Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Julia Sandburg (Sigourney Weaver) byla velmi úspěšnou muzikantkou, která měla milujícího manžela a dvě malé děti, dcerku Maggie a syna Chrise. Jednoho dne se šla projít s dcerou do parku a ve vteřině nepozornosti o ni přišla. Julia se se ztrátou dcery nedokázala ani po letech vyrovnat a ztratila tím manžela a v srdci cítila jen hořkost a bolest, až jednoho dne poznala Louise. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Uťahaný príbeh o smútku o hľadaní nádeje a zmierení sa s realitou. Málo sa tu toho udeje, skôr je to len o jednej otázke, či matka našla alebo nenašla svoju dcéru. To udržiava diváka v pozornosti s vierou, že odhalí toto zásadné tajomstvo. Záver však jednoznačnosť neprináša. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nudný, zbytočný, rozťahaný, pseudo utrápený film, ktorý je životne absolútne nepravdepodobný a spolieha na jediné - na herecké obsadenie. Neberiem, neverím, prepínam na futbal. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Julia trpí traumatem ze zmizení své tříleté dcery, ke kterému došlo před patnácti lety.... A když Julia ( Sigourney Weaver ) potká Louise ( Kate Bosworth ), začne to teprve být zajímavé. Ten film je tak nádhernej, že jsem dal 100 %. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Film o nemožnosti vyrovnať sa s bolestivou stratou, resp. o možnosti vyrovnať sa s ňou spôsobom, ktorý prekračuje hranice "normálnosti". Napriek účasti hviezdnej Sigourney ide skôr o "nenápadný" až komorný film pre "klubového" diváka. Nevydiera diváka, nesnaží sa ho podplácať slzotvornými scénami, iba z nás robí tichých pozorovateľov jedného psychického kaskadérstva. Účinok filmu by som prirovnal k hudbe kapely, s ktorou Sigourney spievala na začiatku filmu. Pri smooth-jazze nikto neskáče pod pódiom ani nenatriasa hrivou, ale tá muzika sa vám pomaly ukladá kdesi v duši a ticho si tam "robí svoju prácu". ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí za to vidět už jen kvůli Sigourney Weaver, sice se na ní už značně projevuje staří, ale na kom ne? Ona se dokázala hluboce ponořit do své role. Každá emoce jí byla vidět ve tváři. Akorát jsem si myslela, že když se jí něco takového přihodí, že bude mnohem více na prášky, ale nějakých šestnáct je dlouhá doba a pak ji do života vstoupila dívka ulice, ke které se upnula. Na malou chvíli jsem uvěřila, že by ta dívka mohla být... Sigourney Weaver je skvělá herečka, která už dávno nepotřebuje dokazovat, že je jenom ta astronautka, která likvidovala to slizké vesmírné monstrum, které se pak stalo součástí jí samotné. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to přišlo trochu roztahané, ale kdo jsem já, abych soudila tohle téma...slušná Sigourney i Kate Bosworth. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Film který mě spíš než dějem držel napětím -jakže to je ? Ty naděje a zklamání ...hmmm... ale nestrhlo mě to :-( ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem díky rodinný sešlosti narazil v sobotu večer na tv Barrandov,a sledoval ho,aniž bych nějak podrobněji věděl,o čem to bude.Když se S.Weaver ztratila dcera,tak mě napadlo,jak dramatickej a napínavej film to bude.A hovno.Roztahaný,pomaloučku plynoucí,hlavní hrdinové choděj kolem horký kaše,ale nic se neřeší,ani neděje.Prostě nuda na devátou.Jedna hvězda zaobsazení,i když v tomhle mohl hrát kde kdo.10%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Sigourney Weaver je zralá a zkušená matadorka a film o ženě, vyrovnávající se se ztrátou dcery, to je pro herečku jejího formátu lahůdka. Velké herecké sólo. Navzdory všemu žalu touha bojovat a žít dál, překonat ztrátu. Jako berlička se naskytne holka, kterou potká v parku, osamělá a bez budoucnosti. Je zhruba ve věku, v jakém by její dcera byla, kdyby byla naživu. Tahle "náhražka" pomáhá, účel světí prostředky. Je to však normální? Pochopí to rodina? Určitě film, jež stojí za to vidět. 85% Z podobného ranku má už Sigourney na kontě http://www.csfd.cz/film/135910-obycejni-hrdinove/ ()

venison 

všechny recenze uživatele

Spíše béčkový film, který neoslní příliš hereckými výkony a jediné, co ho zachraňuje je silné téma, které zpracovává.. Na Sigourney se ráda vždycky podívám ;-) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmm...myslím, že se při sledování tohoto filmu vytvořili 3 tábory lidí - 1) bude to její dcera, 2) nebude to její dcera, 3) je mi to fuk :D :D Já váhala mezi 1 a 2, ale Weaver i Bosworth byly super :) Je to celé takové na způsob, že to nebude veliké drama, spíš, že to bude taková One Woman Show...a ona opravdu byla :) Ponuré, dost traumatické, s vyhlídkou naděje a přitom bez jakékoliv pomoci od okolí...Nechci se nikdy dostat do takové či velice podobné situace, jelikož ta ztráta, ty výčitky, ta touha znát pravdu...Nechci si to ani představit..Je to lehká ukázka toho, jak se během pár vteřin dokáže život změnit... ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Dvě srovnání s Avatarem: 1. Sigourney Weaver tu má (proti Avataru) mnohem víc prostoru, umí ho využít a dokazuje , že je výborná herečka. 2. Dívka z parku by mělo být drama ze života, vztah Sigourney a Kate je však realitě vzdálenější, než daleký pohádkový svět Avataru. 45%. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Psychologický drama je trochu ošidnej žánr, když se film nepovede, je spíš k smíchu než cokoli jiného. Dívka v parku je ovšem film velmi povedenej! Velmi sugestivní psychologický drama. Sigourney Weaverová je všeobecně považována víc za Ripleyovou než za herečku, a to i přes to, že má za sebou hezkou řádku výborných rolí. Tady jen znova dokazuje, jak velmi dobrá a nedoceněná herečka to je. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

je u mě neobvyklé u filmu pustit slzu.Velmi neobvyklé! Vždy to beru jako vymyšlený příběh který mě něčím zaujme anebo ne.U scény kdy matka vzpomíná na poslední den se svojí dcerou u alba a vedle ní leží osoba která......dál neprozradím ale dostalo mě to.Hlavně vyprávěno hlasem skvělé dabérky Zuzany a dál jsem zapoměla :-( Opravdu skvělý dabing kde rozumíte každému slovu a ne jako v těch nových filmech kdy mluvené zaniká v rambajzu až tak, že je nutné si nastavit titulky! Dobrá kamera.Ale je zřejmé že se v amerických filmech nevyhnou americkému klišé.Všichni se objímají,jsou vstřícní i když by si nejradši vyškrábali oči.Sázka na Weaver se vždy vyplatí .Bosworth v té době bylo 24 let a moc není obsazovaná ale hraje jí to opravdu dobře. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"A teď jdeme spát, i my." Docela zajímavý snímek, ošizený však produkcí, která zcela ignorovala fakt, že se jeho děj nejprve odvíjí na samém začátku devadesátých let a pokračuje, až o šestnáct roků později, takže jeho hlavní hrdinka, prakticky nezestárne a časový posun nelze dost dobře poznat, ani z kostýmů či rekvizit, v němž divák sleduje osud matky, která nikdy nedokázala přijmout zmizení své mladší dcery a tak do svého života přijmula cízí dívku, postrádající matku. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak zde jsem opravdu to nadprůměrné hodnocení nepochopila. Osobně bych to viděla na zcela normální průměr. S. Weaver přijde o dceru, kterou ztratí skutečně v pár vteřinách nepozornosti v parku. Nikdy ji už nevidí. My vidíme hlavní hrdinku o řadu let později a brzy pochopíme, že manželský pár ztrátu neunesl - nežijí spolu, matka žije osamocený život - má jinou práci, se synem, kterého též měla, se téměř nevídá. A pak potká v restauraci slečnu, která je ve věku ztracené dcery - rozhodne se jí pomoci, zprvu nezištně, ale když se slečna stále vrací, vezme si ji k sobě domů. A matku vztah válcuje, vidí v ní svoji dceru...Ale to je vše. Nečekejme drama, napětí, zvraty, velké emoce. Příběh je vyprávěn a pak skončí. Proč současných 71%??? ()

neneka 

všechny recenze uživatele

I pro mě byl tenhle film velikým překvapením... věřila jsem tomu příběhu, těm bolestem a nadějím... věřila jsem hlavně Sigourney Weaver. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyborna drama, po ktorej som siahol vdaka Sigourney, ktora tu ma hlavnu rolu a aj tentokrat je jej vykon uzasny. Zial a rozpoltenie matky vnimame prakticky spolu s nou a taktiez starosti jej blizkych. Citlivo natocena psychologicka drama s prijemnou hudbou. Od polovice filmu som uz ale tak trochu predpokladal zaver, preto "len" trojhviezdie, zato vsak silne 65/100. A tiez som bol rad, ze scenar nebol v zavere iny. Myslim, ze by celkovemu dojmu uskodil. Celkovo, prijemny pocin. ()

Reklama

Reklama