Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Takhle pošahanou britskou komedii jsem zase dlouho neviděla. Je to vtipné, je to geniální, je to divné, je to střelené. V podstatě je to úplná blbost a člověk nad tím nesmí moc přemýšlet, jen se tomu poddat a bavit se. Někdy jsem až žasa, jak neuvěřitelně je to narvané odkazy na různá odvětví briské popkultury, a možná díky tomu mi to přišlo mnohem vtipnější,než když tam někdoty referene nevidí. Pro lidi, co nemají smysl pro blbý britský humor, tenhle film asi není, ale já jsem se opravdu pobavila. A musím ještě zmínit excelentní herecké obsazení. Jak se Colin Firth a Rupert Everett sejdou v jednom filmu, tak to stojí za to (a vždycky spolu zpívají :D). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nablblé, ale i zábavné. Podkresovou písničku pod titulky "Love is in the air zpívají Ruperet Everett a Colin Firth... Pes Darcy se jmenuje stejně jako Firthova postava v Deníku Bridget Jonesové (a tam si ji zase autorka vypůjčila z Pýchy a předsudku, na kteréžto dílo pro změnu zazní otázka v soutěži...) Prostě Britové si utahují ze svého školského systému, dělali to Monty Pythoni, Rowan Atkinson a děje se to znovu, jen v moderním (Emo)kabátě. BTW, jak jsem se dočetl, tento film je vlastně remakem série filmů z padesátých let, které zase staví na komiksech... Zajímalo by mě, jaké byly ty filmy z padesátých let, asi si je taky pokusím sehnat.... ()

Reklama

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Když nebudu až moc uvažovat nad dějem a temy hloupými narážkami ve filmu, musim říct, že mě v první polovině vážně bavil. Druhá byla sice o něco slabší, ale pořád je dost horších filmů. Doufala sem ale, že to bude nějaká zábavná oddechovka bez pořádné zápletky a pobavím se. Možná proto to ve mně nezanechalo ten špičkový dojem. I přes to, tři hvězdičky si myslím zaslouží. ()

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

Začo prosím Vás 56%? Ja som to nevydržal dopozerať ani dokonca. Neskutočná sprostosť! Veď to nemalo hlavu ani pätu a tiež ani jednu vtipnú scénu. Nemusím tento suchý britský "humor". Navyše tak hrozné a nesympatické herecké obsadenie už od úvodných minút naznačovalo, že to bude nejaká somarina. Samé domachlené gothičky a tranzvestita ako "riaditeľka" školy. Toto je tak určené pre malé dievčatka, ale normálny dospelý muž toto kladne ohodnotiť nemôže. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval, protože jsem si myslel, že bude podobný celkem dobrému filmu ze stejného prostředí "Puberťačka". Nebyl. Šlo o internát podobně situovaný, ale s jinými metodami a jiným příběhem. Zde to bylo více do komedie, nešlo však tak moc o vzájemné vztahy. Pro mě toto nebyl tak moc kvalitní film, i když chápu, že adolescentům se to líbit může. Už jen pro netradiční způsob filozofie této školy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Camilly Fritton (Rupert Everett) je parodií na Camillu, vévodkyni z Cornwallu, a to jak v rámci oblečení, tak manýrismu. (Stanislaus)
  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)

Reklama

Reklama