Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Recenze (232)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Nebýt to první film, který jsem viděl o samotě ve večerních hodinách na mém novém domácím kině, šel bych asi s hodnocením ještě níže, ale takhle si to ti sloni prostě vydupali. Nu což, dostal jsem to, co jsem čekal. Tony Jaa ve filmu předvádí všemožné kreace, které ve mně evokovaly scény viděné ve snímku Chocolate, má více životů než kočka a příběh je na tom asi tak žalostně jako naše fotbalová reprezentace, ale proč ne, místy jsem se i bavil. Ong bak 2 na mě ale působil spíš jako pěkně udělaný videoklip, kde se Tony Jaa opět osvědčil lépe jako herec. Co jsem si naopak užíval, byla ta temná, špinavá a krvavá vizuální stránka filmu, díky níž jsem se na chvilku ponořil do trochu jiného světa, než jsme z jeho předchozích filmů byli doposud zvyklý. Na prvotinu to každopádně nebylo vůbec špatné a jestli se nám Tony v budoucnu polepší, to ví snad jen slon. (7/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film, z ktorého do 5 minút dostanete týfus alebo nejakú inú nepríjemnú črevnú chorobu. Tak presvedčivý pocit špiny (potu, smradu, blata, výkalov, krvi, nakazenej vody atď.) som nemal pri sledovaní žiadneho iného filmu. Druhý poznatok: Thajsko je krajina, ktorej sa treba vyhnúť minimálne o celú zemskú pologuľu. Je totiž obývané napospol hnusnými ľuďmi (vrátane hlavného hrdinu), ktorí neustále gúľajú zažltnutými očami, vycierajú pokazené zuby, besne kričia, hádžu deti krokodílom, mlátia ženy bambusom, sŕkajú očné buľvy a zasurova jedia roztomilé opičky. A k tomu si lámu lakte a kolená a robia si navzájom pitvu zaživa (očividne nevydenzifikovanými mečmi). Ong-bak 2 je typickou ukážkou filmu, ktorý má vymaznané bojové scény (každý súboj je výborne ozvučený, prehľadný a pritom dynamický videoklip), ale medzi nimi je to nuda na skapanie. Má to výborný vizuál, solídnu dobovú atmosféru a na thajské pomery asi drahú výpravu, ale inak je to len blábol bez deja, vlastne takmer bez zápletky a bez štipky humoru (a že by tá horda lomiacich sa šikmookých humusákov trocha toho poľudštenia potrebovala!). O sympatickej postave, ktorej by ste mohli držať palce, tento film vlastne nepočul. Vlastne moment - jedna tam je. Ušatý Dumbo, ktorý Tonymu pomáha v úžasnej záverečnej bitke s čiernymi maskami. Tomu som teda držal oba kly. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $102,458Tržby Celosvetovo $8,936,663Tržby za predaj DVD v USA $1,273,085 //počet predaných kusov 72,721║ príbeh len taká klasická schéma o pomste ale zasa tu je tak vymakaná akcia, tá ma dostala, dych berúca maškrta, pózerstvo /75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Do třetice už je to nuda. Nechápejte mě špatně, akční sekvence jsou neuvěřitelné. Tony odvedl neskutečný kus práce a to že během natáčení pravidelně kolaboval mu s klidem uvěříte. Ve filmu seseká stovky nepřátel, přičemž dobrý tucet jich patří k takovým expertům, že by malíčkem dematerializovali veškerou západní elitu. Závěrečných dvacet minut boří všechny hranice a připadal jsem si, že sleduju šest hongkongských klasik dohromady a zároveň adaptaci nějaké extrémní videoherní mlátičky. Přehledné, brutální, sofistikované a zdánlivě nekonečné. O ději se to bohužel nedá říct ani náhodou. Obrovské ambice a historické kulisy dokonaly dílo zkázy. Ong-Bak 2 působí jako řetěz akčních scén, které někdo vzápětí poslepoval neotesaným dějem. Jako když parta amatérů nakouká dva, tři velkofilmy a rozhodne se, že nějaký napíše. Neuvěřitelně to drhne, rozpačitý závěr nevyjímaje. Jenže zatímco k moderním Tonyho flákům (první Ong-Bak, Tom Yum Goong) máte jaksi vztah, protože vám je prostředí povědomé a jste zvyklí na hloupá béčka a záporáky, v tom epickém prostředí tupost děje zamrzí dvojnásob. Tonyho nejistá ruka se navíc projevuje i v dramaturgii bitek, které překypují kvalitními kombinacemi, ale ty správné zvraty v nich chybí. Hrdina buď mlátí hlava nehlava nebo dostává nakládačku. Nic moc mezi tím. Mohl bych vyprávět ještě dlouho a jenom rozbor těch akčních scén by vydal na diplomovou práci, ale hodnocení filmu to nezvedne ani o píď. Je to hrozná nuda, Tony moc hrát neumí a když budete moct, budete přetáčet. Na tom se bohužel nic nemění a s každým dalším (stejným) filmem je to smutnější. Obávám se, že třetí Ong-Bak bude opravdu jen o pěti bitkových videoklipech zamotaných do stominutové omáčky plné cheesy kostýmů, nesouměrného děje a okázalého pohrdání vyprávěním jako takovým. Protože nemám pocit, že by to ti kluci neuměli. Jen si prostě myslí, že správně provedené koleno do čelisti je důležitější než hrdinova motivace. Škoda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa se vrátil se svými milovanými slony a bojovým uměním, nad kterým se obyčejně tají dech. Diametrální rozdíl oproti prvnímu dílu není jen v místě a čase (prequel?), ale také v akci, která je o dost špinavější a založená na zbraních. To by vůbec nevadilo, kdyby té akce bylo více a nebyla už tolik "neskutečná". Bohužel právě i akční scény, asi největší tahák filmu, v závěru překračují hranice a mění se v nekonečné kopání a sekaní do nekonečného počtu soupeřů a přežívání vlastních smrtelných zranění. Hodně mě zklamal příběh, který mohl mít aspoň průměrnou úroveň a hlavně logiku. K tomu ještě ten konec... Sečteno a podtrženo, Tony Jaa vzal Ong Bak 2 natolik osobně, že nevznikl nijak kvalitní film a bohužel akcí ve stylu "já si to všechno vymyslím a udělám podle sebe" nijak neohromí. Doufám, že brzy najde "odstup a nadhled" nad svými filmy, jinak to bude stále dokola to samé o slonech a mlátičce. V podstatě (zase) hloupý film o jednom bojovníkovi, který umí bojovat a má rád slony. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak najprv k pribehu. Je na nom zial vidno, ze kormidlo kocirovali dvaja a dej je zlepencom Tonyho postavy (menom Tien) raz ako thajskej verzie Janosika a zaroven je ustrednym prvkom klasickeho pribehu o zrade a pomste, predkladanej prekryvanim sucasneho diania a flashbackov. Tien vidi vrazdu svojich rodicov, uteka, dostava vychovu v bojovych umeniach u klanu bojovnikov zijucich v osamoteni, aby po ucnovskych rokoch nastupil cestu pomsty... a kedze sme v thajskom filme, k slovu sa dostanu samozrejme aj slony :-). Naviazanost jednotlivych sekvencii je na viacerych miestach sita velmi nahrubo. Ovsem teraz k tomu hlavnemu - bojove sekvencie. Tu si Tony zasluzi absolutorium a to hned trikrat. Ako reziser, choreograf a herec, resp. exhibitor bojovych prvkov. Po zhliadnuti Ong baku 2 Vam pride prvy diel spolu s Tom Yum Goong ako rozcvicka na to, co Tony spolu s kolegami predvadza tu v dvojke. Bez prehanania - znovu raz posuvaju hranice fyzicky prevedeneho o riadny kus dalej (a to mam pri tom stale na pamati Donnieho a Wu Jingove vykony vo filmoch poslednej patrocnice). Dynamika, techniky, mrstnost, sila - to vsetko berie dych (nech to znie akokolvek klisovito) a na velkom platne s poriadnym ozvucenim (zvuk velmi vyrazne podtrhava celkovu silu a dojem) ma bojove sekvencie nadvihovali zo sedacky. Tony strieda zbrane i styly vsetko presvedcivo a bez zavahania. Viacere bojove komba su fenomenalne (suboj s Dan Chupongom je jednym z nich). Najlepsie vsak na tom je to, ze z pozicie rezisera si ustrazil podstatny faktor - velmi dobru prehladnost a lahku orientaciu v akcnych pasazach. Drviva vacsina technik - od najlahsich az po tie krkolomne je nasnimana tak, ze ako divak mate uplny prehlad o tom, co sa na platne prave deje. Osobne si neviem predstavit, ako bude Tony a spol. sam seba prekonavat v prave natacanom Ong bak 3 (Ong bak 2 konci velkym cliffhangerom, natacanie trojky zacalo na prelome januar / februar 2009 s tym, ze premiera je naplanovana na december 2009), ale tesim sa na to velmi. [Berlinale 2009] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych to mít jako datadisk na Tekkena. Pak bych se nemusel zaobírat nezajímavym dějem a jen si užívat excelentní bitky. Teďko dokonce i se zbraněma. Přitom Tonyho režie je docela dobrá. U mě osobně zabodoval s vychytávkou, když týpka sejme šíp a kamera se přepne do 1st person pohledu a padá spolu s ním. Ještě mi tam taky utkvěl ten ohyzdnej mutant s obrovskou hlavou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Máš život ve svých rukách mladíku“….“ V příběhu zasazeném do historického období králů a pirátů, dostává malý chlapec svoji šanci stát se bojovníkem a pomstít se. Padouchů je dostatek a tak může začít přehlídka různorodosti bojových umění a stylů, kdy vrcholem má být akrobacie a boj za pomoci slona. Ano, zase jsou tyto pasáže efektní a krvavé. Tečka. To ostatní je to o tom, že T.Jaa je jasné, že své jméno a umění musí prodat dokud je čas. Proto je v titulcích snad 10x. Hlavně na příběhu by mohl příště víc máknout. Ale já mu věřím! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? T.Jaa došlo, že lidi nezajímají jeho scénáře, ale chtějí jej vidět bojovat. Proto se připravuje ne na dvojroli, ale 4roli! Jak dopadne boj T.Jaa proti T.Jaa? Tak to jsem sám zvědavej. Zvítězí ten lepší? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa dovršil svou cíleně budovanou image „thajského Bruce Leeho“ a vytvořil dílo, které už mistr bojových umění sám nedokázal finalizovat. "Ong bak 2:Pomsta" je Jaaova „Game of Death (ve smyslu původního Leeho konceptu, nikoli dehonestujícího paskvilu Hra smrti splácaného po mistrově smrti). Zatímco konkurenční thajské bojové filmy se zaměřují na absurdní zápletky a prvoplánové oslovování diváků, Jaa vytvořil dílo, které atrakci soubojů pojímá sofistikovaně a důsledně. Ong bak 2: Pomsta představuje díky skloubení kontaktní choreografie a intenzivně fyzického stylu nový vrchol v rámci svého žánru. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, nastesti o moc zajimavejsi nez Tom yum goong . Pribeh sice jednoduchej, ale jelikoz jde o cestu za pomstou nekdy v 15. stoleti, naprosto dostacujici a navic mi to pripominalo Bang Rajan, vse je hezky spinavy a krvavy a moc pekny kulisy. Navic se Tony ve svym prvnim rezijnim pocinu docela vytahnul, spousta skvele natocenejch scen a prvni pulka filmu je perfektne atmosfericka. Bohuzel nekdy v polovine se to zacne utapet v ne prilis zajimavejch scenach a zbytecnejch flashbacich do mladi a film tak na chvily ztrati tempo. Ale vynahradi to zaverecna ultra akce, ktera je sice misty uz nerealna, ale je to fakt maso. Skoda, ze film pusobi lehce useklym dojmem, klidne bych si pak jeste nakejch 15 minut dal. Jinak co se tyce Tonyho, opet sice nevypada jako buhvijakej borec, ale opet to rozjede ve velkym, tentokrat to je tak pul na pul beze zbrane/se zbrani a Tony zvlada s prehledem naprosto vsechno. Akorat mozna mohli ubrat trochu v tech zvucich, misty to behem souboju mlaska fakt skoro az komicky. Nebejt ty vlaznejsi prostredni casti, tak bych sel asi na plny hodnoceni, takle jen slusny 4*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný Tonyho počin jsem sledoval se zatajeným dechem. Moje očekávání však nebyla zcela uspokojena ani naplněna, i když musím vzdát Tonymu hold nejen za fyzické dovednosti a akci, kterou ve filmu předvádí, ale i za film jako takový. Za jeho hloubku, to co ve své podstatě vystihuje a co chce divákovi sdělit. A tím základním cílem a myšlenkou filmu je nikoliv ukázat divákovi co nejvíce akce, soubojů - martial arts apod., ale v podstatě vystihnout vztah otce a syna ... Tak jsem to pochopil já a tak to beru. Ostatní ať přeberou dle vlastního uvážení ... Filmu, v první řadě, se musí vyloženě pochválit dokonalý "VIZUAL"! To jsou prostě vizuální orgie a i když se vše odehrává někde v pralese v chatrčích, celková vizuální stránka filmu je prostě dokonalá. Jinak mi film velmi připomínal dnes již takovou starší thajskou klasiku Bangrajan (2000). V podstatě to vypadá a působí podobně, jen tady se nerube partička bojovníků, ale Tony sám, který se po zavraždění svého otce a matky stává chráněncem a "synem" vůdce kmene věnujícímu se zejména tréninku a využívání bojových umění. Až po skončení filmu mi došlo, že šlo vlastně o skupinu žoldáků. Tony si osvojí ve svém novém domově všechna bojová umění, která se mu zde nabízejí a stane se z něj špičkový bojovník. Ve svém srdci, samotě a rozjímání však stále prahne po pomstě vládci, který zradil a zabil jeho rodiče. A tak se jednoho dne vypraví se souhlasem svého milujícího "otce"/vůdce kmene do chrámu výše zmíněného vládce a jeho zrovna probíhjící oslavu mu řádně okoření ... Po činu, po kterém prahnul tolik let se vrací do svého kmene-domova a tam ho čeká velice zdrcující překvapení... A to jsme již ve čtyřech pětinách stopáže filmu a se zkušenostmi s předešlými Tonyho filmy cítíme, že ty pravé "martial arts orgie" Tony ještě nerozpoutal ... Zde již nebudu prozrazovat dál, ale řada diváků a příznivce Tonyho možná půjde do mírných rozpaků ... A teď k technické stránce filmu a o to, o čem jsem myslel že film bude - a není!! Akce, fighty, kaskadérské výkony... Žádná revoluce se nekoná a Tony sám sebe rozhodně nepřekonává. I když miluju martial arts filmy věnované spíše soubojům se zbraněmi, snad právě proto jsem měl s čím srovnávat ať již to může být zlatá éra japonských samurajských filmů ze 70. let s představiteli jako byl Sonny Chiba nebo "GRAND-mistr meče" Tomisaburo Wakayama nebo další filmy... I když Tony jasně reaguje a snad i vzdává podstu jak klasickým japonským "katanovým-řezničinám" a hongkongským "šermířským masakrům", zkušené oko prostě vidí, že Tony není rozený "šermíř". I když jsou souboje špičkové, skutečně i v dnešní době mají rezervy a žádná revoluce se v této oblasti nekoná!! Bohužel ... Pokud Tony začne s rukama a nohama, nemá absolutně žádnou konkurenci a zde je ten rozdíl strašně znát. Pokud má sehrát mlátičku holýma rukama, je to vrchol možného, s nepřáteli si doslova hraje,stejně jako se styly boje apod. Jakmile ale do ruky vezme zbraň, je výborný, snaží se, musím mu to ocenit, ale prostě bych to vystihnul jako nějaký "první dan" nebo tak nějak ... Hrozně to bije do očí a smůla je, že "zbraňové souboje" obsahují téměř 80% veškeré akce... Ale tohle jsou spíše viditelné aspekty pro člověka, který má nakoukány tuny soubojů z martial arts filmů od dětství a všímá si každého detailu. Běžný divák asi bude spokoje a řekne si, že to Tony prostě tentokrát vyřezal meči, katanami, noži, řetězy a já nevím čím vším a bude spokojen... Abych ale nekritizoval (ani to není kritika, Tony se prostě snaží jak může a jistě se dostane v tomto ohledu ještě dál ...). Naprosto špičková je kamera!! Prostě Tony ví jak a co zabrat a divák má tak úžasný přehled o tom, co se na obrazovce děje, že to vytváří úžasný dojem "martial arts" pohodlí ... V tomhle dosahuje film zřejmě světového vrcholu, který zatím překonán není. Divák vidí TO, co má a kamera mu to bezpečně a 100% zprostředkuje. Nepřátelé nenabíhají "odnikud", víme dokonce přehledně kdo kde stojí a kdy přichází na řadu - stejně jako Tony ... Bohužel, kdo se těší na aikido, judo, wrestling, zápasnické techniky, lámačky a zahazování, bude zklamán!! Tony tohle všechno bohužel vynechal!!! Takže výsledek? Tony, stejně jako Bruce Lee chce víc než jen rubat hlavy nepřátel a pustil se do svého prvního režisérského kousku a vytvořil tak svoje dítě ... Hloubku to má a pochopí ji asi jen někdo a jen hrstka lidí ji přijme ... připadalo mi to jako celá kontroverze kolem aktuálního horroru Martyrs (2008)... Bohužel tento film není ukázkou bojových umění, je to první Tonyho větší osobní počin a já ho oceňuji a respektuji. Ještě mu to úplně tak nejde (a komu z herců z počátku šlo??!!), ale věřím, že pokud se nepřepracuje a nesloží se jako se to stalo kdysi Bruce Leemu, stane se celosvětovou nepřekonatelnou hvězdou první velikosti v oblasti martial arts filmů… Tony to chce a Tony si za tím jde… Film nepřekonal v mých očích ani první Ong Bak (2003), ani Tom Yum Goong (2005), ale přirovnal bych ho spíše k dějovějšímu, komornějšímu a méně akčnímu filmuThe Rebel (2006) s konkurence schopným Johny Nguyenem … Každopádně se jedná obecně o špičkový akční film,to je bez debat. () (méně) (více)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že jsem čekal víc. Po ohromujícně tvrdé jedničce a po hyperultimátní brutolámačce s názvem Tom Yum Goong byla má očekávání prostě maximální a toužil jsem vidět něco ještě bombastičtějšího (jsem náročný, vím to) a to si myslím, že filmu nejvíc ubližuje. Přílišná očekávání. Kdyby byl tohle můj první Tony, asi bych se z akčních scén (které jsou dávkovány střídměji) zasral jako půlroční dítě po sacharidovém obědě. Za nejlepší bitku považuju tu, jenž načíná druhou polovinu snímku a kterou "ochutila" breakdanceová choreografie. Tony roztáčí ´americká kola´ a kolení vazy protivníků vřískají do všech thajských dálav (dnes jsem absolvoval obstřik kolene - nic příjemného - takže jsem hodně soucítil s úpícími nebožáky). Dalším faktem, kvůli kterému jsem nevnímal Ong Bak 2 natolik intezivně, jsou paradoxně bojové sekvence (především ty závěrečné). Jistě, působí bez debat skvěle a Tony střídá netradiční (původně rolnické) zbraně (sansetsukon - trojdílná tyč, meče, suruchin - tupý kolík na provaze) s neochvějnou technickou přesností a jistotou, ale já čekal mnohem víc klasických brutalit, které Tonyho tolik proslavily: lokty, kolena, hrany rukou, akrobatické prvky, kopy a výskoky. Nenašel jsem tu tolik přelámaných loktů, ramen, zápěstí a kolen, jak je u tohoto bitkaře z Thajska běžné. Nicméně pořád to lze definovat jako absolutní špičku v žánru akčních filmů a ostrých fyzických soubojů. Posledním záporným bodem se stal příběh, roztahaný, zbytečně zpomalovaný, navíc přerušovaný dlouhými flashbacky. Ale Tony si určitě natočením OB2 splnil svůj sen, když dokonce kvůli snímku zmizel na pár měsíců do hlubin thajské džungle, aby zkoncetroval své síly k jeho dokončení. Obdivuju stabilitu a zpevněné segmenty Jaaova těla (kotníky, kolena, lokty, ramena), protože nápor na klouby, vazy a šlachy musí být při natáčení obrovský. Do třetího dílu bych přizval víc akrobatických ranařů (viz Tom Yum Goong). Doporučuju: Tony Chu, Dean Alexandrou, Jon Foo, Scott Adkins, Lateef Crowder, Ilram Choi. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ještě před závěrečnou akcí jsem si říkal: "Tři hvězdy a víc ani ťuk", ale posledních 20 minut jsem sledoval doslova s otevřenou pusou. Ong bak 2 zčásti vzdává poctu klasickým čínským bojovým filmům a ve zbytku povyšuje atraktivitu bojových scén na maximum. Obsah je podřízen formě a forma je podřízena stylu. Stylu efektního bojového umění, extrémní akrobacie, úžasné obratnosti a celkové ladnosti pohybů. Občas nejsou některé kousky ani tak účelné, jak jednoduše divácky efektní. Vše je navíc docela přehledné, bez přílišného střihu, je vidět, že protagonisti skutečně umí. Opět jen škoda toho nezvládnutého a nezajímavého děje, jenž tak tak drží scény pohromadě a zejména jehož emocionální momenty opravdu nefungují. 7/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na kvalitě a ucelenosti dějové omáčky jsou skutečně znát komplikace provázející natáčení. I tak si myslím, že Tony-režisér se nemá za co stydět. Skvěle natočené a choreograficky nápadité bojové sekvence jsou především díky variabilitě používaných zbraní a technik další hozenou rukavicí Donniemu a věčně dotahující hongkongské konkurenci. Film tedy dějově trochu rozpačitý, ale co se týče soubojů naprosto bez kompromisů. Má to ten správný drsný, efektní a špinavý cool look ideální na velké plátno, tak doufám, že se film stejně jako první díl objeví v evropské (a naši) distribuci. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No no no, trošku rozpaky u mě zavládly, Tony Jaa je pro mě skoro modla a dokážu mu odpustit v jeho filmech hodně věcí, protože ty jeho bojový kousky prostě miluju, ale tady je ta první polovina přece jenom hodně vlažná a příběh se na muj vkus snaží tvářit trošku moc dokonale na to, že to je vlastně blbost, což potvrzuje i vývoj druhý poloviny, kde jsou flashbacky do dětství, ale moc sem nepochopil jejich smysl, když to pak neni pořádně využitý, s čimž vlastně souvisí i fakt, že to působí celkově hodně nedodělaně a v závěru useknutě, nicméně v tý druhý polovině se už Tony přece jen vzchopí a předvede v závěrečným 30ti minutovým finiši nadpozemsky dokonalou akci v úžasný choreografii a s perfektní kamerou, která celej dojem z filmu rapidně vylepšuje, ta totiž má přesně ty parametry, možná ještě vyšší, který sem od toho očekával v celý stopáži a úplně mě to dostalo, krom teda Tonyho kreací s mečem, který podle mě nejsou jeho nejsilnější stránkou. Nicméně celkově to neni až zas tak dobrý, jak sem si představoval, Ong Bak a Tom yum Goong zůstaly nepřekonány podle mě, hlavně teda co se týče hlavního prvku Tonyho filmů - akce ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Syndrom opotřebovanosti u Tom Yum Goong mě (naštěstí i bohužel) částečně postihl při sledování Tonyho „do třetice“. Výbornou akci, které však není tolik a ta pořádná je až v poslední části, lemuje nepříliš zajímavý příběh pomsty, v němž se Tony jako režisér spoléhá na imitaci zdatnějších kolegů, což mu vychází jen napůl a nejvíce jsou jeho limity znát na vysvětlovacích scénách (kupříkladu flashbacky), které jsou většinou o něco delší než by měly, stejně jako na občas obtížných přechodech mezi reáliemi. Finále je samozřejmě jaksepatří nářezové, záchrana však přišla pozdě. Vzhledem k volnější roztahanosti snímku by nebylo na škodu, kdyby Tony druhý a třetí Ong bak spojil do jednoho a ono finále z dvojky pak plnilo účel pouhého navnazení v polovině konečného produktu, čímž by vznikl další nekompromisní muay thai nářez. Na trojku se ale nejen kvůli příslibu dalších fightů s Danem Chupongem (ten zdejší byla jen taková oťukávačka) těším. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný film s perfektným hercom Tony Jaa v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh, ktorý je aj celkom dobre spracovaný, takže film nemá problém zaujať po celý čas. Akčných scén je tu dosť a ako je to pri tomto hercovi zvykom, tak v súčasnosti nemajú žiadnu konkurenciu. Najviac sa mi páči finálna akcia, čo predstavuje asi tak 15 minút neustálych súbojov alebo bitka na trhu otrokov, ale úplne všetky akčné scény sú na veľmi vysokej úrovni. Som spokojný aj s ich celkovou drsnosťou, pretože sú dobre krvavé a nechýbajú ani polámané končatiny. A tiež sa mi tu veľmi páči, že zatiaľ čo napríklad v Americkom akčnom filme je väčšinou tak jeden odborník a ostatní sú skôr do počtu, tak tento film je plný profesionálov a tak nikomu nie je potrebné pomáhať strihom alebo efektami a preto sa na súboje skvelo pozerá. Ale Tony Jaa sa tu nepredviedol len ako vynikajúci bojovník, ale aj ako dobrý režisér, pretože tento film má aj výbornú vizuálnu stránku. Ale ked´ si tento film porovnám s jeho predchádzajúcimi filmami Ong-Bak a Tom yum goong, tak je určite najslabší, ale vôbec ma to neprekvapuje. Tieto dva filmy sú prakticky také exhibície a tak sú po všetkých stránkach jednoduché, aby naplno vynikol jeho talent. A Ong-Bak 2 je už normálny akčný film s príbehom a réžiou. A daľší dôležitý rozdiel je zasadenie deja do minulosti, čo je značné obmedzenie akcie. Priame súboje sú približne na rovnakej úrovni, ale chýba mi tu to, čo je podľa mńa na oboch filmoch najlepšie ako zneškodńovanie motorkárov, cyklistov, prerážanie ľudí dverami, oknami alebo preskakovanie plotov, áut a podobne. Takže určite je to prvotriedny akčný film, ktorý by si mal pozrieť každý milovník kvalitnej akcie, ale aspoń pre mńa to nie je až taký kult ako Ong-Bak alebo Tom yum goong. 85% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je vážně borec, je to výborný bojovník, ale otřesný herec. Špinavé prostředí a choreografie bojových scén je jedno velké plus, ale když se nebojuje, tak přichází nudný a roztahaný příběh, který nestojí za nic. Uznávám, že jsem si kvůli příběhu Ong Bak 2 nepustil, hlavní lákadlo byla akce, která tu není poskromnu, ale závěrečný fight mě nějak nebavil a spíše nudil. Přišel jsem na to, že první bojové sekvence jsem dost žral, ale závěrem mě už Tony Jaa ničím nepřekvapil. Já tuto akční jednohubku hodnotím 2,5 hvězdičky… ()

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama