Reklama

Reklama

Alyce Kills

Trailer

Obsahy(1)

Alyce si užívá večer se svojí kamarádkou, alkoholem a drogami. Poté, co ji shodí ze střechy domu, začne Alyce sžírat pocit viny a ponoří se do děsivé noční můry plné sexu, násilí a drog. Její mysl se trhá na kusy a stejně dopadne každý, kdo se jí postaví do cesty. (Mr.nachos)

Recenze (113)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Docela nudnej, špinavej a tmavej film. Jako za horor bych to moc nepovažoval. Ten konec byl spíš vtipnej, ALE zajímavej :) Sado maso Alyce. 3* ale zavřu obě oči a sevřu své pulky. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Ale tak dalo se to. Ani nevím, jak tento film přesně ohodnotit. První hodina se hororu netýká vůbec, příběh nebyl špatný, ale trochu nuda.. A posledních 25 minut - brutalita a hrábnutí v palici.. Asi 2 hvězdy... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Když si pustíte posledních cca 20 minut, tak vážně o moc nepřijdete. Ale poslední dvacetiminutovka stala za to. Závěr byl docela Tarantinovský a to já rád. Na to, jak měl snímek nízký rozpočet, tak závěr byl natočený skvěle a porcování vypadalo tak krásně realisticky. Alyce není film pro každého, ale už kvůli závěru stojí za podívání. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Začátek je trošku nuda ale pak Alyce dokonale mrdne v kouli a začne kurefsky ftipná vybíjená.Mělo to koule, mělo to atmosféru a hlavní hrdinka se s tim absolutně nesrala a její představitelka byla dokonalá.Nenápadný, ale hodně povedený psychologický horor, kterému ve větším hodnocení zabránil pouze pomalejší rozjezd, kdyby Alyce mrdlo trošku dřív, hvězdu bych přitlačil.65%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já jsem strašně rád, že ještě nevymřela originalita v žánru tak nápady omezeným, jakým horor bohužel je. Alyce je film, který se na první pohled jeví, že není ničím, jen pomalu se vyvíjející prapodivností. Jenže já jsem Alyce viděl úplně jinou, a to výborně natočenou, pomaličku gradující, podivně humornou, ale zároveň nesmírně napínavou a na konci krásně krvavou. Nejvíc se mi ale líbí, že Alyce nikam nezařadíte. Krimi? Trochu. Exploit? Trochu. Duchařina? Taky trochu. Drama? Trochu. A když všechny ty trošky nějak poskládáte, tak to funguje. Opravdu skvělé žánrově nezařaditelné cosi, které si odpady rozhodně nezaslouží. Na 5 hvězdiček to není, to je jasný, ale berte to jako takovou protiváhu k těm hloupým odpadům. Za mě 75% a jedno z největších filmových překvapení roku na poli krvavějších žánrů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po 20-tich minútach sa konečne začne niečo diať, dovtedy ide len o idiotské debaty dvoch zhulených kamošiek. Táto predohra však naštartuje príbeh, ktorý je ozaj zaujímavý, hoci prostý. Záver už funguje ako exploit a nie som si istý, či nie je vo svojej brutalite samoúčelný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak vám teda řeknu, že Lee se vůbec nezměnil a furt je to pěkně ujetý parchant. Zpočátku jsem jeho film moc nepobral (tím nemyslím, že bych ho nechápal), doslova jsem se nudil při sledování dvou sjetých a ožralých buchet, které si k mému zklamání ani nezalaškovaly, ale potom se to rozjelo do zajímavých parametrů. Je pravda, že na pořádnou akci (krvavou) si počkáme docela dlouho, ale po psycho stránce to byla jízda – hlavně díky pomatené hlavní hrdince. Tady ty erotické chvilky a hrátky celkem bodly. Potom jsem měl zase dojem, že sleduju černou komedii, díky zajímavému zbavování se mrtvol (mrtvolu je opravdu potřeba nejprve pořádně naklepat „bejsbolkou“, ale jako zlepšení jsem vážně cítil. Nebudu tu tvrdit, že je to nezapomenutelná podívaná, ale díky některým momentům se k filmu určitě ještě vrátím. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice ne zrovna originální, ale velmi sympaticky a zajímavě pojatý... a teď bych asi napsal rozpad osobnosti, ale když tak o tom přemýšlím, Alyce vlastně svou osobnost v tom filmu jen utužovala, dávala ji volnost a stmelovala ji. Skvělé propojení nekomediální komičnosti (nemělo to být primárně zábavné ale ve své reálnosti se tomu člověk prostě zasměje) se syrovou brutalitou, ověnčené hned několika skvělými scénami (sex s trenérem, snaha zbavit se mrtvoly, úplně poslední scéna a záběr). Hodně velkým plusem je obsazení hlavní hrdinky, Jade Dornfeld je parádní a čím více její Alyce hrabalo a vnitřně se osvobozovala, tím byla sympatičtější a sexy. 3.5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, že tenhle brilantní, lehce psychologizující, těžce ujetej, černohumorně vtipnej, místy takřka artovej a přitom zjevně poloamatérskej thriller rejžoval stejnej týpek, jako imbecilní megasračku Zombie Strippers. Ale každej se holt měníme a vyvíjíme a ti šťastnější z nás k lepšímu. Zprvu jsem měl obavy, že rozjezdový žvatlání dvou přiožralých pipin bude smrtonosná nuda, podobně jako třeba žvatlání pipin v Tarantinově smrtonosně nudným propadáku Death Proof, ale kupodivu nebylo to tak hrozný, Alyce se mi navíc docela líbila, no a když zanedlouho začalo konečně propukat v plný síle její halucinační sadomasochistický šílenství, líbila se mi čím dál víc. Pětihvězdový scény: Návštěva u Carroll ve špitále, lesbicko-nekrofilní záchvat na pohřbu, vyjebání s Kurtem, porcování Vincenta, střílečka u dealerů... Sakra chtěl jsem dát "jen" čtyři, ale proč vlastně, když tohle netuctový a záživný béčko nemá žádnou zásadní chybu?! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přes hodinu nic moc. Spíš nic, než moc. Holky se zfetujou a ožerou, jedna druhou shodí ze střechy a z toho pak má halucinace. jestli mě ty halucinace měly dostat do nějaký deprese, tak se jim to skoro povedlo, ale byla to deprese z nudy. Zábava začala až ve chvíli, kdy děvčeti hráblo s konečnou platností a projevila se jako rozumná sadistka. Bohužel jí to chytlo až v posledních 20ti minutách, takže to stačí tak maximálně na 30%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Do dvou třetin to lze brát jako povedenou hororovou satiru na brutalitu dnešního světa, která na nás bleje odevšad, včele se zprávami jakýchkoli televizních stanic. Když se ale děj přelije v prvoplánovou krvavou lázeň, kouzlo je pryč a stane se z toho jen ubohý subžánrový kýč. 45% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Velký překvápko a naprosto originální kousek!!! Fakt jsem nadšena, první půle pěkně depresívní a postupně pořád víc a víc šokující (viz to přiznání na pohřbu a porcování mrtvol) a ten konec jak se na ně podívala a řekla jen tím naprosto chladným a klidným tónem "What?" no to mě naprosto dostalo. 80% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrnej horor, kde asi půl hodinu nic moc hororového neděje, ale zbytek filmu je celkem masakr. Podle mě zde moc hororová atmosféra neni, jde spíš o přoměnu osobnosti hlavní představitelky, kdy se jí po nešťastné nehodě zmrzačí nejlepší kamarádka (tak trochu i její vinou) a ona to neunese a začne z toho magořit. Za mě 60% :) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ďakujem,že si mi ukázal svoj svet chvenia,žrebec.A teraz vypadni.Tento film si zo seba ťažkú hlavu nerobí,niektoré dialogy ako napr.aj tento ma dost rozosmiali.Sú najlepšie kamarátky,raz večer si dajú E-čko a idú na strechu a Alyce akože nechtiac tu kamarátku zhody zo strechy.Policajtovi ale aj všetkým ostatným povie svoju pesničku,len to ešte nevie že jej kamarátka to prežila,aj keď je veľmi znetvorená raz pravdu aj tak povie,čo sa stalo na streche a tak čo s nepohodlným svedkom aj keď to je jediná kamarátka tak ju udusit vankúšom.Je to hlavne o jednej holke,ktorá sa skoro za noc stane totálnou psychopatkou a pocítia to všetci,ktorý ju aspoň trocha nasrali.Tu film ukazuje silu cynizmu a dosť silnú dávku čierneho humoru,aj keď v obsahu komédia nie je napísaná.Neviem či to bol zámer tvorcov,alebo to mysleli ako vážne.Lebo keď sa pokúšala zbaviť tela a ruku dala do mikrovlnky a aj tak zistila,že mierne prepečené maso sa reže tak isto zle ako surové,to je ale zistenie.A čakal som čo mi dá finále a dočkal som sa totálne bláznivo streleného záveru.Ja som sa bavil,nemám rad komediálne horory ale tento mi veľmi sadol a som veľmi spokojný.J.Dornfeld ako psychicky narušená žena nebola presvedčivá ale páčilo sa mi jej svojské poňatie labilnej ženy s uštipačným humorom. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda za poslední patnáctiminutovku, která se nese v téměř tarrantinovském stylu (hlášky, gesta, výrazy v obličejích všech zúčastněných a najde se i pár těch kapek krve, muhehe). Škoda, že v podobném duchu se nenesl celý film. Mohlo to být mnohem zajímavější. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

"What?" Tak tohle bylo vážně něco divnýho. Ze začátku jsem uvažoval i nad tím, že to vypnu. Takhle nesympatický kravky jsem už ve filmu dlouho neviděl. Ale jakmile (SPOILER) kamarádka spadla za podivných okolností ze střechy (KONEC SPOILERU), tak si říkám, že by se to ještě mohlo rozjet. A ono jo! Úchylnosti, kterým se Alyce oddává, dostávaj spád a já se začínám potutelně usmívat. Finálních čtvrthodinka mi vzala dech. Jó, tohle můžu!!! Nicméně, vzhledem k tomu šílenému začátku, nepůjdu výš jak na tři. P.S.: Píšete, že představitelka Alyce není pěkná. Koho byste do role odstrkované buchty, z které si mnozí dělají srandu, dali vy? Nějakou modelku? Podle mne na castingu vybrali dobře. I přesto, že mi byla Jade Dornfeld ze začátku silně nesympatická, nakonec, zakrvácená, vypadá fakt chutně ;) ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Scenár nespotreboval veľké množstvo papiera, rovnako ani číslo na účte s menovkou rozpočet nebolo veľké. Napriek tomu je Alyce pozoruhodný film. Hlavná predstaviteľka si nezíska príliš veľké sympatie, čo však nevadí. Pretože ide len o sledovanie jej psychiky a prerodu osobnosti, respektíve to úplné rupnutie v palici! Navyše tie stavy po užití drog boli úžasne spracované (kamerou a strihom mi to na okamih pripomenulo Requiem za sen). Alyce nie je horor, je to len delikátna chuťovka (doslova!) osmahnutá čiernohumornou úchylnosťou. Nemá ani žiadnu výpovednú hodnotu, len proste baví svojou zvrátenosťou. Odporúčam zhliadnuť aj ženám v domácnosti, kuchynské náčinie má skutočne obrovské portfólio využitia. Už dávno som nedal tak spokojné tri hviezdy. A záverečné "WHAT?" rocks!!! ()

Reklama

Reklama