Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před třiceti lety viděl Ray Reiter na vlastní oči, jak jeho rodiče na moři brutálně zabil podivný tvor podobný chobotnici. Nyní se Ray s odhodláním vykonat pomstu připojí k archeoložce Nicole, aby podnikli nebezpečnou expedici na širém moři za legendárním řeckým opálem, který prý hlídá táž bestie, která zabila jeho rodinu. Zatímco se ocitají tváří v tvář vražednému krakenovi, musí bojovat s nelítostným zločineckým bossem, který se v honbě za vytouženým pokladem před ničím nezastaví. (Filmbox)

(více)

Recenze (25)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Něco tak hloupého se jen tak nevidí. Takács už párkrát překvapil(třeba výborný The gate) ale co předvádí tady je něco hrozného nudné, ukecané, neakční a navíc blbě zahrané. Třeba takový Ice spiders byly blbé ale aspoň zábavné. Tohle je fakt děsná sračka. Jack Scalia by se měl už na tyhle sračky vysrat protože má rozhodně navíc. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Klasický film ze Sci-fi Channelu, který stojí a padá na skvělé Vicky Pratt. Takže kdo ví, do čeho jde, je v pohodě, kdo čekal něco jiného, jeho smůla ;) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér maďarského pôvodu Tibor Takács natočil v roku 1987 horror "The Gate". Urobil ním na mňa dojem. O päť rokov neskôr zrežíroval jeho pokračovanie. To už ma ani zďaleka nebavilo tak ako pôvodný film. No dalo sa na to pozrieť. Avšak to kam sa nasmerovala jeho následná kariéra, ma zamrzelo. Stal sa z neho béčkový televízny režisér, ktorý točí nehorázne brakové nezmysly. Tibor Kakáč Takács sa stal majstrom na sračky. Videl som jeho filmové prúsery "Snežní pavúci", "Búrka meteorov" a "Mosquito Man". Sú to nízkorozpočtové, lacné, béčkové filmy, v ktorých hrajú mizerní herci a filmové triky sú na úrovni schopností a možností žiakov základnej školy. Do tejto kategórie spadá aj jeho snímok o vraždiacom hlavonožcovi "Netvor z hlbín", ktorý natočil v roku 2006. * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10/// +celkem v pohodě herci i jejich postavy -triky, některé dialogy, občas hapruje scénář/// Ať se tvůrci nezlobí, ale tohle byla víceméně taková dobrodružná podívaná na večerní hodiny. Sice je tam nějaký náznak strachu, ale přeci nechtějí z televizní tvorby vytřískat něco, čeho se leknu, když na to prostě nemají ani prostředky ani talent. Na druhou stranu nuda to taky nebyla. Kdyby nebylo všude plno podobných žánrovek aji by si to sáhlo na třetí hvězdičku. Jenže koho by pořád bavilo koukat na partu dobrodruhů, kteří se ženou za bájným pokladem, který náhodou střeží velká oliheň. Z tohoto už jsem vyrostl a když už Krakena, tak raději v Souboji titánů. Tak jest./// Celkem 45%/// ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o další film z tvorby Tibora Takácse. Tento režisér už stvořil takové blbosti jako jsou Ice Spiders, Mosquito Man nebo Rats. Tento film patří pro mě osobně do toho lepšího co stvořil, i když ne zas moc.Co se týče efektů jsou dost slabé, a to je ještě moc mírný verdikt. Ztvárnění samotného krakena je opravdu ubohé. Když ho sledujete ve vodě, je na první pohled vidět nedokonalá digitální podoba. Na chapadlech je zblízka jasně vidět, že jsou potažené něčím jako alobalem. Prostě příšera samotná je asi nejhorším prvkem ve filmu.3/10 ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

No jo, Tibor Takács, továrna na sračky. Tenhle film o obří chobotnici zse z jeho "klasické" tvorby vůbec nevymaňuje. Victoria Pratt je ale sympatická, pamatuju si ji z Mutant X (který byl hodně debilní, ale po ránu jsem se na to o víkendech na polské televizi díval). Za podívání rozhodně nestojí. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

"V roce 1973 napadne rodinku na výletní jachtě na šírém moři obrovská chobotnica." Tak presne táto veta ma nalákala na to aby som sa pustil do sledovania toho obra. Samozrejme "obrovský" je v veľkostnej filmovej škále pod MEGA, ale i tak by ma mohla autorka oficiálneho textu kontaktovať na maly.gasparko@yuchuu.cum. Pri takom odhade telesných proporcií by som to s ňou dal veľmi rád dokopy. A keď už je reč o najtalentovanejšom tvorovi na pľace, nedá mi nespomenúť jeho krmivo blonďaté či tupo usmievajúce sa vrecia granúl. Ruku na srdce. Čo sa dá očakávať od filmu, ktorého denný rozpočet vystačí na tri plavby lode 2kilometre od brehu. Pôvodne mali byť určite štyri, ale za ušetrený benzín sme dostali dva menšie, ale bohovské výbuchy. Na ostatné veci už jednoducho neostalo žiadne peso navyše. Snímok ktorý do filmovej teórie vnáša viac otázok než odpovedí. Najviac však asi zarezonuje: "Koľko členov štábu musela obšťastniť umelá a slovnou zásobou neobdarená Kristi aby sa dostala pred kameru zvukového filmu?" Môj typ je, že i toho skicároveho hlavonožca. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Tibor Takács mě zatím nikdy nezklamal, ale konec konců všechno je někdy poprvé. Hrozné herecké výkony, téměř bez akce, zbytečná chopotnice... I Charlie O'Connell je hroznej. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Ve vodě řádí oliheň (jindy by tomu říkali chobotnice nebo krakatice). Nicol v oněch vodách hledá bájný poklad (a najde ho) jenže ho hlídá ona oliheň. Atmosféra celkem slušná, spíš než horor je to dobrodružný film. Ale nenacpat tam ty magory bylo by to lepší. Ps- " Na světě je 7 oceánů" (sakra co to bylo za blábol? Pokud vím a je mě známo jak ze školy tak z atlasu jsou jenom 4 oceány) ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Sice nic moc dabing, humusný efekty (obluda; závěr s M249 střílející snad slepýma patronama) a příběh (hlavně kolem toho předmětu) ...no asi největší haluzárna. Ale celkově - viděl jsem daleko rozsáhlejší trágédie. 4/10 ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[4/10] Nie až taký veľký bullshit ako som čakal. Herci béčkoví, postavy nesympatické, akurát na záporáka sa dalo pozerať.. Celá kostra príbehu je úplne jednoduchá a predvídateľná, nedá sa tu vravieť o nejakom tempe, napätí, tento film nefunguje po žiadnej hororovej stránke, ale je krátky, odohráva sa v dobre vybranom morskom prostredí, takže som si tých 88 minút pozrel a nejak extra ma tento film nenudil. Digi spracovaná chobotnica vyzerala trochu lepšie ako som čakal, podľa obrázkov to vyzeralo hrozne ale nieje to až také odporné.. A hororové prvky tu ani niesú, strety s chobotnicou sú tu málokedy a likvidácie by sa dali zrátať na jednej ruke. V úvode sa mi páčilo stiahnutie muža do vody, ale potom tu už nič krvavé ani nieje. Akurát tak v závere, ale záver je úplne neprehľadný kedže sa odohráva cez noc. Nevravím, že keby to bolo cez deň tak by to bola nominácia na oscara, ale jedno zabitie muža tam vyzeralo slušne, ale nieje nič vidieť, škoda. Nakoniec ked´ to zhrniem, v podstate som celkom prekvapený, že som to dopozeral. Podľa filmov čo točí režisér a hodnotení filmov som čakal fakt sračku, ale dalo sa to pozrieť raz. Ale naozaj iba raz, na film som po pár minútach zabudol a neobsahuje ani jeden moment ktorý by stál za reč. ()

drankeryth

všechny recenze uživatele

Prilis slaby film, ktory ma dost nudil a dost som sa aj premahal, aby som to na jedenkrat pozrel a nerozdelil si ho na viacero casti, ako nejaka stupidna telenovela, ktora ma nespocetne mnozstvo casti. Zaciatok filmu sa odohraval v 70-tich rokoch minuleho storocia a tu aj naznacili, kto bude stat za brutalnymi vrazdami na ludoch. Hmmm, zas nie tak moc brutalnymi pretoze dokopy vo filme toho moc neukazovali. Len trapne pocitacove chapadla, ktore sa pohupuju vo vetre a maju niekedy problemy chytit do nich svoju obet. Neskor sa dej filmu presunul do sucastnosti, kde znova vycina zas ta trapna chobotnica. Na konci filmu uz ju aj ukazali poriadne v plnej krase, ked sa prehupla na lod a smatrala chapadlami po obetiach. Nejake obete sa jej aj podarilo chytit do objatia, ale dlho si nepozila na svete, pretoze na scenu prichadza sirota, ktora stratila rodicov na zaciatku filmu. Teraz je dospely a do ruky chytil zbran silnejsieho kalibru a s drsnym vyrazom na tvari sa zahral na Johna Ramba a par ranami do chobotnice sa jej zbavil nadobro. To bol teda ubohy zaverecny boj bez stipky napatia a o tych hercoch ani nehovorim. Ani ta obrovska chobotnica nebolo bohvieco extra urobene. Mna jednoducho nudila a nemal som vobec ziaden pocit, aby som mal z nej strach. Film nema prilis daleko od hodnotenia ODPAD, ale predsa som tomuto filmu udelil jednu posratu hviezdicku, ale s tazkym srdcom. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za tajuplnost při hledání artefaktů,druhá za efektní krakatici,třetí za krásnou Victorii Pratt. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Blboučké béčko,které asi ani nemá cenu jakkoliv fundovaně rozebírat. Avšak jelikož jsem se dozvěděl že oliheň vypadá jako rejnok, kterému z prdele koukají chapadla, tak musím dát alespoň jeden bodík. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Mám celkem slabost pro všechny ty filmy o přerostlých, zmutovaných či jiných nestvůrách, příšerách a a podobně. Ale všechno má své meze. A tenhle "film" je daleko za nimi. Směšná gumová oliheň, stupidní dialogy (když asi ve 3. minutě slyšíte: Ty můj malý nezbedo, a pak spousty dalších perel...), prkenné herectví. Opravdu by mě zajímalo, kdo soudný může dát po přečtení scénáře na něco takového peníze. Za pár nechtěně vtipných momentů 15% ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám filmy s vodními obludami rád tak byli Vražedné vody skoro povinnost. Bohužel se nejedná o horor, ale něco jako dobrodržně akční film. Nechybí sice ani sexy profesorka, klaďas s nevyřízenými účty, ani kvalitní záporák a i obluda se dostavila, ale u filmu jsem se dost nudil a atmosféra nulová. Rozhodoval jsem mezi 1 a 2 hvězdami, ale dávám dvě protože mám pro tyhle filmy slabost. 35 % ()

Reklama

Reklama