Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2010, 140 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Carolyn Pickles, Jason Isaacs, Bill Nighy, Bonnie Wright (více)
(další profese)

Dlouho obávaná válka se zlem začala, Voldemortovi Smrtijedi kontrolují ministerstvo kouzel i Bradavice a zatýkají všechny, kdo by se jim chtěli postavit. Harry a jeho přátelé mají před sebou těžký úkol, chtějí najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Při pátrání po nich nejsou nikde v bezpečí, proto se každý den přesunují a stanují v lese. Jejich samota vyústí v hádky podporované temnou mocí viteálu. Ron pak své přátele opouští. Ne na dlouho, brzy si uvědomí sílu přátelství a začne své kamarády hledat. Společně jsou poté úspěšní a jeden viteál se jim podaří zničit. Opět sjednocené trio se vydává navštívit otce Lenky Láskorádové. Od něho se dozvídají o Relikviích smrti - neporazitelné kouzelné hůlce, kameni schopném vzkřísit mrtvé a neviditelném plášti, který shodou okolností Harry již sedm let vlastní. A tato hůlka je to, co Voldemort hledá, jako pojistku proti Harrymu... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 968)

cRocco9 

všechny recenze uživatele

Je zřejmě velký rozdíl tenhle film vidět v kině nebo po několika letech doma, kde jedním dechem zfouknete i druhou část. Pro návštěvníky kin musí být frustrující, že se jim nedostává pořádné akce a příběh se podstatně nevyvíjí. Dobrý dojem neudělá ani pořádně zvládnutý cliffhanger, který působí spíš hloupě než dramaticky. Ostatně dramaticky toho není zvládnutého moc, za pár týdnů si budu snažit vzpomenout, o čem to vůbec bylo (to samé u knížky). Radši bych nehodnotil, ale pokud musím, tak lepší trojka. ()

Salvator_13 

všechny recenze uživatele

Na tento díl jsem se těšil úplně nejvíc! Protože jsem věděl, že tam bude mít jednu z hlavních rolích moje oblíbená herečka Helena Bonham Carter, která v Harry Potterovi hraje "šílenou" Smrtijedku Bellatrix Lestrangeová. Nejvíce se mi líbilo, jak ke konci filmu škrtí dva Smrtijedi a jak u toho řve. Ta herečka má krásný hlas. A jak mučí Hermionu... SENZACE!!! ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

¨Rozdělení na dvě části slibovalo možnost pořádně rozehrát drama kolem hledání viteálů. Přesto se cítím nějak ošizen, první část je dost "natahovaná", aby zamaskovala dokument o táboření tří zoufalců, kteří hledají zapomeuté předměty. Určit nějakou ústřední postavu je těžké, asi nejvíc vám přijde sympatická Hermiona, Harry je trochu "natvrdlý" a Ron zase trochu "žárlivý" ()

WWE 

všechny recenze uživatele

Kto nevidel predošle dieli môže prísť sem a dať 1 či 2 hviezdy... Ale ako neviem aký to ma zmysel hneď skočiť na siedmi diel. Proste film ako sa patrí. Treba si uvedomiť že je to POKRAČOVANIE príbehu. ()

saint3n odpad!

všechny recenze uživatele

naprosto nepochopitelná blitka. za tohle se v Americe utrácej peníze daňovejch poplatníků? wtf? debilní film co nemá hlavu ani patu, nezaslouží si to ani jedinou hvězdu. totální odpad. holt peníze jsou mocná čarodějka, jinak si nedokážu vysvětlit ten ansámbl charakterních herců, což jsou krom "hlavního" tria vlastně skoro všichni.. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Budu hodnotit jako celek i s druhou částí. Prvně bych rád podotkl, že už samotné pojetí je velmi špatné. Když první díl vytvoříte jako zábavný pohádkový příběh, tak nelze z toho posledního udělat thriller. Jsem zvědavý, jak špunti, kteří hltali mladého Pottera v prvních dílech, zvládnou vůbec pojmout takovýto závěr a pochopit vše v Relikvii smrti. Jediní, kteří by toto mohli ocenit jsou ti, kterým bylo cca 10 let v roce 2001, kdy vyšel první díl a oni tak mohli růst spolu s ním. Úmrtí kladných postav (v podobném stylu), temná atmosféra, film naplněný násilím a další věci zkrátka do takovýchto pohádek nepatří. Pokud se ale autoři z nějakého důvodu přeorientovali na vyšší věkovou skupinu, pak neměli zůstávat na půl cesty. Přidali pouze temnotu, ale vše ostatní nechali na původní úrovni. To, že příběh trochu překombinovali (ať je to vina Rowlingové nebo někoho jiného) je pak pouhá blbost a zamotanost, ne vyšší úroveň. Další věc jsou typické chyby, jako stokrát opakované hrdinské projevy (k velkému překvapení pronesené původně největším poseroutkou, kterému se všichni smáli), záchrany na poslední chvíli, hloupé dialogy a co mne nejvíce odzbrojilo - velmi dospělácký závěr (i když to mlíko na bradě většině z nich ještě ani nezaschlo). Velmi dobrý komentář: verbal ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Bože, to bylo utrpení. Prooooč se ty poslední díly trhají na DVA filmy???? Kvůli dvojnásobným tržbám z kina, ale je to lumpárna na entou. Krom pár chvilek, kdy byla nějaká akce, tak se tady pořád jen žvaní, žvaní a žvaní. Táhne se to jak smrad. 3 puboši na trampu v lese. Kdyby z toho 4 pětiny vystříhli a zbytek zrychlili, dalo by se na to možná dívat. Takhle fakt ne. ()

CoolJerry 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že ku koncu série HP sa z rodinnej pohodovky stáva akčný "skoro" horror? Kam sa podelo to čaro z prvých dielov? Však tu sa len vraždí. A to mám pustiť deťom? 3* -viac si to ani nezaslúži. ()

mikla 

všechny recenze uživatele

Kúzlo Rokfortu je preč a nastáva krutá realita mimo bezpečných hradieb a ochrany profesora Dumbledora, ktorý v ššestke umrel. Kúzelné bytosti umierajú či je to snežná sova Hedviga alebo aj milí škriatok Dobby, aj to ukazuje aká je vojna krutá a bez rešpektu. Zomiera aj Moddy, minister mágie a mnoho dalších. Smrž zdobí túto filmovú sériu..takmer v každom diely niekto zomrie a v posledných troch dieloch je to priam vo filmoch aj knihách rarita. Dary smrti 1 je iný film ako predchádzajúúce a nieje to len Rokfortom ale aj tým že hlavný hrdinovia podlahujú temnej sile a hrozí že musia čeliť aj vltným pokušeniam. Hudba, réžia, kostými to všetko je na vysokej úrovni....možno by som vytkol rozšíriť viac scénu s motorkou... ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Žijeme jen jednou a to je to, proč jsem se podíval na další díl. Sám si říkám, všechno se má zkusit než umřeš, ale myslel jsem si, že s tímto seknu po pár minutách. Stalo se to, že jsem vydržel dokonce s tím, že chci zkusit, co moje hlava a tělo vydrží. Dopadlo to tak, že jsem zjistil, že moje tělo s mozkem jsou jak krunýř. Není potřeba se pozastavovat nad dějem, postavami, režií atd. Stačí, když napíšu: KDYŽ NEMUSÍTE, NEKOUKEJTE NA TO. A na závěr to přece zrušme! Jak nám radí tato existence. ()

Danny727 

všechny recenze uživatele

Moc se mi nelíbí, jak se všichni umí přemisťovat. Kde jsou ty problémy jako: Jak se tam dostaneme? Jinak správně depresivní. ()

Indominus 

všechny recenze uživatele

140 minut se nic zajímavého neděje, zbytečně natažené, na film zbytečně použité nepodstatné zápletky. Nenažranost roztáhnout poslední díl do dvou filmů to hodně posrala. Volba Yatese na post režiséra byla osudová chyba. ()

Deleo 

všechny recenze uživatele

Kdo nečetl knihu.... tak si tento(asi) film užije... .Kdo četl tak před pěti lety.... ten o něco méně.... Doslovný fanatik trpí(dost) od čtvrtého filmu. ()

ters 

všechny recenze uživatele

Páni. Po letech koukám na své dvou hvězdičkové hodnocení a vzpomínám, co bylo jeho důvodem. Nuda. Hroozná nuda. Ale teď, když koukám na film znovu, musím zvýšit hodnocení. Bavím se o trochu víc, než kdysi v kině. Bohužel je to pro mě stále nejslabší z Harry Potter filmů. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek Potterovské ságy, ale musím říct, že některé z předchozích částí mě opravdu zaujaly a bavily. To se ovšem nedá říct o Relikviích smrti. Takovou velkofilmovou nudu už jsem dlouho nezažila. Umělé natahování celkové stopáže pobyty v různých druzích pustin, pindání o ničem, vykládání dalších a dalších příběhů, které nakonec nemají s celkovým příběhem nic moc společného, totální absence nadhledu a humoru dělají z této části dosti křečovitý kousek. Napadá mě okřídlené "mnoho povyku pro nic". 35% dávám spíš ze setrvačnosti, tak trochu za odvahu tohle pustit do světa. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Způsob, jak na lidech vydělávat peníze, když se těší na závěr celé série. Byl vůbec tento film potřeba. Vůbec nic se tady neděje. Řeší se jenom vztahy. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

Hobit 1: 2012, Hobit 2: 2013... Hobit 3: 2014?

26.07.2012

Peter Jackson to už nenápadně naznačoval na Comic Conu v San Diegu. Hobit mu pořádně nabobtnal a za 266 natáčecích dnů bylo pořízeno tolik materiálu, že z něj Jackson pohodlně sestříhá buď dva extra… (více)

Reklama

Reklama