Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (294)

jhr 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Skvělé obsazení, děj, režie, zpracování, prostě všechno! Sarah je opět skvělá (jak jinak) a ostatní rovněž odvádí solidní výkony. Příběhy jednotlivých postav jsou neuvěřitelně emotivní a když vše skončí, máte pocit jako kdyby jste zažili něco neuvěřitelného, klidně přehlédnete všechny nedostatky a rádi si to zase zopakujete, protože vám to jednoduše schází a tak si jejich osudy prožijete zase znovu. To že jsme něco podobného už jinde viděli není podstatné protože To, co dýchám, je i přes to stále jedinečný. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek mě připravoval na výjimečný zážitek, ale každou minutou film slábnul a nesmyslně se zamotával. Není tedy divu, že konečné "rozmotávání" nedopadlo nejlépe. Čeho je moc, toho je příliš. Nechápu jak to mohl Jieho Lee dopustit, já v něj docela věřila. Necítím tu téměř žádné emoce, za to hodně snahy. Takže to tu nakonec zachraňují alespoň kvalitní herci a poměrně vyvedená hudba. Slabé 3*..škoda. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobre fungujúca mozaika príbehov s naozaj dobrým hereckým obsadením. Škoda, že F. Whitaker nedostal väčší priestor, ale na tú 90 min. stopáž dostal v podstate každý herec dostatočný priestor na to, aby vás presvedčil, že práve jeho part je v mozaike tým lepším. Ťažko povedať, ktorá linka príbehu je najzaujímavejšia, pretože sú vzácne vyrovnané, príbeh slušné odsýpa a nemal som čas pozerať na hodinky. Remeselne slušne odvedená práca, mierne mi vadila iba trošku nerealistická Fraserova predvídavosť, ale našťastie nebola najdokonalejšia, takže prižmúrim oko a dávam štyri. Film 80%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Scénář není úplně dokonalý, ale díry v něm plně vynahrazují herci, kteří svojí práci odvádějí na výbornou - všichni, takže nemá cenu někoho vyzdvihovat. Navíc i přes scénáristickou nedokonalost se mi všechny čtyři příběhy strašně líbily a vlastně ani nedokážu říci, který z nich nejvíc - každý měl zkrátka něco do sebe. Dokonce jsem se i dvakrát rozesmál (Whitaker vs. schody a útok Mexičanky na Emila Hirsche), což jsem u podobného filmu nečekal. Leželo mi to doma dlouho, protože jsem čekal na to správné rozpoložení, v kterém jsem sice před začátkem nebyl, ale Lee mě do něj rychle dostal. 90% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další pokus vyprávět zdánlivě nesourodé příběhy několika lidí, které se však navzájem ovlivňují a nakonec do sebe zapadnou. Herdek, to si jenom Radiq všiml, že ten film nemá logiku? Bacha, SPOILER. Hele, Whitaker dostal pistoli od Frasera a šel vyloupit banku a poldové ho kilnuli. OK. Jenže když sledujeme příběh zpěvačky a Frasera, tak Fraser zhebne nějaké dva měsíce před tím, než zpěvačka zdrhne - a pak jí Whitaker při útěku z banky přepadne přes kapotu? WTF? A takový je cely film - navíc o lidech, který nikdo nikdy bežně nepotká, jsou mu šumák, a když se objeví trocha lidskosti, bac, zas to skončí blbe... Fuj film. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Sarah Michelle Gellar hraje popovou zpěvačku, ale žádnou z písní ve filmu doopravdy nezpívala ona. Svůj hlas jí propůjčila Kim Wayman. (HappySmile)

Reklama

Reklama