Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak vyvdat dvě dcery a služku, zvlášť když otec nemá ani ponětí, že už je nejvyšší čas? ... Otec Ubaldo má starosti, jeho dvě dcery si neustále stěžují na své zdraví. A taky by se jim rád postaral o ženichy. Netuší, že dívky a jejich mladá služebná už si své milé našly samy. A nejen to, vlastně by se rády co nejrychleji vdaly. A tak vytrvale vyhazují jiné nápadníky, odmítají lékařské vyšetření a naopak vítají své oblíbence v převlečení za doktory. Rozpustilé špílce, gagy, převleky, pohybové akce i slovní humor tohoto nevázaného představení ve stylu italské commedia dell’arte bavily diváky Činoherního klubu několik let, aniž by nezasvěcení tušili, že pravým autorem je bývalý ředitel divadla Jaroslav Vostrý, který měl za normalizace zákaz, a tak se pod inscenaci oficiálně podepsal její režisér Jiří Menzel. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zde vidíme jednu hereckou legendu za druhou. Pozorovat můžeme i dobrou převlekovou komedii, která je chvílemi opravdu vtipná. Na druhé straně jsem si nikdy neoblíbil divadelní záznamy bez diváků. A také jde o hodně uječenou komedii, kde se často křičí, hercům díky tomu není vždy zcela rozumět. Kulisy mi přišly trochu jak z průměrné pohádky. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších českých komediálních představení vůbec. Všichni herci skvělí, ale Josef Abrhám tu předvedl něco naprosto jedinečného a skvělého. ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

Druhá půle lepší než první, když vyšel první trpaslík, měl jsem co dělat, abych nespadl z gauče. Kdyby byly přítomni diváci, hodnocení by šlo určitě výš. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, co je to comedie dell'arte. Příště si to rád nechám ujít. Že zrovna tohle patří k "nejslavnějším inscenacím v historii Činoherního klubu", to se ani nechce věřit. I když je fakt, že druhá půlka už byla lepší, ale chtělo to výdrž, když jsem měl hodně dlouho nutkání nedodívat se. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, skvěle všechno zpracované a herci mega crushové a já se jen ptám, proč je to tak ukřičené? 😫 ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Činoherák za 5*, v televizi za 3*. To skoganští dekati sjou... Záznam nemá tu sílu. Herci si pohrávali s rolemi na scéně a to dělalo divákovi nesmírné potěšení. Svými výkony se vzájemně překvapovali. Je potřeba být pět metrů od scény a vidět to. ()

LiSaiFun 

všechny recenze uživatele

Geniální spojení komedie dell´arte, klasické italské komedie, němých grotesek a přirozeného klaunství. Přitom všechno vybroušené do posledního detailu. Humor je tu velmi různorodý a nevadí to, akorát mi tam nějak nesedly ty Ježkovy písničky, přišly mi jako moc "vypůjčené". Zato "skoganští dekati" v prvotřídním "kohoutovském" přednesu mi učarovali. Hra byla uváděná pod krycím jménem Jiřího Menzela jako autora, protože skutečný autor Jaroslav Vostrý nesměl publikovat. V tomto světle dostává úvodní a závěrečný Abrhámův monolog trochu jiný akcent: Nový den volá, a já křepce vstávám. Neváhej, sluho, a podej mi meč! Že jsem jak zbitý a třeští mi hlava? Hlavní je věřit, i když není več. Odešla láska? Tak nebyla pravá! Nová už kyne; slzo, rychle zteč! Padám,však padnout v zápase je čest, a schopný padat vždy znova se vztyčí, tak, jako heroj zvyklý na bolest do tváře vrahů nebojácně křičím: Myslíte, že snad dostanete mne? Jedno je jisté. Zdeptaného ne! ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

Klasika v podání vynikajících herců, k tomu vynikající režisér a vynikající scénárista. Bohužel ztřeštěné komedie nepatří mezi prvky mého divadelního nebe, takže ani tato bravurně pojednana mne neuchvátila. Jednou za 10-15 let se to vidět dá, zábava je to jistá. ()

IanSurname 

všechny recenze uživatele

Tato komedie nabízí především skvělé herce, kteří zprostředkují pěkný zážitek. Nicméně celkový dojem je o něco slabší, protože ve srovnání s jinými komediemi mám za to, že scénář a dialogy mohli být o poznání vtipnější nebo propracovanější. Chápu, že jde o komedii dell´arte, ale přesto... Díky hercům se určitě i náročný divák občas pobaví. Osobně jsem zvyklý u této plejády herců i na lepší zážitky a vtipnější výměny, takže dávám jen 3 hvězdy (kdyby to šlo, tak 3,5). Možná, že by zážitek z improvizace umocnilo shlédnutí přímo v divadle. Viděl jsem TV záznam bez reakce diváků. Ženy jsou správně hravé a ztřeštěné, zvláště V. Freimanová. Šafránková prostě roztomilá. Z mužských herců mě nejvíce zaujal výkon J. Abrháma v jeho roli smolaře neztrácejícího naději. "Já vás žádám zcela bez okolků, otče, dejte mi ruku vaší ženy! ...nebo dcery!" ()

Reklama

Reklama