Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

petero 

všechny recenze uživatele

Ťažké sklamanie v rámci očakávania druhého STARDUSTU pričom námet a herci priamo navádzajú k niečomu podobnému tzn. krásny fantasy svet a vtipné spracovanie. INKHEART hneď od začiatku ubieha ako so zatiahnutou ručnou brzdou, fantasy svet nám je ťažko odopretý pričom doň nahliadneme iba len tak pomimo aj to na pár sekúnd a všetko sa odohráva v realite kde sú prenesené postavy z kníh. O vtipnú stránku sa tiež snaží, no nie je to žiadna sláva. Postavy nie sú z tých najlepšie napísaných ale vzhľadom na to že ani knižná predloha nebola zrovna z tých najfantastickejších, film fanúšikov zrejme nesklame ale proste netreba mať príliš veľké očakávania, ktoré zrejme nemali ani producenti pretože rozpočet bol asi poriadne biedny. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Poselstvím tohoto příběhu je asi něco ve stylu "buďme opatrní v tom, co si přejeme/napíšeme, protože je tu riziko, že se to opravdu stane". A filmaři se nám rozhodli názorně ukázat zhmotnění velmi nejasné představy o reálném filmu. Takovýhle námět by chtěl režiséra s výrazným vizuálním cítěním. Stylizace je ovšem natolik mdlá, že jsem si během sledování raději představovala, jak by to třeba vypadalo jako bergmanovské komorní drama, kdy by byli všichni zavření v tom hradu, chodili ze stínu na světlo a zpět a přemítali o tom, kdo vlastně jsou, jaké je jejich místo na zemi a co je to skutečný zázrak. Nechyběla by scéna nuceného svádění žalářníka němou ženou a Paul Bettany by několikrát brečel. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Brendan budem sa tváriť, že som nič nevidel... Inkheart je, ako by som to nazval... noo dosť trápna sranda... Rozhodne by to bola pecka v nedeľu ráno v nejakej súkromnej TV, ale takto? Zobrazenie, prevedenie, herecké obsadenie, prostredie... všetko pôsobí veľmi hlúpo a lacine... veľké sklamanie 3/10 ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Knihy by se pálit neměly a jejich postavy by se neměly toulat po našem světě... Dvakrát v jednom dni, stále se cítím okouzlena, snad to má něco společného s mým knihomolstvím. Možná taky ne. Výborný námět, relativně slušná hudba, solidní triky. Paul Bettany jako Dustfinger je kouzelný, pro mé oko zbytek hereckého ansáblu zůstal v jeho stínu, avšak nemá se za co stydět... PS: Český překlad Dustfingerova jména je děsivý. Neustále mi evokuje slovo prašprt:-) A taky fandím těm, kteří ten film budou dabovat, podobný jazykolam tu dlouho nebyl... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ubohý sobecký slabochu !!" - "To si vyřiď s ním !! On mě napsal.." ;) Nikdy bych si nepomyslel, že může být čtení knih tak nebezpečné.. Mimo tedy čtení těch špatných..;) Těžko hádat, zda mezi takové patří i předloha Cornelie Funke, nicméně tenhle Softleyho biják mě ji číst rozhodně nepřiměje.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama