Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, 2005, organizovaný zločin. Claude Corti je talentovaným obchodníkem. Ví o všem, co se děje v zóně jeho vlivu. Nikdy o sobě nepochybuje, nikdy neodpouští. Je paranoik a násilník, což mu umožňuje přežít. Franck je řemeslný vrah, na kterého Claude spoléhá. Oba jsou velmi dobří profesionálové, násilní a ambiciózní. Všechno se hodí v nejhorším ze světů, i čas od času trochu slz a mrtvol. Corti ztrácí několik měsíců ve vězení. Dost na to, aby jeho obchod byl zničen. Jednoduše paranoia nebo začátek spiknutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

montel 

všechny recenze uživatele

Claude (Philippe Caubere) je velmi nelítostný a brutální šéf jednoho pařížského gangu, který se nikoho nebojí a pomocí svých násilnických sklonů vydělává spoustu peněz. Při jedné razii je zatčen a odsouzen k třem letům vězení. Zatímco je ve vězení, pomalu se na jeho místo začíná tlačit jiná skupina gangsterů. Claude se je chystá po propuštění zlikvidovat. Netuší ale, že se na něj chystá spiknutí... Brutální a velmi syrová francouzská gangsterka odpovídá přesně mému vkusu. Nechybí násilí,prostituce,drogy a spousta záporných frajerů. Vše ale na úkor trochu zmateného příběhu. Mě se to ale i přesto dost líbilo. 65% ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Chvilku se podívám, řekl jsem si.Nakonec jsem to dokoukal.Co napsat?Na podnose plátna je nám naservírován guláš lidských kreatur, které chtějí peníze, v jejich jménu dělají zvěrstva, která považují za normální v komunikaci.V tomhle šedivém polosvětě se nejspíš dějí věci podobně nebo týmž způsobem.Mám na mysli reálný svět....Jediným motivem je žvanec a ten se získává jakýmkoliv způsobem....Nu co dodat?Třeba to tak je....Třeba ještě horší....A ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Téměř bezdějové pásmo mučení, vraždění, šukání, chlastání, nadavání. Nevadí mi, když je krimi drsné s několika naturalistickými scénami, ale na každém filmu si nejvíc cením děje, příběhu. U Ničemů na něj autoři asi opravdu zapomněli a spoléhali na to, že diváky přitáhne surovost. Ale vzpomene si někdo měsíc po zhlédnutí o čem to bylo, jakou to mělo myšlenku? Pochybuji. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžko tady najít nějakou dějovou linku, nebo alespoň příběhový rámec. Celé to spíš působí jako sonda do francouzského podsvětí, kde zároveň každý s každým spolupracuje i soupeří. To se odráží i na postavách, kdy se tu vlastně žádná nedá označit za hlavní. Vzdor tomu se mi to líbilo, protože díky výše zmíněnému divák takřka až do koce tápe v tom, kdo a jestli vůbec někdo přežije, plusem je akční stránka věci a dojde i na několik chuťovek, přičemž rčení "nechat si pro pětní vrtat koleno" tu získalo nový rozměr. 75% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Upřímná gangsterka, která si nehraje na žádná prázdná gesta a polovičaté scény. Když brutálně zmučit, tak na plno, když otestovat děvku, tak na plno, když nahnat strach čerstvým holkám, tak naplno... Sprosté, brutální, opravdové. B. Magimel má slušné charizma, jemuž bezskrupulózní postavu lehce uvěříte, větší problém jsem měl s Philippe Caubérem, který hrál Claude Cortiho, nebezpečného zločineckého bosse. Do role se zoufale nehodil, některé jeho výstupy byly skoro až směšné. Filmu škodí i občasná zmatenost, přílišná délka a všudypřítomná televizní patina. Mírně nadprůměrné, přesto dostatečně zajímavé na to, aby byla udržena vaše pozornost až do bezútěšného konce. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Tomer Sisley s úsmevom o príprave na film: „Deväť týždňov som sa intenzívne pripravoval, pretože prirodzene vyzerám ako fľaša Oranginy. Je to pre mňa tlak, nemáte ani potuchy. Neznášam silový tréning. Nevydržím zdvihnúť niečo ťažké, zdvihnúť to toľkokrát, až to bolí, a potom to položiť na to isté miesto. Avšak veľmi pozorne počúvam svoje telo. Nikdy napríklad neberiem lieky proti bolesti, chcem vedieť, kde je moje telo a bolesť mi to hovorí." (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Paříži a okolí. Poslední scéna, kde je Franck (Benoît Magimel) v africké zemi, je natočena v Dakaru v Senegalu. (bianci)

Reklama

Reklama