Reklama

Reklama

Adaptace jednoho z nejslavnějších románů klasika světové literatury dvacátého století. Florentino Ariza (Javier Bardem) se jako mladík zamiluje do nádherné Ferminy (Giovanna Mezzogiorno). Ta ovšem jeho lásku odmítne a její otec ji vzápětí donutí vzít si váženého lékaře Urbina (Benjamin Bratt). S tím se ovšem Florentino nesmíří a stále se o Ferminu pokouší. Zatímco Ariza je romantický snílek, který z nešťastné lásky padá do náručí celkem 622 jiných žen. Urbino reprezentuje řád a pokrok. Je systematický, cynický a jeho největším cílem je zbavit obyvatele Venezuely devastujících epidemií cholery. Fermina si záhy uvědomí, že její manželství jí sice zaručuje bezstarostný život, ale touhu po lásce nezasytí. Když se jednapadesát let poté, co jí Florentino poprvé vyznal lásku, konečně znovu setkávají, Urbino je již po smrti. A oni tak stojí před finálním rozhodnutím, jestli svůj fatální vztah konečně naplní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Jajar 

všechny recenze uživatele

Pekelná, patetická, kýčovitá, nudná, jihoamerická telenovela Mika Newella čerpající z klasiky G. G.Márqueze. Dramatické scény vyvolávající přinejlepším posměšné ušklebky, otřesný soundtrack, přehrávající John Leguizamo, nezměrně otravný Javier Bardem, spousta nahých ženských, falešné knírky a proradné kočky v největší romantické selance letošního roku. 2/10 za pěknou výpravu ()

Soul 

všechny recenze uživatele

2*, ale bylo to jen o (za) prsa:-)) Jinak ztráta času a z poměrně zajímavé látky je těžko uvěřitelný paskvil. ()

levente odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté, bezuzdné zprznění předlohy. A to tomu filmu ještě lichotím. Nerozumím. Jeden z nejlepších románů magického realismu, kde navzdory tématu věčné lásky je více realismu, než magična. A taková nepěknost... ()

depp

všechny recenze uživatele

Tak tento film asi vynechám. Předloha je jedna z mých nej knížek a myslel jsem že je nezfilmovatelná a jak tady čtu, tak se to potvrdilo :-( Doufám že Marquez jako Kundera po tomto zakáže filmové zpracování svých knih. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Opravdu jen průměrná adaptace Márquezova díla, ale to bych Newellovi ještě odpustil, protože on je pouze jen průměrným režisérem. Naprosto neodpustilná však je zcela zpackaná práce maskérů, za to se stydí doufám ještě dnes. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby podivně působící snímek, o kterým nevím, co si myslet.Avšak nemůžu říct, že by to byl přímo odpad, od toho tu jsou jiné kousky.Trnem v oku mi bylo hned několik věcí, které, kdyby se líp vzali do opratí, vznikla by z toho celkem stravitelná romantika.Za prvé: už začátek, kdy se Florentino zamiluje do Ferminy je nudný, žádná jiskra nic.Za druhé:Fermina mi vůbec nepřišla krásná, bruneta s modrejma očima v Latinský Americe, byla mi nesympatická, zapšklá a vypadala, že neví, která bije a nic jí nedocházelo.Za třetí:Florentinovo ,,nahrazování" se ze začátku dalo snést, ale označení, že š*ká jako jeho fotr, by zkazilo i lepší filmy.To mi přišlo nejvíc rušivý, k tomu se přidává véélmi táhlý dějový spád a dopisy psané v (!!!) angličtině. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* Javier Bardem * G.G.Marquez * humor * Americká romantická dráma z roku 2007, ktorú režíroval Mike Newell, je adaptáciou románu Gabriela Garciu Marquéza o sile lásky v ťažkých časoch. Florentino Ariza (Javier Bardem, mladý Florentino - Unax Ugalde) sa zamiluje na celý život do Ferminy (Giovanna Mezzogiorno), ktorá sice jeho sľub večnej lásky opätuje, ale pod tlakom otca radšej na lásku zabudne a neskôr si vyberá za manžela doktora Juvenala Urbina (Benjamin Bratt). Florentino nádej na lásku Ferminy nestráca dlhé roky, upne sa na prácu a kariéru a hľad po láske tíši v náručí nespočetného množstva žien. Pohľad anglického režiséra na juhoamerickú magickú romantiku vyznel v niektorých momentoch čiernohumorne, a správna atmosféra marquézovho magického realizmu sa dala vo filme vytušiť veľmi ťažko. ()

viky13 

všechny recenze uživatele

Námět je samozřejmě dobrý, boužel na mě je tento film až příliž dlouhý a tím i nudný. Jaké by asi bylo číst knihu? nudné ()

Magnezia66 

všechny recenze uživatele

Tento film má s Marquezovou knihou spoločný názov, mená postáv a synopsu. S Kolumbiou iba Shakiru. Dúfam, že Newella nenapadne režírovať Sto rokov samoty. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tento film mě nudil, zvrácené sexuální orgie, nenaplněná láska, nelíbilo se mi to, bylo to celé divné rozhodně nedoporučuji, hrozný. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Když jsem četla obsah říkala jsem si, nevím jestli by mě kniha zaujala, tak alespoň zkouknu film, abych zůstala znalá světové literatury, kéž bych však bývala znalá nebyla - opět si říkám vědět všechno nemusím a přece to ze mě blbce nedělá. No nebudu opakovat co je tu několikrát řečeno např. POMO mé pocity vystihl naprosto přesně. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tak trochu prázdne a rozvláčne. Na to, že to má dve hodiny sa človek nič nedozvie. Sme svedkami nenaplnenej lásky, ale nemáme potuchy čo sa vlastne deje. Myslím, že všetko úsilie vyšlo nazmar. Vtiahnutie do deja: *** Realita: * Historičnosť: * Erotika: *** ()

zdenik 

všechny recenze uživatele

kdo někdy z Márqueze alespoň kousek četl, najde ho tam a nebude tady rozebírat příběh.. samozřejmě je to Hollywood, chybí smysl pro detail a vizuální a kýčovité zabíjí poetiku autora - přesto mě velmi zaujal Bardem, který ustojí (narozdíl od jiných postav) maskování až do velmi pokročilého věku a věříte mu.. ()

Tichoza 

všechny recenze uživatele

Bardem je sice dobrej, jako vždy...ale ta španělská angličtina působí pitomě, make-up rádoby staře vypadajících protagonistů je ubohý...no a nejrychlejší a nejbezpohybovější pohlavní styk dvou osmdesátníku je jen perlička na shnilém dortu... ()

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama