Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkrachovalého námořního obchodníka Josse všichni považují za blázna. V ulicích Paříže nahlas oznamuje zprávy, ve kterých pravidelně varuje před apokalypsou. Jeho varování se shodují se středověkými texty předpovídajícími příchod černé smrti. Ve městě se na dveřích začínají objevovat symboly převrácené čtyřky. Šéfinspektor Adamsberg a jeho zástupce symboly napřed považují za bezvýznamné graffiti. Pátráním však zjistí, že stejné značky byly použity v několika částech Evropy, aby lidi chránily před strašlivou epidemií… Hrozí Paříži nová morová rána? Je Joss vyvolávačem smrti? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se po městě začnou objevovat kresby převrácené čtyřky, jedná se o pouhé graffiti anebo o jisté varování? Zajímavý námět o nové zřejmě hrozící morové epidemii zpracovaný nikoliv jako další bezduchý katastrofický film, ale jako tajemný detektivní příběh ve francouzské režii. Vše se točí kolem podivína a domnělého blázna Josseho varujícího veřejnost před apokalypsou a šéfinspektora Adamsbega, který se tomu snaží přijít na kloub, když se začnou objevovat mrtví. Tajemno dodává dějství krapet na atmosféře, ale jinak se jedná o tradiční styl francouzské detektivky se všemi svými klady a zápory. A příběh je to vcelku solidní s poutavým příběhem, v pomalejším tempu a s přirozeným vývojem postav a děje. Takže žádná lecjaká akce, jen děj,který může diváka zlákat ke knize od Freda Vargase, podle které byl scénář zpracován. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Krimi sice pouze televizní úrovně, ale se zajímavým příběhem. Hlavním nedostatkem je fakt, že se scénárista opravdu pouze zaměřil na příběh motající se kolem zdánlivě sériových vražd a nerozpracoval skutečnost určitého šíření paniky. Napětí také chybí, vše lze okamžitě odvodit. I dějové zvraty hodně pokulhávají. Asi seženu knihu /Uteč rychle a vrať se pozdě/ a budu chtít zjistit, kdo promrhal potenciál. ()

Reklama

petisek 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako fanúšika Vargasovej kníh je film miernym sklamaním. Dejové odchýlky od literárnej predlohy sa dajú prepáčiť, ale čo filmový tvorcovia urobili z postáv komisára Adamsberga a hlavne seržanta Danglarda, sa mi vôbec nepáčilo (v tomto smere je televízne spracovanie a výber hercov omoho lepšie). Pokiaľ človek nepozná román, tak film je priemerným francúzskym krimi thrillerom s dobrou hudbou a vizuálnou stránkou. Nič viac, nič menej - film na jedno pozretie. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Marii Gillain považuju za jednu z nejkrásnějších hereček na světě, takže když už se nějaká televize milostivě uvolí odvysílat film ve kterým se tato francouzská top kráska nachází, rád si udělám čas. Pokud jde o samotný film, tak se mě líbila maximálně tak první třetina a docela dost mě mrzí, že si francouzi více nepohráli s masovou panikou a strachem, to by bylo tornádo jak prase, ale to by fakt musel dělat někdo, kdo umí pracovat jak z divákovejma emocema, tak z kriminální zápletkou, protože tady, čím víc film přidával na minutách, tím víc ubíral na počtu hodnocení. Přišlo mě to strašně odfláklý, je to škoda, protože, kdyby se do tohoto tématu pořádně vrtlo, to by byla pane velkolepá těžba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Text distributora na obalu DVD mě docela slušně nalákal a já tak s radostí očekával zajímavý thriller s pořádnou dávkou tajemné atmosféry. Mor a tajemný zabiják slibovali doslova vražednou kombinaci, která však naplnila mé tužby tak napůl. Postupné rozplétání záhadného případu začalo totiž pomalu ztrácet na přitažlivosti a místy tvůrci zbytečně prodlužovali vlastní agónii, kdy začaly být vraždy hodně stereotypní a nezáživné. Vlastně jsme jen nudně čekali, kdo bude další na řadě. Úbytek šťávy se naštěstí ke konci zlepšil a finální rozuzlení celého příběhu, tak přece jenom vylepšilo můj celkový pohled na film. Nápad to byl určitě zajímavý, ale nevyužitý potenciál mi nedovolí dát víc jak průměrných 50%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži (Francie). (GASTON73)

Reklama

Reklama