Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (468)

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

"Epilog" uzavřel a trochu i vytáhl příběh načatý prvním dílem. Jsou tam určité nedotaženosti (např. co se stalo s jeho "Bonnie" z prvního dílu, jež ho odmítla zjevně kvůli jeho bezpečnosti), ale jako celek film(y) v rámci žánru drží. No, a když už vám Mesrine začne být celkem sympatický, tak ho sejmou jako prase... ()

LAZZiO 

všechny recenze uživatele

skvely prechod od prvej casti , dvojka uz slape na plne obratky , tie prachy zato stali .. vincent pan herec... narez ala france ()

kocurstvo 

všechny recenze uživatele

Francouzi to opět dokázali!! Opět potvrdili, že co se týče dramat a akčních filmů, nikdy nejdou dále, než na povrch. Film by byl dobrý (dobrý námět, story, kamera atd.), chybí mu jedna jediná a bohužel podstatná věc... DUCH!!! Bohužel, po Akci v oblacích je toto další promarněná šance o špičkový film.... Takhle je to jen bezduchá gangsterka. Například ve filmu není vůbec patrné charizma, které by podle scénáře měl Mesrine mít... Prostě jde a sbalí ženskou, ale jak??? Jen jde a sbalí ji? Jo, nic víc. Nelogické... ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené, napínavé. Do doby než jsem viděl film jsem o existenci hlavního hrdiny neměl ani ponětí. rád jsem se s ním seznámil. Nicméně mi to nepřišlo natolik dobré, baby mě film hodnbě zasáhl. Ale slušná práce. možná se k tomu ještě vrátím a další hvězdu přidám. ()

JUX 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez prvni dil. Je sice zahadou, jak se ze surovyho idiota stal romantickej gangster (ze by proto, ze prvni dil vychazi z Mesrinovy autobiografie a druhej ne?), ale budiz. Vincent Cassel naprosto uzasnej. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Tak tady se taji dech, skvele natocene, Cassel je naprosto presvedcivy... Byl Mesrine lupic nebo revolucionar? Urcite umel pracovat s medii a pistoli - a tento film je presne o tom. ()

Mate0 

všechny recenze uživatele

ýborně natočený snímek,kde se po celou dobu něco "děje",nějáká akce,člověk neví co a jak Jacques Mesrine udělá....král převleku,velký milenec a člověk co chtěl ze svého života vydřít co nejvíc,užít si ho naplno...věděl že se nedožije "duchodu" a tak žil na plno...hlavně druhá půle filmu je skvělá-akce,akce,akce...výborná podívaná. ()

RajmikCZ 

všechny recenze uživatele

Fantastické! Francouzské životopisné pojetí jednoho z největších gangsterů, který kdy pobýval na Evropském kontinentu.Úchvatné herecké výkony Vincenta Cassela a hlavně Gerarda Lanvina! ()

martin46 

všechny recenze uživatele

Nejlepší gangsterka toho roku. Po prvním díle, který byl o něco málo slabší přichází velice povedené vyvrcholení. Vincent Cassel je člověk na svém místě a biografii nejznámějšího old bastarda francie nakroutil na výbornou. Závěr filmu končí tak jak má, smrtí. Není zde žádná alternativa nebo "two years later" kdy najednou jako by nic hlavní postava ožije a sosá cuba libre někde na plážích Karibiku v domění, že ho už nikdy nikdo nedostane. Právě takovéto situace dodávají filmu vysokou hodnotu. Jediná vada na kráse je právě rozdělení do dvou dílů a jejich nepoměr, proto za 4 stars. ()

Awesomer 

všechny recenze uživatele

Francouzi opět dokázali, že co se gangsterek a syrové atmosféry týče, můžou si s Hollywoodem vytřít prdel... K výkonu Cassela snad netřeba nic dodávat. A ve se píšou UŽ ZASE nějaký rovnice tangens, cotanges -_- ()

Blade Runner 

všechny recenze uživatele

Jestliže byl první díl průměrným, je druhý díl podprůměrným snímkem bez jasné koncepce. Richet chtěl zřejmě ukázat, že i Francie má své hrdiny jako byl Clyde a Bonnie nebo Mickeyho a Mallory, jenže ono se to nepovedlo. Vykreslení postav je žalostné a příběh sklouzává po povrchu jako mýdlová bublina po skle. ()

Fibonacci 

všechny recenze uživatele

dosť nekompromisná postava, príbeh a šudliky okolo toho. tie milióny dinero vrazené do filmu je vidieť. nuž, ale 133 min je mierne nad hranicu mojej pozornosti. čo to znamena v praxi? že som sem-tam odbehol dať boču džejnuľke mojej januľke hej hej. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který mě hodně bavil. Režie i herci výborní, především Cassel. Nemyslím, že dvojka je lepší, nebo horší než jednička. Oba díly jsou skvělé. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama