Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Recenze (86)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $10,915,744Tržby Celosvetovo $11,207,130Tržby za predaj DVD v USA $4,829,251 //počet predaných kusov 286,804║ dosť nešťastný pohľad na armádu pre Američanov, a asi aj preto také odmietnutie tohto filmu v kinách, na jednu stranu má film veľmi dobré obsadenie ktoré je pre dej dobre využité, úvodná prestrelka je strhujúco prevedená, je drsná, neúprosná, pripomenie film Čierny jastrab zostrelený, dramatická výstavba bez kompromisov dobrá, celkovo zaujímavý pohľad na armádu /80%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem četla výpověď člověka, který byl nasazen do války ve Vietnamu. Pak byl poslán podruhé, po třetí si o to zažádal sám a po čtvrté jeho prosbě o to, aby tam mohl znovu jet, nahoře konečně zatrhli. Nechápala jsem jeho uvažování a nechápu to dodnes. Přiznal 150 zabitých Vietnamců a to je pro mě nepředstavitelná hrůza. Myslím, že jako u ženy je to omluvitelné, ale moc bych za to nedala, že i mnozí muži v tom musí mít někdy zmatek, protože normální to rozhodně není Tady bylo na pár vojácích demonstrován jen zlomek toho, jak to může s osobností, myslí a duší muže, který podstupuje něco podobného.....tady se jednalo o Irák (ve výsledku je to ale jedno kde) udělat. Někdo to zvládne a v mysli si to zablokuje, ale pak jsou tu ti druzí, kteří to nedokáží a vyrovnávají se s tím různým způsobem. Režírovala to žena, tudíž se to nevyhnulo silným emotivním momentům a ačkoliv jsem si to uvědomovala, že je to svým způsobem cílené, tak mě stejně v jeden moment Kimberly dostala a já si pro ten papírový kapesníček musela dojít. Válka je potvora v jakékoliv podobě a možná si to ani neuvědomujeme, protože jsme za pecí, ale na světě se bojuje ne jen na těch hodně známých místech, ale současně jsou jich desítky jiných, o kterých se k nám ani zpráva nedostane. Něco podobného jako v tomto filmu jsem viděla třeba ve filmu Válečníci, který byl také spíš psychologicky laděný. Viděno v rámci Projekt 52 films by Women ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kimberly Peirce to podělala. Z atraktivního tématu vnitřních démonů, mladistvé na_ranosti na strýčka Sama a válečného řádění nevytěžila téměř nic. Zbylo jen tuctové drámo, kde se "jakože-něco-děje", ale ve skutečnosti je celý film úplně o ničem. Levittova postava je mizerně napsaná, takže vám je úplně jedno, co se s ní stane, Phillippe po Vlajkách našich otců jede opět na neutrál (přitom to v sobě má), Tatum by aktuálně vyhrál soutěž o nejtvrdší dub v Texasu a civilně hezká Abbie Cornish, chlastající panáky jak na běžícím pásu, to nemá šanci zachránit. Z tohohle filmu musí být blbě snad i těm vojákům, kteří stáli "předlohou". 5/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Válečný úvod i rozjezd hlavní roviny slibují mnohé, ale výsledek se nakonec stejně jako např. Vlajky našich otců změní ve změť amerického pat(ri)o(ti)s(m)u s nezajímavou hlavní linkou a bohužel i nedostatečnými hereckými výkony. Ryan Phillippe se v hlavní roli příliš nesnaží, Channing Tatum je dřevo a Joseph Gordon-Levitt má příliš málo prostoru k tomu, abychom začli konání jeho postavy chápat. Poselství, že válka je zkrátka svinstvo a nemilosrdně vás semele (a nadělá z vás ožralu zralého na léčení), je až příliš očividné a neoriginální. Koukněte se raději na De Palmův Redacted, který na to jde mnohem chytřeji a sděluje prakticky totéž. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z amerických iráckých snímků, vracející se k bolístkám, které způsobil jejich mocenský způsob vlády. Snímek uznávané a devět let od svého debutu absentující Kimberly Peirce (podílela se i na produkci a scénáři) postrádá hloubku, svůj potenciál zdaleka nevyčerpal, přičemž jej brzdí i samotný klišovitý scénář, herecká plejáda mladých nadějných tváří také zrovna nic moc nepředvádí. Režisérka se jen pokusila přenést na filmové plátno skutečný příběh o době po nechvalně známém 11. září a zoufalé snaze několika vojáků vrátit se do běžných životů. Celé se to dotýká několika zásadních otázek aneb jak může být voják po návratu z válečné vřavy nebezpečný nejen pro své okolí, ale i pro sebe? Jak se nejen hlavní hrdina, který si v písku a horku odkroutil své, vypořádává s posttraumatickými stavy? A co mu všechno služba vlasti v komplikované vojenské struktuře může vzít? Neoslní ani vizuální stránka snímku – vyjma úvodní válečné sekvence proto o to víc překvapí jméno kameramana Chrise Mengese (Joffého Mise, Sheridanův Boxer nebo Frearsova Špína Londýna). Zklamáním může být i samotný závěr, který je nepěkným koncentrátem mnohých žánrových klišé a amerického patriotismu. Slaboučkých 60%.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nedotažený snímek o traumatech z války a problémech jejich vojáků po návratu domů. Z jednoho se stane dezertér, druhej chlastá a třetí už má jenom smůlu v tom, že ho hraje Channing Tatum. Snímek se ale po velmi dobrém úvodu tak nějak rozplizne, chce nám ukázat jak se vlastně mají američtí vojáci, ale ve svém rádoby poselství po většinu času selhává. A ten patetickej závěr to pošle do kytek úplně. Aspoň, že ti herci se snažej. Ryan Phillippe je už tradičně výbornej,Abbie Cornish nic nezkazí a dobrej je i Joseph-Gordon-Levitt, kterej má ale velmi málo prostoru. Prostě velmi nedotažené válečné drama. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Prišli sme z vojny, tam na nás zaútočili, pustili sme sa za nimi, zabili našich kamarátov, my sme ich zabil aj s rodinami (nechtiac). Prišli sme domov a máme z toho strašné depky. Chľasceme, bijem sa, prípadne zmlátime priateľku.“ BATTLE FOR HADITHA stretáva HOME OF THE BRAVE ale STOP-LOSS pokračuje ďalej. „Odkrútil som si to ale ma posielajú späť? Nikdy. Zdrhnem do Mexika alebo sa prekonám ako správny hrdý Američan a vrátim sa tam?“ MTV presents ... zopár klasických vojnových klišé. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slušný úvod, zaujímavý a pútavý príbeh a perfektné herecké obsadenie (Phillippe, Gordon-Levitt, Tatum, Cornish). Celkom fajn dráma o vojne v Iraku. Má to tempe, postavy a príbeh sú zaujímavé, ale ako celok je to len fajn. Ma to niečo do seba, ale nejaké väčšie emócie sa na plátno nepodarilo priniesť, aj keď hudba Johna Powella je dobrá. 70% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Málokto si uvedomí, že vojna s príchodom domov u človeka nekončí. Často sa začína boj s osobnými démonmi a takýto vojnový veterán už nikdy nie je tým čím kedysi býval. Avšak trocha sa mi to zdalo v tomto smere prehnané, autorka kvôli atraktivite dosť zatlačila na pílu. Pozastavenie odchodu do civilu je riadne svinstvo, to uznávam, na druhú stranu však, kto ich do tej vojny tlačil? Do vojny (a ešte k tomu na cudzom teritóriu) sa dobrovoľne prihlási len blbec. Tupé reči ako - bojujeme tam, aby sme nemuseli u nás, ma tiež dosť iritovali. Tomu poviem povestný veľkohubý amerikanizmus, ktorému už našťastie aj tak skoro nikto neverí. Na nadpriemer to nevidím, ale ako bezmyšlienkovitý relax to nebolo najhoršie. 60/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu nechybí výrazné tváře, které dokázaly zaujmout, silné scény, mezi které řadím návštěvu u rodičů zemřelého nebo v nemocnici... Učitě se tu najde pár dosti dojemných chvílí nebo vyhrocených scén. Nedovedu si představit takovou situaci, jak moc to člověka ovlivní, změní, ačkoliv to chápu, protože z takového prostředí domů to je šok, ať jste viděli umírat svého nebo cizího, život je život. Bohužel mi přijde, že to mohlo mít lépe odvyprávěný příběh, Ryan Phillippe byl ale skvělý a mě se to dotklo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade: Toto nepovažujem za vojnový film. Tých pár scén na úvod sa postupne pretransformuje do drámy, ktorá rozoberá pocity US pešiakov po návrate z Iraku domov do Texasu. Sme svedkami ich ožranpárty po návrate, rodinných a psychických problémov a svedkami toho akí sú "very happy" keď im Uncle Sam "láskavo dovolí" vrátiť sa späť do Iraku. Každý z kámošov sa s tým vysporiada ináč, niekto zdrhá, niekto poslúchne, iný sa pre zmenu zastrelí. Celkovo nemám nič proti, aj keď je to len ďalší člen do rodiny amíckych hrdinských snímkov. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tento snímok potenciál rozhodne má, avšak všetko to stroskotalo na naivných scénach, ktorých je tuna taktiež požehnane. Stop - Loss sice má charakter vážneho filmu, ale veľa veci je tuna nedomyslených a nezmyselných. (čoš uberá na celkovom dojme a konečnom hodnotení...) Netreba podliehať panike, pretože niektoré spoty doslova vybíjaju dych. Snaha o zobrazenie povojnových "ilúzií" a zaradenie vojakov do všednej spoločnosti vyšla. Daná problematika dostatočne znázornená. Jediné, čo tomuto filmu chýba je silnejší a múdrejší príbeh. Hlavna dejová linia je slabšia, ale detaili a okolie je nadmieru vykreslené a preto silné 3*! 6,5/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tak ako zdravý človek nikdy úplne nepochopí trápenia človeka s psychickými problémami, tak človek, ktorý nikdy nebol vo vojne, nepochopí človeka, ktorý bol "v službách vojny". Zaujímavý film. 4 hviezda za hercov. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jednu z úcty k vojákům, jinak mě to neoslovilo. Akční začátek byl taky dobrej, škoda, že to takhle nebylo celý film. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Velice silné drama, které mě ovšem moc nezaujalo. Paradoxně před tímto filmem, jsem zhlídl novější snímek režisérky Kathryn Bigelow Smrt čeká všude. Který je čistým obrazem války v Iráku, Ve službách války je o tom, kterak se vojáci dostanou domů, a svádí marný boj, proti vládě a armádě o nenavrácení se zpět na frontu. Díky možným neustálým spojováním vojáků se služby lidem a sloužením vlasti a jistým patriotským chováním, mě právě tento film utvrdil jako ne úplně povedený druhý díl již zmiňovaného filmu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Můžete to brát jako modelové ztvárnění všech forem posttraumatického stresu nebo - pokud uvažujete o vstupu do US Army - jako upozornění, jak je důležité přečíst si smlouvu, než ji v náborové kanceláři podepíšete. Film je jednorozměrný. Jeho jediným záměrem je burcovat proti /ne/spravedlivosti, které se na svých vojácích dopouští americká vláda. V rámci jednorozměrného záměru je to dobrý snímek, ale nemá nic navíc. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není o americkém patriotismu, ale o vnitřních démonech, které trápí mladé kluky, kteří se naivně nechali naverbovat a šli do války...film určený spíše mladší generaci nabízí pár silných scén (např. vojenská nemocnice a zmrzačený Rico), fajn soundtrack a hodně tequily. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

netradiční a celkem povedený pohled na válečné veterány z Iráku. Jsou tu samozřejmě vykreslena traumata, která si vojáci z války přivážejí a pak, a to především, je tu poukazováno na problém "Stop-loss" tedy pozastaveného odchodu do výslužby, ačkoliv vojákům končí kontrakt. Proti tomu se přirozeně někteří bouří, odmítají nastoupit a tím jsou klasifikováni jako dezertéři. Mělo to spád, dobrou myšlenku a slušné herecké výkony. Potěšil Ryan Phillipe, ale mě se nejvíc líbil Joseph Gordon-Levitt, jenže zahrál vyslužilce, který propadnul alkoholu, na výbornou. Docela mě udivuje, že tenhle film není v červeném hodnocení. 80% ()

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama