Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Recenze (186)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Stuart Towsend je definitivně lepší režisér než herec. Battle in Seattle má spoustu postav, velká témata a je podle skutečných událostí, což, buďme upřímní, je hodně oříšků k rozlousknutí. A Stuartovi se to poměrně daří. Ne vždy udrží objektivitu, ne vždy si film ubíhá stejně zábavně jako je zajímavý, ne každý kdo se ve filmu objeví je dobrý herec a ne každý dialog stojí za to, aby byl zobrazen v této mozaice. Ale každopádně tento film stojí za vidění... 70% Největšími hrdiny, ale pro mě zůstavají ti, jenž se rozhodli hájit nepopulární návrhy právě na půdě WTO (doktor a leky na AIDS a diplomat zastupující africké rozvojové země). ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A druhým dnešním kouskem byl film o demonstraci a navíc podle pravdy. O to je to mrazivější... Tady se s tím poldové moc nepárali. Dostali jasnej pokyn ze zhora, že musej bejt ulice čistý a dílo zkázy bylo dokonáno. Něco podobnýho, ale asi v menší míře bylo jednou v Práglu a lítaly tam dlažební kostky, takže taky žádnej med. Ale tolik zmydlenejch lidí tam asi nebylo. Vlastně je to můj snad první film z podobnýho prostředí, páč nevím takle z hlavy o žádným jiným. Fajn bylo mixování skutečnejch záběrů a natočenejch,,, ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Angažovaný pohled na události v Seatlu z prosince roku 1999 z obou stran barikád...A aby mělo vše patřičný emoční účinek i filmový rozměr, tak byly přidány i lidské příběhy - odvážná novinářka, pár čekající dítě, osobní minulost demonstrantů...Tím pádem se z toho stala lehká citová vydíračka, která nijak zásadně neosloví a už vůbec nic nezmění, stejně jako většina demonstrací...Slušná herecká sestava... ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy ilm podla skutocnej udalosti. Silnej teme pomaha vyborne herecke obsadenie ktore hra perektne a napadita realisticky presvedciva rezia. Film ma vela silnych scen. Obzvlast scena z Clarize Theron je velmi silna. Scenarista sa nesustreduje iba na jednu stranu, ale ukazuje aj tu druhu a reziser to vo vybornych prestrihoch prenasa na platno. Film ako taky ma celkom uspokojil, ale vzhadom na to, ze ide o velmi silnu temu predca len som cakal o trosicku viac. Ale aj tak davam velmi slusne tri hviezdicky. ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Byl jsem až překvapen jak mě film strhnul. O událostech na přelomu tisíciletí jsem se dozvěděl právě až v tomhle filmu. Hodně se mi líbily použité záběry z té doby, opravdu hodně dobrej nápad. Taktéž se mi hodně líbila hudba, která parádně dokreslovala atmosféru demonstrace. A taky se mi opravdu hodně líbila Michelle Rodriguez, která opět podala bezchybný výkon, a musím říct že si filmy s ní opravdu užívám, jen škoda že jich má tak málo a že v každém nemá tolik prostoru kolik by si zasloužila. Dal bych 80% ale Michelle to opět zvedla, takže dávám 85% za Michelle Rodriguez. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Film o střetu policie s demonstranty proti WTO je založený na skutečné události. Režisér také využívá autentických záběrů. Snáží se být objektivní, ikdyž to v poslední třetině snímku porušuje (více prostoru získávají aktivisté, ke kterým se v závěru přiklání), načrtává osudy několika vybraných postav z obou táborů. Ale pouze povrchně. Ve filmu je až moc postav (policisté, demonstranti, novináři, starosta, politici a mnoho dalších), což je poměrně na škodu. V 90 minutách prostě nejde vykreslit nějaký psychologický zajímavý vývoj tolika figur a žádná divákovi nepřiroste k srdci. Režisér chce vzbudit dokumentaristický dojem a využívá k tomu stále více používanou roztěkanou kameru. Snímek nakonec vlastně nic podstatného neříká a bohužel se pohybuje pouze na povrchu věcí a nejde nikam do hloubky. ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Udalosti si vzhľadom na vek nepamätám priamo z '99, no myšlienka, že sa takéto niečo vôbec odohralo ma chytila a nepustila až do záverečných titulkov. Film útočí na emócie a na konci len len v sebe zadržujete slzy. Má to grády, nikde sa nezdržuje, ukazuje veci tak ako, bohužiaľ, boli, či už zo strany demonštrantov alebo polície. Ako teutates spomenul, myšlienky vo filme povedané až dych vyrážajú. 95%. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je to hodně rozporuplný film, který končí férově na všechny strany. Není pochyb o tom, co se stalo, ale na druhou stranu tento film ovlivnilo více věcí než mělo. Townsend ve svém prvním celovečerním filmu předvedl asi maximum jaké mohl. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Levicova agitka o zname demonstraci v Seattlu na pul dokumentarne a hrane s dobrym umyslem, ale prumernym zpracovanim. Velke nevyuziti hercu, kteri se bud jenom bouri nebo lamentuji nad svymi ciny neciny. 60% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, je to sice hodně levicové a hodně tendenčně nevyvážené, ale já jsem se bavil. Zahráno výborně, kamera dokumentární tomu sedí. Nejaký příběh tam musel být, jinak by to bylo jen dokument viz lovestory a rodinná story. Každopádně ta tendenčnost mi vadí asi nejvíce, ne že bych aspoň částečně nesympatizoval s demonstrujícími a nechápal je, ale je to víceméně jednostrané. Na druhou stranu je vidět, že se zasloužili i o zrušení debat a prezentací, které byly oficiální a vyostřené proti WTO. Nejvíce usměvné je ovšem to, jak se nám hrdinové radují, jak se jim to všechno povedlo a jaký to všechno byl úspěch. Přitom nedosáhli vůbec ničeho. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Vzpoura v Seattlu je hodně kvalitní film,který nás nechá popřemýšlet o dnešní situaci,kde svět ovládají velké korporace a mi se tomu nijak neubráníme.Plejáda hereckých hvězd jen dokazuje,jak silné téma této doby oslovuje jak je,tak i nás. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Začalo to nenápadně. Všichni souhlasí, že protesty budou nenásilné. Ale některým lidem na obou stranách to nevyhovuje, a tak se vše zvrtne. Battle in Seattle skvěle zahrané a výborně sestříhané drama o jedněch z největších nepokojů v USA posledních let. Harrelson a Theron válí! Líbil se mi i ten zmíněný střih, díky kterému jsem ani přes množství postav a zmatečnost událostí neztrácel přehled. Silné 4*. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Budu citovat přímo film, a myslím, že tyto dva úryvky říkají naprosto vše (ne o tomto filmu, ale všeobecně o těchto událostech) : ,,Udělali z nás ikony násilí.´´ - ,,A co jsi čekala?! Vždyť velký korporace vlastněj všechny americký média. To přece víš...´´ - ,,A proč to kurva teda všechno děláme?!´´ ----- ..a.. ----- ,,Jak chceš zastavit ty, který se nezastavěj před ničim?!´´ --- A můj názor na film: Pro lidi, kteří se těmito problémy a tématy zabývají, nebude tento film bůhvíjak zajímavý. Krom pár informací. Ale myslím, že jistý význam to má, tento snímek vidět. I když řada scén a dějových událostí je provázena různými klišé, prostor k zamyšlení se zde nalézá a o to asi jde. Nevidím to jako demagogický snímek, jen je to zkrátka film, který sleduje příběhy několika jedinců v několika dnech jejich životů, kteří se nějakým způsobem zapojí, ať už chtěně nebo nechtěně, do pouličního dění a demonstrací, na pozadí celé téhle špíny, tedy konference World Trade Organization (Světové obchodní organizace). Kvůli zajímavým myšlenkám a pár zajímavým informacím dávám toto hodnocení. Jinak bych řekl, že samotný film by byl na 2*. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nadupaný začátek, druhá polovina už méně zajímavá. Theronovou bych teda nepoznala...Oceňuji dovětek v podobě toho, co bylo dál. Znělo to optimisticky, ne? Vůbec nechápu, co měla znamenat etuda Harrelsona a jeho filmové ženy, proč? Dali tomu tolik prostoru, ale pak to všechno nechali vyšumět do prázdna. Myslím, že si měli tvůrci vybrat, čemu se věnovat (životní příběh na pozadí dané události, nebo "zdokumentovat" událost), takhle to byl tak trochu paskvil, který shodil film z možných výšin do nudné tuctovosti a šedi, bez emocí, které z toho šly vytřískat. Ale jako info o tom, co se tehdy stalo a jak je taky možné k životu přistupovat určitě dobré. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, grandiózní herecké výkony, skvěle sestříháno.. Film mě donutil se zamyslet nad celým světem a celou dobu jsem byl na straně protestantů. Battle in Seattle je čtyř hvězdová záležitost, kterou by měl vidět každý. 82% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je to k smíchu, skupina naivních idealistů bojuje za svou věc v neskutečně americkém podání, plným klišé, srdceryvných scén, vyhrocených situací a hrajícím divákovi na emoce. Linie s těhotnou ženou, reportérkou apod to je prostě moc. Ten konec extrémně pozitivní je neuvěřitelně pitomý a rozhodně jen podtrhl tento vyloženě černobílý pohled na danou situaci. Mimochodem Rodriguez je příšerná herečka. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojaté a zároveň natočené drama, které "dokumentuje" protestace proti WTO v roce 99. Tato událost mi byla neznáma a i po shlédnutí filmu bych se jí nikomu neodvážil vysvětlit. To pseudo-dokumentární natočení je zajímavé a hezky to podtrhuje atmosféru celého filmu. Známí herci byli poměrně důležití, jinak by si tohoto filmu nikdo nevšiml, a koneckonců, předvádí poměrně slušné výkony. Nejlepší je to, že je film krátký a můžete ho najít legálně s cz dabingem na Youtube. Rozhodně si nemyslím, že tímto filmem promarníte hodinu 40 svého života ;-) ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Příběh několika lidí na pozadí demonstrací jenž ochromily kolébku grunge a tak trochu změnili svět Co já NATO? Neskutečně poutavá, nevnucující se politická agitace, zabydlená skutečnými lidmi (mými favority se stali váhající demonstrakta "Dextrova přidrzlá sestrička - Jennifer Carpenter" a politik snažící se prosadit levnější farmaceutika pro země třetího světa). Osudy zúčastněných se zcela plynule a nenásilně proplétají (ne křečovitě a nuceně -To co dýchám). Pro mě osobně překvapení roku 2008. Podobné filmy: Krvavá neděle (tématicky), Crash. ()

Reklama

Reklama