlo smíchy popukat :) ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Menej ako tri? Tak to zase nie. S hrdosťou tvrdím, že som HP positive, iba na hardware a teda Potter ide mimo mňa, ale toto nie je podpriemerná nuda. Začiatok je celkom fajnový, to snáď uzná každý. Potom sa hold začnú striedať dobré scény so zlými. Obzvlášť siahodlhé kempovanie je "výživné". Ale ako som bol poučený, taká je predloha. Ukecaná, rozťahaná.... niekde sa začať musí. Príbeh troch bratov ale potešil, pekná art forma a akcia je na úrovni ako už je v týchto trikových blockbustroch zvykom. V čase slabých scén som premýšľal, ako by to dopadlo, keby proti Voldimu a spol stál Joe Hallenbeck. Oh áno, zapálil by si cígo a všetkých by postrielal. A to ma na Pottrovi strašne štve, už je to 7mi diel, viac ako 15 hodín filmového času a umierajú len na svetlej strane. Avokádoblabla.... ()

towstit 

všechny recenze uživatele

Problem tohto filmu je predloha. Ked si precitate knihu, tak zhruba 80 percent sa odohrava v lesoch, lukach a inych planach, kde ustredna trojica stanuje, plánuje, rozhoduje sa a rozmysla ako najist Horcruxy. Zial warner bros sa rozhodli ze toto putovanie rozdeli na 2 casti, kde v prvej polke nastane len 1 hlavny klucovy moment a to je ziskat medailon a znicit ho. A to si zoberte ze na skoro 2 a polhodinovy film je sakra malo. Tym ale ako Yates dokazal, z tohto prazdneho konceptu urobit pozeratelny skoro Road Movie je obdivohudne. Mne osobne sa to zdalo malicko zkratene, vzhladom na to ze ich prepad na ministerstvo planovali minimalne 3 kapitoly ale nevadi. Neda sa zapriet, ze film nie je nabity dejom, ale stazovat sa, zeby mi film utiekol pomaly sa neda. Prave naopak. Za vrcholne momenty povazujem uvodnu depresiou nabitu 20 minutovku, tanec v stane na hudbu Nicka Cave, animovanu pasaz a Dobbyho smrt. Herci dostali velmi malo priestoru, samozrejme okrem ustrednej trojice, ale to je vina knihy. Triky boli skor priemerne a hudba sa mi zdala dostatocna. Dostatocne som sa navnadil na druhu cast, ktora chvalabohu prileti uz za pol roka. 90 percent. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Prostě režiséři nedokážou překonat knihu, .. kdybych nečetla knížky a znala jen filmy, tak mě prostě příběh nenadchne.. . právě, že většina diváků četla knížku a jde jen proto, že jsou fandové .. i když poslední tři, čtyři filmy byli na úrovni něčeho, co vylézá z naší zadní části těla, tak prostě jdeme na další díl, i když tušíme, že prostě film nebude ono, že Radcliffe bude mít většinou stejný výraz, jako by něco zatlačoval ... ale prostě producentům strategie vychází, peníze se jim sypou a lidi do kina chodí jako stádo ovcí. A já nejsem vyjímka :-D ... na každý díl jsem šla do kina a prostě je mi už líto, abych můj rituál HP porušila a prostě asi budu muset jít i na druhou část sedmého dílu, i když opravdový závěr bude akčnější než předehra před bouří, kterou jsem dneska viděla ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Neustále mám pocit, že ve filmu něco chybělo. Asi pořádně odstupňovaná akce, protože ve filmu se vše hrozně vleče. Moc mě tedy nepotěšila ani scéna, kdy trio běží lesem a honí je lapkové, tak jen neustálé prostřihy na stromy, běžící čmouhy...ale jinak hudba a efekty super. ()

Mofik 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Harryho Pottera. Dokonce se mi líbila sedmá kniha. Ale sedmý film... Nudil jsem se! Scénárista měl těžkou práci, musel vybrat z tuny keců právě ty, díky kterým bude film svižný, bohužel se mu to nepodařilo. Vybíral "vtipné" věty z kontextu, takže jim akorát přidal na trapnosti, a aby jich náhodou nebylo málo, tak ještě nějaké povymýšlel. Vše na úkor dynamiky příběhu. Jediné, co hodnotím veskrze kladně, je příběh tří bratří, to byl opravdu majstrštyk, a pak scénu u Láskoráda, Rhys nezklamal. Ale ostatní... U smutných scén jsem nebyl smutný, u veselých jsem se jen pousmál. V polovině filmu jsem chtěl utéct z kina. Akorát akce dělá Yates dobře, škoda, že jich tady bylo tak málo. A ta hudba... byla tam vůbec nějaká? No, na poslední díl si asi zajdu. Tam to snad Yates pokazit nemůže. ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

Kde je ta původní pohádka o malém kouzelníkovi z Bradavic? Jde vidět, že Harry roste spolu se svými čtenáři/diváky. Knižní předlohu jsem bohužel nečetl, takže nemohu srovnávat. Každopádně film má vcelku náboj a zvláště temnou ponurou atmosféru. Žánrově bych dílo přiřadil někde na pomezí hororu a dramatu….každopádně je to pouze první polovina filmu, ale i přesto si myslím, že stojí za to….nezbývá něž počkat na závěrečné vyvrcholení celé této ságy. ()

patroklos 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut mě příjemně mrazilo v zádech. Počítal jsem s tím, že ještě pár měsíců budeme muset čekat na úchvatný závěr, proto mě první díl Relikvie Smrti dobře naladil a rozhodně nezklamal očekávání. ()

chemicquei 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá příběh! Nebo aspoň já jsem ho nenašel. Postřeh jsem akorát výrazně dlouhý a nudný zaplňování stopáže, který chtěli tvůrci nejspíš skrejt pod zajímavý lokality. To ale děj nenahradí... ()

asfalt 

všechny recenze uživatele

Half - Blood Prince dostal 3*, zákonite musím dať tentoraz hviezdy 2. No jedno uprieť nemožno: veľmi vydarená promotion. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nóóóóóó tohle bylo hodně špatný a to jsem si říkal, že už to horší bejt nemůže a ejhle...kdyby se z této ságy která měla první 4 díly fakt špičkový tento díl ztratil naprosto nic by se nestalo. Ono by možná stačilo poslední díl natočit jako celek a ne "přesnej" opis knihy a rozdělit ho tak na dvě části. Kde první část je opravdu neuvěřitelná nuda a druhej doufejme dopadne lépe i když mám dost silné pochyby po zhlédnutí první části. Oddalování konce je dělané jen a jen pro peníze. Koukat na to jak "dark style" sklouzává do pubertálního románku alá Twilight sága je nehorázná nuda a čarodějnické fantasy které má diváka závest do jiného světa a držet jej v napětí končí. Když se v tomto "filmu" objeví napínavé scény které jsou pak fakt dobře udělané tak skončejí dřív než začnou a napětí ochází na dalších 30 minut někam na pivo do hospody a takhle se to opakuje. Knihy jsem nečetl a na tuto ságu koukám jen jako nezávislý pozorovatel a jestli se opravdu jedná o opis knihy tak bych jí ani nechtěl číst. Při nejmenším nééé tuto část. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání...úvodní scéna představitelů záporné strany u stolu nasadí perfektní laťku, která klesne jen mírně během následujících chvil až po honičku v oblacích, která v pár vteřinách vypadá téměř jako boje stíhačů v 2.SV nebo ve filmech Star Wars. Tím to vlastně končí až do děje na Ministerstvu kouzel, kde herci přeměněné trojice hrají lépe než ústřední trojice sama. To je příjemná změna. A pak pád až na tři hvězdičky...Krásné lokace film neutáhnou...Ještě by šlo vyzdvihnout kameru, která je kouzelná a s filmem si vyloženě hraje. Jen ta přehnaná kamera z ruky v závěrečné honičce lesem je až moc...Není to špatný film, ale výborný tedy rozhodně ne... ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

To čo mi najviac vadilo na tomto filme je kamera. Tak dačo chaotické, neusporiadané a bez štipky nápaditosti vo filem ako je tento nemá čo hľadať. Miestami som ani nevedel čo sa deje alebo čo daným okamihom chcel tvorca vyjadriť. Ďalšou chybou boly herecké výkony. Ja viem, že hlavný herci neboli zrovna divadelné esá, ale mohli sa aspoň trochu snažiť. No ale tou najväčšou chybou bolo debilné a rush systém spracovania obrazov a dialógov. Scenár je postavený na knihe čo sa odráža v mnohých pre diváka nepochopiteľných situáciách, ale to by nevadilo. Ale to aký bol prednes daných slov a vôbec ten už spomínaný rush bol obrovskou chybou. No je trochu nefér povedať, že za všetko môže iba samotný film. Aj príbeh je už hodne primitívny, čo pre trochu inteligentného pozorovateľa je hneď evidentné. Veci ako meč vo vode, útek z hradu plného sluhov voldemorta či všeobecné tupé neinteligentné preskakovanie z bodu do bodu je úbohé. 30% ()

Mr.FreeZer 

všechny recenze uživatele

První část je za námi. Řekl bych, že to nejlepší a nejakčnější si tvůrci schovávají na závěr, tedy na druhou část, na kterou se moc těším. Supr atmosféra, skvělí herci, postupné odhalování děje - kvalitní příprava na Relikvie smrti part 2, kde to všechno doufám vygraduje. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Naproto boží. Čekala jsem dlouhou dobu než si nějaký snímek mohl dovolit mé hodnocení jakožto PARÁDNÍ! Příběh o třech bratrech byl geniálně zanimován, a na postavičky nezapomenu stejně tak dlouho jako na příběhy Tima Burtona. Harry, Hermiona, Ron...stále ti samí herci, ale již dospělí s dospěláckými zápletkami a akcemi. Ale přesto stále v pohádce jíž chcete být součástí. Už 7 let. ()

MartX 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je film jen o "kempování" v leese. Tu a tam je nějáká akce, i tak film musím hodnotit kladně a to už jen díky tomu, že se scénaristi v celku srží předlohy. Bohužel se mi nelíbí lokace, většinou jsem si je vybavoval jinak, ale to už je věc jednotlivce. Mé oko pohladí hlavní hrdinky, jež vyrostly do krásy. Hudba se mi tu taky velice líbí. Teď nezbývá nic jiného, než že tento první díl bude náběh na druhý, který bude nabity akcí, smrtí a vším, co k tomu patří. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama