Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (468)

sandis 

všechny recenze uživatele

Pokračování drsné a dech beroucí jedničky již pro mě nebylo téměř ničím překvapivé ani nijak zvlášť zajímavé. Chvílemi sice ještě stále tajíte dech, ale ve skutečnosti se přistihnete, že už tak trochu čekáte, až toho, v některých momentech už otravého Mesrina, někdo vyřídí.... Zvláštěpak, když se o jeho smrti dozvíte už před začátkem filmu z plakátu. 8/10 ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že druhá část bude lepší, ale byla snad ještě horší než první. V podstatě dost nekonzistentní dílo, skáče z datumu na datum, nedává i přes svou stopáž vyniknout ničemu osobnímu, Jeho kamarádi jsou tam jen vždy každý chvíli a za chvíli utečou nebo zemřou, na nějaký zajímavý dialog rovnou zapomeňte, Cassel buď mluví o fušce nebo řve. Pro mě zklamání roku takřka, po výborném traileru jsem čekal vynikající francouzskou kriminálku a místo toho se mi dostalo toho nepoutavého a nekonzistentního příběhu. Nechápejte mě špatně tak hrozné to není jak se zdá, protože stále jen pomlouvám, jen je obrovská škoda takhle promrhaného potenciálu. Myslím, že zručnější režisér by to dílko katapultoval na 4 až 5 hvězd kam by mělo patřit.Další věc ve které francouzské kriminálky celkem vynikali byla hudba, tady není žádná nebo si ji nepamatuju, kromě jedné scény kdy hraje Edith když si pořídí nový auto mi nic v hlavě neutkvělo a to je další si myslím velké mínus. takovýto film by si slušnou hudbu zasloužil. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

4**** body (a sakra krvavé) Dokoukáno.. když to sečteme, to byl ale dloooooooouhý film. Bod odebírat nebudu, protože platí to co jsme psali u prvního dílu: Mesrine: L'instinct de mort. Doprčic.. já měl takovou skvělou myšlenku, ale zapomněl jsem ji.. ach jo.. asi jsem jako malý jedl moc syrového špeku a teď mám sklerozu :-/ [X] A prd.. nic nenapíšu.. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale (stejně jako u filmu Kill Bill) mě (po vynikající jedničce) dvojka zklamala. Ale jak vidím, podle místních ohlasů, jsem v tom zase sám. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Z kraje pokračování se z cynického a sarkastického Mesrine definitivně stává egocentrický, nikoliv však bezcitný narcis, posedlý vlastní reputací Robina Hooda, který má jasno v tom, že lépe než prací přijdete k penězům tam, kde jich mají dostatek - v bance. Mnohdy je karikaturou sebe sama, klaun v manéži, čímž bohužel pro mě ztratil podstatnou část sympatií. Naštěstí, klauniáda v druhé polovině zmizí na účet ostatních části Mesrinova charalteru a snaze o hlubší profil. Pupkatý Cassel je v rámci role bezchybný, výprava dokonalá, ale očekávání "dvojka bude podstatně lepší" se alespoň u mě nijak zvlášť nenaplnila... Ano, závěrečná akce je poutavá a nemilosrdná, ale navzdory nemálo přestřelkám, útěkům a bonmotům se to opět vleče autobiograficky dokumentárním tempem a něco tomu chybí... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Musím sa pridať k tým, ktorým sa páčila viac jednička. Remeselne bezchybne odvedená práca no stále mám pocit déja vu a nie jedného. Osobne som bol sklamaný, možno aj kvôli vysokému hodnoteniu ostatných.. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je tento díl, byť ucelenější než ten předchozí, o mnoho lepší. I když už jsem nebyl tak načekaný jako před jedničkou, moment překvapení, uchvácení, ani žádná kulervoucí scéna, nic takového se nekonalo. Řemeslně dobře zvládnutá, leč profesorská práce, to ano, ale chybí scéna, která by se mi vryla do paměti, abych o ní s nadšením vyprávěl kamarádům (vzpomeňme třeba jiný snímek se záporným hlavním hrdinou Scarface - tam bylo nezapomenutelných momentů požehnaně). Takže pokud jsem jedničce udělil 3,49, tak tady se přikloním k 3,51*... ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jednotkou oveľa viac akcie, oveľa viac napätia, a oveľa viac Vincenta Cassela, ktorý sa týmto filmom u mňa zaradil k k špičke svetových hercov... 5***** a 86,222 % ()

Skiwalker 

všechny recenze uživatele

Výrazne ucelenejšie a pôsobivejšie ako jednotka. Dokonca aj Cassel je ešte lepší, takže hviezda navyše oproti jednotke. ()

zrz3k 

všechny recenze uživatele

Sice jsem neviděl první díl, abych je mohl porovnávat, ale popravdě nechápu kde tento film vzal 84%. Vincent Cassel mě byl celkem sympatický a jeho myšlenky a činy byly neuvěřitelné, ale nic víc, nic míň. Celou dobu jsem se docela nudil a ani závěr mě ničím nenadchnul, tudíž za mě 65%. ()

keebl 

všechny recenze uživatele

Příběh byť výjimečného, přesto kriminálníka, který si za celý film nezískal moje sympatie, což je (snad) dobře. Na rozdíl od některých jiných kontroverzních postav padouchů, tento byl opravdu psychicky pokřivený, žil si ve svojí zcela pomýlené názorové bublině se zjednodušeným vnímáním světa a svůj neblahý konec si zasloužil. Místy mi vadila zmatečná práce s kamerou. Mezery ve scénáři / ději příliš nápadné - vždy po některém z dalších útěků přijde moment (střih), kdy už se "najednou" vyhrabe z nejhoršího - jak? Podobně uvedení do jinak slušné závěrečné sekvence je nedostatečné. 65% ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Francouzi točí zajímavé filmy a tohle je důkaz. Velmi dobrý orginální film s myšlenkou. Rozhodně doporučuji zhlédnout oba díle v jeden den, aby ste sledovaly vývoj a zánik postavy v jeden den a všimly si propracovanosti filmu. Film by sem rád viděl mezi TOP200. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie ako prvý diel. Cassel opäť execeluje, celé to už má hlavu a pätu, samozrejme je potrebné vidieť i prvú časť. Takže keď to dáme dokopy, máme tu francúzsku zločineckú ságu ako sa patrí, ktorá sa nemusí hanbiť porovnania s tými staršími americkými. Oba diely dokopy 8/10. ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Jacques Mesrine se stal bohémským pupkáčem a tváří v tvář vlastnímu konci se snaží dát svému životu jakousi vyšší filozofii. Skutečně mistrovské dílo navazující na skvělou jedničku ještě úchvatnějším vykreslením Mesrinova psychologického vývoje. Tohle si nešlo neužít a já smekám velmi hluboko. Ta závěrečná scéna směřující k nevyhnutelnému konci má neskutečnou sílu. Obdivuhodný film o velice interesantním člověku. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Autobiografie jak dojemná, tak zavrženíhodná. Viděno kvůli Vincentovi. Ten konec je nechutný. To se straně zákona nepovedlo. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl, a ten rozhodně nebyl špatný. Pravda, není to dokonalé, myslím že tam byla malá díra ve scénáři a v jednu chvíli hodně předvídatelné. Ale Casselův výkon a charisma to celé zachraňuje ještě s dobrým scénářem. Přemýšlím o pěti hvězdičkách, ale uvidím po druhém zhlédnutí. Zatím 85% ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Zběsilé tempo, loupež stíhá loupež a to s jakou drzostí Mesrine uniká před zákonem a doslova vyjebává s policijí je chvílemi až úsměvné. Herecký koncert Vincenta Cassela, možná nejlepšího francouzského herce současnosti, je ještě podtržen řadou proměn, které jeho postavě předepisuje scénář, přesto si ale neodpustím jednu poznámku. Opravdu nechápu, proč se tady všichni snažíme ve svých komentářích nespopilerovat, když tvůrci hned na začátku filmu prozradí, že hlavní postava bude zastřelena a to dokonce jak a kde. Zřejmě nějaký nový mnou jen nepochopený filmový přesah..... ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě bavil o chlup víc než první, snad proto, že drzost hlavního hrdiny už tady téměř neznala mezí. Vynikající film. ()

DannyBoon 

všechny recenze uživatele

Precizní pomník skutečnému narcisovi. Tak jako neobdivuji Kajínka, naprosto v ničem neobdivuji Mesrina. Další duševní kripl s bouchačkou. Filmy do kupy za 3,5. Jacques Mesrine odpad. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama