Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (803)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani ako fanúšika béčkových hororov a obdivovateľa Ajovho remaku Hory majú oči ma jeho Piraňa príliš nenadchla. Aja má totiž skutočný filmársky talent, ktorým v Piraňe plýtva. Spracováva v nej obsah, ktorý by iba o kúsok horšie zvládol i packal (režisér) Eli Roth. Jeho Piraňa síce JE ako-tak zábavná, nahé čučoriedky v nej potešia a miera krvavej brutality dosahuje úrovne najšťavnatejších splatter masakrov žánru (čo je v dnešnej dobe v kine jav nevídaný), ale film ako celok pôsobí lacne až nesympaticky. Väčšina jeho postáv vám skôr lezie na nervy, než že by ste sa o ne mali báť, pretože sú špatne napísané a občas i zle obsadené. Aspoň že ten potapačský výlet do podzemnej jaskyne disponuje tak príjemným fantasy rozmerom. O českom dabingu pomlčím, o jeho úrovni vypovedá hneď úvodná scéna, kedy Richard Dreyfuss vydáva pod vodou rovnaké zvuky stonania ako nad vodou (WTF?!). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Strhující, romantické drama o kozách a rybách, které vás emocionálně ohlodá na kost. Ano, již v prvních minutách pochopíme, že kozy jsou zde symbolem jakési režisérovy nevyzrálosti a neradostných vzpomínek na dětství v pařížském předměstí, které ovšem bravurně transponoval na plátno, aniž by narušil konzistenci děje a kontinuitu tak tklivého příběhu. Na druhé straně ryby, a jejich behaviorální studie v nepřirozeném prostředí a zejména interakce s inkriminovanýma kozama, bezesporu představují v intencích Bordwelovského neoformalizmu vypořádání se autora se svou melancholickou minulostí a ve výsledku dosažení osobní vyvážené ataraxie těla a müsli. No zkrátka je to dobré jak sviňa, plné polonahých a nahých kikin, kterým jde místy vidět i ryba, okousaných mrtvol, stříkající krve a každý úchyl si to prostě musí pořádně užít. Paráda! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scénář 1D, kozy 3D. Ving Rhames. Brokovnice. Christopher Lloyd jako vědec. Eli Roth na sra*ky. Gore masakr motorovým člunem. Nevím, co si od filmu s názvem Piraňa 3D přát víc! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, jak to čtete. Na jednu stranu můžete Aju velebit za částečnou nekompromisnost, nepřiposranost, kvanta koz a krvavý finále, na druhou tohle všechno můžete stejně rychle zamést pod koberec. Co na tom, že někdo umí pracovat se stereotypy, nacpe si do svý žánrový omalovánky kvanta chicksen a ještě se navíc všem rozhodne vytřít zrak kulervoucím gore festem. Na vše ostatní, jako je budování napětí, špetka mytologie a zábavná postava, které nepřejte krutou smrt v bolestech, se tady rezignuje pod taktovkou blití do kamery a dalších zbytečných 3D eskapád. Aja musí pod nuceným nánosem technologií trpět ještě více, než jeho filmové oběti. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Distribuční zvrhlost - jeden z nejbrutálnějších hororů posledních let uváděn do kin s dabingem. Pekelný kruh se uzavřel. Naštěstí není dabing z nejblbějších, takže nezabíjí zběsilou jízdu plnou žravých rybiček a sympatických hrdinů, kterým to myslí, což je v tomhle žánru velmi vzácné. Stejně tak je nevídaná Ajova schopnost skloubit lascivní s opravdu strašidelným. Málokterý film dokáže současně způsobit erekci i akutní zvracení. Škoda, že to nešlo do českých kin v létě - k vodě by mě nikdo ani bagrem nedostal. Jedna z nejlepších předělávek vůbec a zcela bez debat jeden z nejpovedenějších "monster" hororů dekády. Pokud pokračovaní, jedině "made in Aja"! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Piraňa, kozy, kozy, kozy, piraňa, kozy, kozy, piraňa, krev, krev, penis, krev, piraňa, konec. Béčko jak hrom, které se po většinu času nebere ani trochu vážně, takže divák znalý zaběhnutých stereotypů zvířecích hororů se může spokojeně bavit, popřípadě v první polovině stopáže obdivovat krásy, ehm, přírody. Český dabing oné relativní komediálnosti jen a jen přidává, Piranha tak místy opravdu působí jako třicet let stará naivní - ale upřímná - blbina bez ambicí. Což je všechno fajn, Aja se při natáčení určitě dosyta vyblbnul, ale když v Haute Tension a THHE (a vlastně i v Mirrors - když přivřu obě oči) skvostně pracoval s napětím, byl jsem spokojenější. Takže i když oním závěrečným patnáctiminutovým plážovým masakrem dokazuje, že na poli gore dnes nemá výraznější konkurenci, je pro mne Piranha mírným zklamáním. A 3D nestojí vůbec za řeč, jen tak mimochodem... 7/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kozí príbeh - povesti starého Aju. "Zožrali mi penis!" Zábavná a sympatická béčkovina na jedno použitie. Chcem byť Aja a nútiť Hollywood, aby mi dával peniaze na natočenie takýchto filmov. Nie preto, aby rybičky vygrgávali silikóny a zvyšky čurákov, ani aby Chris Lloyd po rokoch opäť rozkošne maniakálne predvádzal posadnutého vedca, ale aby som si mohol vyskúšať spoluprácu s Gregom Nicotterom. "Greg, tamto potrebujem tri kilo čriev a desať litrov krvi!" Navyše tam dobre fungujú hororové momenty. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $25,003,155Tržby Celosvetovo $83,314,723Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,474,329 //počet predaných kusov 54,263Tržby za predaj DVD v USA $6,057,986 //počet predaných kusov 363,822 ║ Zážitok ako sa patrí, taká mňamka pripomínajúca to najlepšie z tohto tipu "pod-vodného degustačného" horror žánru(Čeluste, Piraňa, Aligátor+Anakonda(1997)) zo 70.-80.rokov. Alexandre Aja potešil, veľa krát eroticky pošteklil, pobavil, nadmieru znechutil a aj lakačkami postrašil. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tento film sa mal volat Kozaňa :D A to som si myslela, ze viac koz (doslova a do pismena v oboch slova zmysloch) ako v Playboy nikdy neuvidim, ale ano, chyba lavky... Videla som. V Pirani 3D. Musim povedat, ze som sa skvelo bavila, lebo hoci je toto kolosalna blbost, malo to prvky hororu, hilarious komedie a dokonca to malo aj efektny zaver... "Hm, no dobre... A kde su rodicia?" ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z nepovedeného "leporelovitého" 3D bolí oči, z šíleného dabingu uši a s nadsázkou pojatého gore festu bránice. Prostě béčko, prostě spokojenost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní zábavnej horor, co se nebere vážně. Bavila mě první půlka s mega plážovou party. Všude samý holky v bikinách, prostě letní pohoda. To natáčení porna, kde se nešuká bylo fakt směšný a prostě jsem se bavil. Samotný piraně a ten plážovej megamasakr byl zvládnutej na jedničku. Přesto se o největší chuťovku postaraly vlasy zaseknutý za lodní šroub a ne piraně. Mno a povinná finální scéna...paráda. Aja prostě zase nezklamal. Jedinou a důraznou výtku mám k 3D. PROČ?!!! Bylo tam úplně ZBYTEČNÝ a hlavně ŠPATNÝ. Dění na plátně jen znepřehlednilo a film by byl bez toho mnohem lepší. Každej není James Cameron a cpát 3D všude, jen abych vydělal víc peněz když to s tim neumim natočit je blbost. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

PIRAŇA 3D je film od žánrového fanouška, který je obeznámen s konkrétními pravidly a určitými postupy, a tak si s nimi dokáže pohrát, pro žánrové fanoušky, kteří jsou dostatek „sečtělí“ na to, aby si onu podvratnou hru a síť intertextových odkazů dokázali patřičně užít. „Brakovost“ originálního béčka Joea Danteho zde byla povýšena do samostatné estetické kategorie – campu, čili hrdé pokleslosti, jíž rozumí nejlépe cílové divácké publikum. To není konfrontováno s idiotsky se chovajícími postavami, kterým by divák sežrání zaživa přál, ale s takovými, které už nejspíš nějaký ten eco-horror viděly, jenom to nemají potřebu dávat okázale najevo. Naopak žánrově zběhlý divák očekává, že bude nejdřív vzrušen a poté zhnusen, což je kombinace, které se striktně drží současné torture-porna pro děcka, ale zde ony pocity vzrušení a zhnusení jdou ruku v ruce. Nevzpomínám si na jiné podobné dílo, které by si dokonce drze utahovalo z kastračního komplexu, na kterém jsou založeny horrorové podívané. A taky nemám za to, že když jde o předělávku, je potlačen autorský talent, jelikož Ajův charakteristický rukopis, vyznačující se zdánlivě nemotivovanými hlediskovými záběry, se v nejlepším horroru minimálně tohoto roku stává další subverzivní hrou s diváckými očekáváními a navyklostmi na daný soubor znaků. Nejde jenom o kozy a pak krev, ale o kozy a krev, kdy se přitom stihne zvracet do publika. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nemá nic zlomenýho. Vypadá to na kyselinu nebo toxin..... Prostoduchá letní zábava, pivo, prsatky co myslej na divočení koupající se v průzračné vodě jezera, kterou občas zčeří tmavý mrak nasranejch piraň. Oceňuji odlehčenou pohodovou atmosféru, hezké obrázky dívčích vnad a veselé gore záběry. Po hodince to na pláži vypadá jako 6.6.1944 v Normandii, za 80 minut je hotovo a já se těším na druhej díl! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem obdivovatel Pygocentrus Nattereri. 2.) Zajímá mě, jak se dá s padákem na zádech přijít o půlku těla. 3.) Rajcujou mě mokrý trička. 4.) Dělá mi dobře, když voda v jezeře není modrá, ale červená. 5.) Miluji lidská torza. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem BLU RAY a musím uznat, že je to skvělý film. Opět pozitivně hodnotím obraz, barvy a zvuk. Co se týče obsahu, piraně jsou skvěle graficky vytvořeny. Navíc sympatické herecké obsazení. Dáváme filmu 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ktorý blbec kričí ´žralok´, keď sme na jazere?“ Pôvodný film Joea Danteho a Rogera Cormana mám rád od detských liet a za nostalgiu mu dávam 4*, aj keď objektívne si ich samozrejme nezaslúži. Ale napriek tomu, alebo žeby možno skôr práve preto, Ajaov remake ma nebavil. Resp. bavil ma svojou blbosťou, čo ale nie je príliš veľká pochvala, hoc som si takmer istý, že také blbé postavy (Jerry O´Connell) a obecne blbý dej mäsiar z Noci s nabrúsenou britvou použil schválne. Z "prehrávania" hercov (hlavne Ving Rhames a Christopher Lloyd) a šialených nápadov (vlasy v lodnej vrtuli, Eli Roth, Richard Dreyfuss v identickom oblečení, aké mal v Čeľustiach) je vidieť, že toto seriózny horor nemal byť ani náhodou. Len krvavá pastva pre 3D. Takže sa tvorcovia našťastie ani nesnažia, aby sme si obľúbili postavy a zaujímalo nás, ktorá zomrie alebo ktorá nie. Všetko sa podriadilo trikom a gore. Triky sú ale hnusné a ani tuhé gore všetko nespasí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film střihu osmdesátkového braku ale s hyperrealismem soudobé hororové produkce a přiznaně přímočarou motivací valit atrakce umocněné 3D. Aja natočil svůj zatím nejhloupější, ale také nejuvolněnější a nejodvázanější snímek, na který je prostě (zcela upřímné, nikoli provinilé) potěšení koukat. ()

Reklama

Reklama