Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Snímek nese určité poselství a ukázku, že i ze strany američanů, to není jen souhlas s válečnými konflikty. Zpracování filmu už není tak dobré jako například KRÁLOVSTVÍ a spíš se jedná o psychologické drama než akční snímek. Tím, ale nechci podcenit vážnost situace. Když vidíte mladé vojáky bez rukou a nohou, znetvořené, jak v podstatě teprve začínají svůj život, občas zamrazí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po celkem solidní začáteční přestřelce se to zvrtne do nudy a občasné akční momenty to už nezachrání, obzvlášť když film působí trochu jako stěžování si na těžký úkol vojákův. Vojáci dostávaj, co si zasloužej, když jsou tak blbí a jdou do války. Rozhodně vyzdvihuju výkon Channinga Tatuma, kterej se mi začíná líbit čím dál víc (herecky, ne přitepleně). Taky Ryan Phillipe nehrál úplný hovno, což už je u něho tak trochu standart. A ještě slovo o mým oblíbenci Josephu Gordon - Levittovi: slovo. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade: Toto nepovažujem za vojnový film. Tých pár scén na úvod sa postupne pretransformuje do drámy, ktorá rozoberá pocity US pešiakov po návrate z Iraku domov do Texasu. Sme svedkami ich ožranpárty po návrate, rodinných a psychických problémov a svedkami toho akí sú "very happy" keď im Uncle Sam "láskavo dovolí" vrátiť sa späť do Iraku. Každý z kámošov sa s tým vysporiada ináč, niekto zdrhá, niekto poslúchne, iný sa pre zmenu zastrelí. Celkovo nemám nič proti, aj keď je to len ďalší člen do rodiny amíckych hrdinských snímkov. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

moje ocakavania neboli naplnene z dovodu mne nesediaceho ponatia filmu, pretoze som cakal trosku exaktnejsie a do hlbky viac rozpracovanu problematiku pozastavenia odchodu vojakov v amerike, ale dostal som, podla mojho nazoru, len co do citov a klise obohranu dramu o posttraumatickych strastiach a neduhov... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Další americký film o současném konfliktu, pojednávající o tom, že ta válka už není to, co nikdy ani nebyla. Zřejmě první americký film o současném konfliktu, který si bere ještě míň servítek. "Se vší úctou, pane, seru na prezidenta:" Rozhodně nečekejte 'Black Hawk Down', spíše špetku 'In the Valley of Elah'. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)
  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama