Reklama

Reklama

Inju, bestie ve stínu

  • Česko Inju (více)

Obsahy(1)

Podle románu japonského autora Ranpoa Edogawy natočil Schroeder v Japonsku svůj další francouzský film. Na prostoru mysteriózního thrilleru s prvky filmu noir rozvíjí příběh francouzského spisovatele, který přijíždí do japonského Kjóta představit svůj nový románový bestseller. Snímkem odehrávajícím se na pomezí reality a fikce režisér vzdává poctu žánrovým filmům, ale také propojování prvků evropské a asijské kultury. Schroeder ve stylovém zpracování filmu hledá společné výrazové prostředky mezi japonskou a francouzskou kinematografií. Podobně jako ve svých předchozích filmech i zde autor vytváří osobitý obraz násilí a sexuality jako tematických i formálních prvků moderního pojetí filmových žánrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

POMO 

všechny recenze uživatele

Friedkin má Jade, Schroeder má Inju. Pokus o mysteriózny, cronenbergovský, tak trochu film-noir thriller s šokujúcou pointou. Ovšem nebyť profesionálnej formálnej stránky, mal by bližšie k ďalšej priemernej dvd-čkovej adaptácii poviedky Stephena Kinga. Pointu som vopred neodhalil, pretože ma nenapadlo, že by tak diletantské rozprávanie príbehu mohlo mať tak sebavedomé ambície. Vďaka aspoň za tie lechtivé S/M scénky. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Putave prelinanie fikcie vo fikcii (spisovatel detektivnych pribehov zacne sam jeden naplno prezivat) a neustale pritomna noirova atmosfera tazivej nocnej mory, z ktorej sa miestami ani nechcete zobudit.. :) Inymi slovami, potesenie z ponurosti, voyerizmu a plneho stotoznenia s hlavnou postavou. Film o laske k zanrovemu filmu, o poteseni s dekodovania jednotlivych jeho znamych prvkoch, o radosti z ich uvedomovania a prezivania. A aj ked zaverecne rozuzlenie ide presne v dikcii "prekvapenia" v detektivkach, trosku mi bolo luto, ze prave v tomto bode sa neuchylilo viac k invencii, resp. prekvapeniu so zaverecneho prekvapenia. [Venezia, 2008] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Samotný detektivní příběh je tady až na posledním místě, proto se snažím do hodnocení nazapočítávat ne příliš zdařilé rozuzlení, které se dalo velmi snadno predikovat minimálně od poloviny filmu. Po formální stránce by si snímek zasloužil ještě poněkud dopilovat, ale rozhodně si najde své publikum. Temná stránka je zvládnutá skvěle. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se jedná o průměrnou detektivku s prvky velkolepé nudy, ale závěrečných patnáct minut mě natolik ohromilo, že musím o hvězdičku zvednout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Francouzská detektivka, ve které se občas objeví trocha mysteriózní atmosféry. Za celý film je nejzajímavější asi začátek filmu a noční můry, které Alex má. Jinak jde jen o další průměrnou detektivku, kde se divák totálně zamotá do samotného příběhu, který má občas docela velké trhliny. Nemám rád happyendy a tak jsem rád, že ani zde není k vidění. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, teraz už mám pocit, že s filmami "na hrane reality a fikcie" sa za posledné dva týždne roztrhlo vrece. Teda, nieže by počas tohto obdobia vznikli, ale akosi sa mi dostali pred oči. Inju zaujal najmä prepojením režijného prístupu k rozprávaniu s literárnym žánrom prezentovaným vo filme - rodokapsová (pulp fiction) detektívka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocna nuda , jo, zaciatok na cosi navnadi a hlavna hrdinka ma nocni mury, lae film smeruje odnikial nikam. Bez hereckych vykonov,m s planymi kulisami a este horsimi dialogmu. Uz isty Cimino bol profesionalny nudil, tuna je Schroeder zase za nudila. Zrucne natocena dokonala filmarska nuda : 30 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proč sem na to koukal.Režisér Polibku smrti a Spolubydlící má v poslední době problém natočit něco jako film,a ani tahle slátanina se tak nedá nazvat.A jenom stačí podívat se,jak hodnotí vysoko Igi.B,a je jasný,že to bude kokotina jak prase.Bez urážky.10%. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Záver, ten je urobený s noblesou.....čo sa deje pred tým, však má slabšie chvíľky, ktoré robia z filmu a jeho celkového dojmu len filmom priemerným....ale ten záver... ()

Toto 

všechny recenze uživatele

No, žeby ten záver bol nejako prekvapivý? Tak to by som nepovedal, lebo po pol hodine mi bolo jasné, kto tu poťahuje za nitky. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné až běda. Přesto atraktivní (až na S/M scénu, což je ovšem věc osobních preferencí). Kladné bodíky za japonské reálie, japonské noční můry a velmi teatrální a lehounce dekadentní pojetí. 2,5* (ale jen o samurajův špatně vytržený fousek). ()

rcorp 

všechny recenze uživatele

Se7en pro důchodce. Důsledná pocta klasickým mysteriózním detektivkám, která ale nic nového nepřináší. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Připadlo mi to takové nemastné,neslané.Závěr byl celkem zajímavý,i když už jsem to tak trochu čekal,ale jinak nevím,jsem spíše zklamán! ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Obstojná detektivka s překvapivou závěrečnou jízdou. Navíc mne potěšily krásné japonské interiéry. Za ně přidávám hvězdu. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny thriller s prvkami noir je slovné spojenie, ktoré znie naozaj dobre. Pátranie po mystickom spisovateľovi je dobrý námet, lenže v tomto príbehu je pátranie mdlé, nudné a nemá potrebnú dynamiku. Absolútne postrádam prácu s atmosférou. Finále snímku je povedzme o ničom, nie je tu potenciál ohromiť diváka. Prepojenie európskej a ázijskej kultúry? Tomu už vôbec nerozumiem. ()

Reklama

Reklama