Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, 2005, organizovaný zločin. Claude Corti je talentovaným obchodníkem. Ví o všem, co se děje v zóně jeho vlivu. Nikdy o sobě nepochybuje, nikdy neodpouští. Je paranoik a násilník, což mu umožňuje přežít. Franck je řemeslný vrah, na kterého Claude spoléhá. Oba jsou velmi dobří profesionálové, násilní a ambiciózní. Všechno se hodí v nejhorším ze světů, i čas od času trochu slz a mrtvol. Corti ztrácí několik měsíců ve vězení. Dost na to, aby jeho obchod byl zničen. Jednoduše paranoia nebo začátek spiknutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruno Coulais: 1 lean and hungry look ,2 Generique Debut See All 4 ,3 Vers la Lumiere ,4 La Boite D' Allumettes ,5 L' Attente Au Parking ,6 La Photo De Marriage ,7 L' Assassinat De Claude ,8 Les Bons Du Tresor ,9 Le Meurtre Dans L'hotel ,10 L'avocat ,11 L'aquarium ,12 La fouille de l'appartement ,13 Execution Sous La Pluie ,14 Le snif ,15 La visite de Claude ,16 Tirs dans le parking ,17 Le hammam ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Zmatené, nelogické, zdlouhavé a nezáživné. Člověk musí i občas takovéhle špatné filmy vidět aby poté řádně ocenil ty kvalitní a chytré. 30% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Téměř bezdějové pásmo mučení, vraždění, šukání, chlastání, nadavání. Nevadí mi, když je krimi drsné s několika naturalistickými scénami, ale na každém filmu si nejvíc cením děje, příběhu. U Ničemů na něj autoři asi opravdu zapomněli a spoléhali na to, že diváky přitáhne surovost. Ale vzpomene si někdo měsíc po zhlédnutí o čem to bylo, jakou to mělo myšlenku? Pochybuji. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pre francúzsku kinematografiu mám slabosť a francúzske krimi považujem najlepšie na svete, takže Truands ma už z príncípu nemohol sklamať... Je to drsná gangsterka, v ktorej nechýbajú ani nejaké tie nahotinky a menšie "mučeníčka" (aj keď Ichi the Killer to zrovna nie je). Scenáristi filmu si však toho na ramená zobrali priveľa a počas 107 minút sa pokúsili súbežne rozvinúť príbehy až troch zločineckých skupín, čo sa im príliš nepodarilo, skôr to do deja vnieslo menší chaos a neprehľadnosť, najmä čo sa týka hlavných postáv a ich vzťahov. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Pomalu se linoucí nudná serie bojů mezi mafiány... nic zábavného, maximálně na jedno skouknutí... Upřímě jsem čekal něco jako Válku policajtů, ale tohle nemá nic z toho, co dělalo právě Válku policajtů tak výjimečnou. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy pod pojmem 'francouzská gangsterka' si představuju něco úplně jiného, na hony vzdáleného téhle neumětelské chaotické břečce. Dva kameny úrazu: Zaprvé kostrbatý nezáživný scénář, zadruhé nezajímaví, typově většinou naprosto nevhodní herci. Třeba Claude Corti - strejda něco přes metr šedesát, kterého bych si dokázal představit v rádiovce a pršiplášti, jak do sebe v bufáči souká párek, ale ne jako kápa gangsterů (to už byla mnohem uvěřitelnější jeho žena, má oblíbená Béatrice Dalle s monstrózními sanicemi). Nebýt několika málo drsnějších scén, bylo by to trapné podobným způsobem, jako kdyby to točili Češi. Jestli chcete vidět výpravnou a záživnou novodobou francouzskou gangsterku, pusťte si radši dvojfilm o Mesrinovi s Casselem, tohle je ztráta času. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžko tady najít nějakou dějovou linku, nebo alespoň příběhový rámec. Celé to spíš působí jako sonda do francouzského podsvětí, kde zároveň každý s každým spolupracuje i soupeří. To se odráží i na postavách, kdy se tu vlastně žádná nedá označit za hlavní. Vzdor tomu se mi to líbilo, protože díky výše zmíněnému divák takřka až do koce tápe v tom, kdo a jestli vůbec někdo přežije, plusem je akční stránka věci a dojde i na několik chuťovek, přičemž rčení "nechat si pro pětní vrtat koleno" tu získalo nový rozměr. 75% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD 8 (FR) - Ano, film má spoustu chyb a vad. V prvé řadě zmatečný scénář, kdy vám trvá minimálně třetinu filmu, než se zorientujete a zjistíte, o co vlastně jde. Takže vaše hodnocení je téměř do půlky filmu kolem 50%. Pak se to ale zlomí, vy si na postavy zvyknete, přijdete na to, kdo s kým je, kdo koho podvedl a kdo chce koho odrovnat. No a poté, když už jste v obraze, tak se vám dostane kvalitního krimi se surovou akcí a násilí ve všech možných podobách. Gangsterky jsou obecně můj nejoblíbenější filmový žánr, takže mé hodnocení bude tímto vždy velmi ovlivněno. A co se týče těchto francouzských gangsterů, tak bylo zajímavé vidět organizovaný zločin v jiné, než americké podobě. CZ dabing silně nedoporučuji, před mnoha lety jsem to s ním viděl a to pak ani nedokoukáte. 70% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nad tímhle filmem bych nelámal hůl. Pravda, k postavám divák zrovna nepřilne, ale předpokládám, že zločinecké prostředí je vylíčeno věrohodně. V první půli je třeba se zorientovat v poměrně značném množství postav, v té druhé začne jejich vybíjená (nepostřehl jsem, zda a jak došlo v závěru na maníka zahraného O.Marchalem). A představitel Clauda se místy snaží imitovat Pesciho styl v Mafiánech, což se mu ne tak docela daří. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Upřímná gangsterka, která si nehraje na žádná prázdná gesta a polovičaté scény. Když brutálně zmučit, tak na plno, když otestovat děvku, tak na plno, když nahnat strach čerstvým holkám, tak naplno... Sprosté, brutální, opravdové. B. Magimel má slušné charizma, jemuž bezskrupulózní postavu lehce uvěříte, větší problém jsem měl s Philippe Caubérem, který hrál Claude Cortiho, nebezpečného zločineckého bosse. Do role se zoufale nehodil, některé jeho výstupy byly skoro až směšné. Filmu škodí i občasná zmatenost, přílišná délka a všudypřítomná televizní patina. Mírně nadprůměrné, přesto dostatečně zajímavé na to, aby byla udržena vaše pozornost až do bezútěšného konce. 60% ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Chvilku se podívám, řekl jsem si.Nakonec jsem to dokoukal.Co napsat?Na podnose plátna je nám naservírován guláš lidských kreatur, které chtějí peníze, v jejich jménu dělají zvěrstva, která považují za normální v komunikaci.V tomhle šedivém polosvětě se nejspíš dějí věci podobně nebo týmž způsobem.Mám na mysli reálný svět....Jediným motivem je žvanec a ten se získává jakýmkoliv způsobem....Nu co dodat?Třeba to tak je....Třeba ještě horší....A ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Tvrdi chlapi, ľahke ženy, vulgarne slova, drogy, zbrane, niekoľko drsnych scen, otrepany pribeh. A je z toho celkom dobra gangsterka. Sice nič nove, ale človeka to bavi. Niekedy stači malo. ()

modista 

všechny recenze uživatele

drsňárna, film jak břitva. Benoit Magimel umí. Ten kdo dal tomuto filmu "odpad", musí být sám vypatlanej, jinak to nevidím. ()

hunterDave 

všechny recenze uživatele

V gangsterkách se vyžívám, bohužel ale tohle není ten případ. Nemá to žádný děj, žádný pořádný závěr. Celý film je prakticky o ničem, pár blbců se vždycky sejde a postřílí. Nemůžu ani přijít na žádnou postavu, která by mě zaujala. Ve filmech tohohle typu si většinou najdu někoho, kdo má i přes svou zvrácenost a chladnokrevnost moje sympatie, nepostrádá charisma, intelekt, či zachová v každé situaci klidnou tvář a chladnou hlavu nebo nějakým jiným způsobem vyniká. V gangsterech akorát pokaždé někomu rupne v bedně a všechno posere (parta blbců s velkýma bouchačkama). ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

zatím nejnudnější "gangsta" film, který jsem viděl ... jednotlivé postavy k smíchu - hlavně ten hlavní páprda rádoby "kmotr" všech ... děj unylý o ničem ... postavy bez charismatu ... chtěl jsem, aby se všichni postříleli a byl co nejdřív konec ... hrůza toto ... ! ()

Reklama

Reklama