Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Recenze (186)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný film, který zachycuje demostraci v Seattlu. Spousta známých tváří, na všech stranách, takže si určitě vyberete. Mě se líbila hlavně dvojice policajtů (Harrelson a Tatum). Nemůžu si pomoct, k filmu jsem se dostal přes J.Jacksona a nakonec jsem ho přehlídnul. Jeden z nejsilnějších okamžiků se samozřejmě odehrává s Charlize Theron. Líbí se mi filmy, které ukazují skutečné události a tenhle k nim rozhodně patří ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ambicióznosť, presvedčivosť a slušné výkony kompenzujú nerovnomernosť filmu. Woody Harrelson má ako policajt niekoľko obzvlášť dobrých momentov. 6/10 ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Celkem povedeně natočená skutečná událost. Tvrdý střet policie s aktivisty ve filmu taky dost tvrdě vyzněl a výborný herecký obsazení bylo jen k dobru.... ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Klíčovou postavou Battle in Seattle je ta kterou představuje Isaach de Bankolé. Právě ta, spolu s lékařem bez bez hranic Rade Šerbedžiji, totiž nese zásadní motivace nejen demonstrantů v ulicích, ale i celého snímku. Šerbedžijův lékař je ale, přes jednoznačnou pravdivost všeho co představuje, poněkud příliš naivní, Bankolého politik za to ve zkratce dobře shrnuje přezíravý postoj WTO k zemím Třetího světa. A stejně jako dění v ulicích Seattlu je milníkem antiglobalizačním hnutí, odhodlání některých zemí Třetího světa nenechat se vydírat obchodními zájmy, které daly najevo poprvé právě v Seattlu, je milníkem mezinárodní ekonomické politiky. Kronika pěti dnů protestů které kolem jednání WTO film staví, je vlastně velmi konzervativní. Milostná zápletka, hodní, zlí a oškliví (demonstranti, WTO, policie), těhotná žena napadená těžkooděnci (což je sice klišovité, na druhou stranu i dost dobře možné: na záběrech za autentické Seattlu které si každý může na webu najít policie nikde nekontroluje jestli náhodou nebije náhodného kolemjdoucího nebo těhotnou ženu - tak to u takových zásahů prostě chodí), to všechno je konvenční a k divákovi přívětivé (user friendly). Což bylo nakonec nejspíš i Townsendovým cílem. Tvrdit ale proto, že je to jen levičká agitka, je slaboduché ze dvou důvodů. Za prvé ten kdo to tvrdí většinou nemá problém adorovat pravičácké hurá vojácké agitky typu Black Hawk Down. A za druhé proto, že jsou věci za které agitovat má smysl. Apendix k násilí: Je zajímavé, že někteří lidé nemají problémy s násilím ve válečných filmech, bez ohledu jak kontroverzní konflikt zobrazují, ale tady jim to přijde neobhajitelné. Zvlášť když Battle in Seattle je v tomto směru až úzkostlivě korektní a násilné demonstranty nepouští mezi své hrdiny a jednoznačně je odsuzuje. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že si Stuarta Townsenda budem navždy pamätať len ako absolútne dokonalého Doriana Graya, ale mýlil som sa ! Ach, ako len veľmi som sa mýlil . . . Potlesk, úcta, nadšenie - pohnutie, zamyslenie, odhodlanie... Už ani nepamätám, kedy mi film, od ktorého som absolútne nič nečakal – lebo som o ňom vlastne ani nič nevedel – tak vyrazil dych. Ba vlastne hej – MICHAEL CLAYTON pred rokom a pol… Pre mňa je BATTLE IN SEATTLE zatiaľ rozhodne prekvapením roka ! Oduševnil ma v tej svojej krátkej stopáži a údernom deji tak, že by som si snáď zaraz obliekol kostým korytnačky a vyrevoval ako blázon priviazaný reťazou k stromu, alebo roztrieskal na kúsočky celú poondiatu posranú World Trade Organisation !!! (http://www.nekultura.cz/film-recenze/vzpoura-v-seattlu.html) ()

czejny 

všechny recenze uživatele

Před začátkem filmu někdo za mnou v sále pronesl: "Už jsem to jednou viděl, ale jdu se kouknout, jestli se na to nechá koukat i podruhé. Filmařsky je to na vysoké úrovni, ale uvidíme, jestli uspěje i to ostatní". Měl pravdu. Nízkorozpočtový film s tématikou vzpour v Seattlu proti politice WTO překvapuje hvězdným obsazením a hlavně kvalitou filmového zpracování. Díky kvalitnímu zpracování se nám na plátně dostává mnohých silných okamžiků, které nám naženou husí kůži. Obzvláště kombinace s dokumentárními sekvencemi nám připomínají Milka, kde byly použité podobně, avšak s tím rozdílem, že zde to zafungovalo mnohem, mnohem víc. Snímek se snaží nestranně ukázat obě strany mince, avšak ne vždy se mu to nestranně daří. Neříkám, že to, co film na diváka přenáší má nějakou výraznou ideologickou vadu, ale mnoho věcí mělo být ponecháno na divákovi. Film v některých ohledech přímo na diváka apeluje, což mohli tvůrci zakomponovat nepřímo do snímku, a nemuselo to působit tak moc strojeně. Z děje je mi trochu proti srsti, za co bojují hlavní představitelé, avšak vedlejší aspekty těchto demonstrací stojí za povšimnutí, a neměly by být přehlíženy. Nelze brát tento silně na city působící snímek nějak dogmaticky, spíše jako zdvižený varovný prst ukazující, že ne vše, co se skrývá za světovým společenstvím, má tak docela čisté úmysly. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Film to neni uplne spatny, ale velice postradajici nejakou myslenku anebo cil. V postate jen shluk scen (a nekterych zajimavych zaberu) podle skutecne udalsti, natocenych pri zasedani WTO v roce 1999. Takto to je pouze "aktivisticky" snimek, spis dokument, nez neco jineho. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh, zakladajúci sa na skutočných udalostiach, pričom Towsend nám ich tu predkladá aj v podobe dokumentaristických vsuviek ktoré emočnosť a reálnosť ešte viac zvyšujú. Snímok ma svojim dejom a svojou podstatou zaujal a zasiahol natoľko, že i ja sám som sa imaginárne ocitol na námestí v Seattlu a skandoval som niektoré z hesiel ako: " Želvy za společnou věc", "nenásilná demonstrace" , "sme spolu sme bdelí nás nikdo nerozdelí"...a také WTO by som poslal niekam.....Treba však povedať aj to, že dokumenty, alebo niektoré videá z udalostí v Seattlu sú ešte podstatne silnejšími a emočnejšími zábermi na krehkú dušu človeka.... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedná o žádný majstrštyk, ale právě tento film mě přesvědčil o tom, že obsah je důležitější než forma. Hlavní hrdina filmu v podstatě neexistuje. Vidíme mini příběhy několika postav vzbouřenců (Michelle Rodriguez nebo Jennifer Carpenter), mini příběhy zasahujících policistů (Woody Harrelson, Channing Tatum) a dalších lidí zapletených ať už chtěně či nechtěně do vzpoury (Ray Liotta, Charlize Theron). Žádná z postav nemá dostatečný prostor pro svůj příběh, takže o hereckých výkonech se nedá vůbec mluvit. A pak je tu velké ALE. Ono totiž vůbec nejde o příběhy lidí, ale o myšlenku, že když se lidé spojí, tak dokážou i věci, o kterých se jim nesnilo. Na začátku si říkáte, že byste taky šli někam demonstrovat a v půlce filmu si skoro zakrýváte oči, proč tam sakra lezli. Lidé, bojující za vyvražďování želv a nedostatku léků se spojí, aby otevřeli těm nahoře oči. Film, který může na diváka působit jako jeden velký chaos... však demonstrace taky je jeden velký chaos. PS: Ale se zbytečným ždímáním emocí přidáním postavy těhotné ženy souhlasím :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jako inspiraci autoři zvolili na americký film velmi sofistikované a kontroverzní téma.. Režie pokulhávala a kamera nevěděla, jestli točí dokumentárně nebo jak.. Výběr herců pochvaluji, ale nijak na hodnotě filmu nepřidali, mohli klidně vybrat "nonejmy".. Působilo to chaoticky a hodně lajdácky.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený film. Málo lidí o něm ví, málo lidí o něm slyšelo. Stejně tak jako o jeho tvůrci Stuartu Townsendovi. Přitom se jedná o velmi zdařilý snímek, který se nebojí ukázat svůj názor, stejně jako postavy v něm. Velmi dobré herecké obsazení a velmi silné příběhy na popředí vzpoury. Vlastně nemám snímku co vytknout. Od první do poslední minuty se mi to jako film líbilo, herci mě svými výkony bavili, hudba byla obstojná. Mrzí mě, že je tento snímek zameten do kouta, aby se o něm nevědělo tak, jak by si zasloužil. ()

Andreas83 

všechny recenze uživatele

Film který má myšlenku , na nic si nehraje a podává nám policejní i pouliční brutalitu ve stejných dávkách, nikde žádný náznak účelovosti nebo snad ponaučení. Téměř dokumentární pojetí které každého donutí se zamyslet a vytvořit si svůj vlastní názor. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Vytecny film s hromadou vybornych hereckych vykonu(pro me top Woody Harrelson)Ukazuje zavazny konflikt ze vsech moznych uhlu,ikdyz by se dalo rict ze je jednostranny(anti.)Ovsem diky paradnimu scenari a nekolika vytecnym dialogum exceluje-nedivil bych se kdyz pujdu priste na 5*Whaw ted sem si vsim,ze je to extradebut!masove sceny atd-gratuluji:)Od tehle udalosti uz uplynula radka let,ale nejsem si vedom ze by se neco zmenilo ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Takové to narušení naší pohodlné reality, ve které se cítíme nedotknutelní problémy vnějšího širého světa, je určitě užitečným počinem. Trochu vyburcovat vědomí, byť je pravděpodobnost nějaké trvalejší odezvy mizivá, protože je opravdu těžkým průserem, že parta několika speciálních jedinců bera naši planetu jako své rukojmí a zachází s ní podle svého, zatím co polovina lidstva žije v poměrném blahobytu a ta druhá hnije ve svých sračkách... Stuart Townsend si za svůj debut na režisérské sesli zvolil ambiciózní projekt, sám si napsal i scénář a z mého pohledu konečný výsledek není žádnou prohrou. Několik scén je velmi působivých, rekonstrukce střetů demonstrantů s policií má své autentické proporce, co se ale úplně nepovedlo, je zakomponování všech těch naivních hesel, které tahají za uši (třebaže dávají smysl) a základních vztahů mezi postavami, ze kterých jsem cítil jen šustění papíru bez životního echa. Uvidíme, s čím se Townsend vytasí příště, protože byť se pořád jeví lepším hercem než scénáristou, o postu režiséra by to už platit nemuselo. 65% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomuhle filmu i lepší hodnocení,jelikož je natočen velice slušně. Problém je v tom, že Townsend se rozhodl natočit polodokument dost neobjektivním pohledem a jeho propagace demonstrací a "boje" proti nadnárodním společnostem je do nebe volající. Dost mě to znechutilo. Townsend zřejmě netuší,co se na podobných demonstracích objevuje za individua a jen si vycucal příběh a nechal si odvyprávět pár báchorek o tom,jak jsou všichni aktivisti super a hodní a špatní jsou ti ostatní. Možná by se měl na nějakou demonstraci podívat ne jen skrz televizi. ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

...tak já tedy nevím, ono se to sice tvářilo autenticky, ale jak by řekl Cimrman... :"Vím, že v Londýně mne nemá překvapiti hustá mlha, a také mne nepřekvapí." A tak to také bylo - a ten konec - všeobjímající rádoby "burcující"... Jinak ovšem pár slušných motivů přímo ze střetů a snaha zachytit pohled všech zúčastněných stran = body k dobru. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Vzpoura v Seattlu není rozhodně k pobavení, zato intenzivně nutí k zamyšlení. Líbilo se mi, že se na danou problematiku nedívají tvůrci tohoto polodokumentu pouze z jednoho úhlu. Na problém globalizace a s ní spojené demonstrace se podíváte jak z pohledu protestujících, policie, tak i politiků a částečně je to i o vlivu médií. Určitě jde o zajímavé drama s několika lidskými osudy, které ozdobilo svými hereckými výkony několik hvězdných jmen. Vše je divákům podáno tak, aby si svůj názor na věc udělal každý sám a zamyslel se, v jakém světě dnes žijeme a kam se řítíme. Proto tedy zaslouženě za čtyři. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Hmm... perfektně zpacovaný filově dokumentární dílko. Opravdová atmosféra, dramatický momenty, spád, člověku přijde, že je přímo uvnitř děje, zaslouženejch80. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Dvě strany stojící proti sobě. Každá bojuje pro svůj účel nebo přesvědčení. Vyloženě záporáky v tomhle filmu snad ani nenajdeme. 4 hvězdičky za ztvárnění, příběh a celkový zpracování. Nicméně, člověk má pořád pocit, jako by tomu něco chybělo. ()

Reklama

Reklama