Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Diskuze

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

hmyzovrah

Než tady budeš takhle tvrdě soudit film, že tam nic z akce není, a že je to pro ženské, tak se podívej nejdřív na oba díly a potom rozumuj, když nic z toho, co tu říkáš není pravda.. 

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

no nic moc ale hodnotim jen tu kratsi verzi jak se tu lidi zminujou. stejne je to film pro zensky vice romantiky mene boje. drama a romanticky jak je pod nazvem ano ale valecny a akcni minimalne.

na příspěvěk reagoval movieband

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Tento rádoby historický film je totální blbost. Stejně jako Království nebeské se jedná jen o další odpornou bolševicko-muslimskou agitku (vymývání mozků), která divákovi nenápadně podsouvá mylnou představu, že plivání na křesťanské rytíře, křižáky a církevní představitele je OK, ale také že je OK mít vlastizrádné sklony, paktovat se s nepřítelem a že je super mít za kámoše sultána Saladina (Usámu bin Ládina s hrdým obličejem Che Guevary), zobrazeného opět idealizovaně jako vážného a spravedlivého vládce, který však ve skutečné historii nebyl ničím víc než jen obyčený tyran a masový vrah, který plenil a vyvražďoval celá města, která se mu se svou chabou vojenskou posádkou nedokázala postavit ani na odpor. Proto muselo dojít i ke katastrofální bitvě u Hattínu, kde se křižáci snažili marně přispěchat městu Tiberias na pomoc, ale o tom se v žádném z těchto filmů nedozvíte. Za všechno přeci můžou ti zlí křesťané-křižáci, to je jasné. Že Američané dlouhodobě przní naší historii se ví už dlouho, ale že totéž začnou dělat i Švédové, mě rozhodně překvapilo. Dobrák Arn se již na začátku filmu Saladinovi svěřuje, že přečetl celý Korán, což je v pozici templářského rytíře těžko představitelné (templáři se museli celé dny ustavičně modlit a cvičit k boji), zato Arn má na svém meči vyrytý slogan užívaný svobodnými zednáři Yorkského ritu. V druhém díle se lidumil Arn vrací do rodného Švédska společně s jedním Saladinovým sluhou, který pak bude udělovat evropským rytířům před bitvou lekce v šermu (toť zřejmě ono mezikulturní obohacování tolik velebené multikulturní propagandou), což mi připadá jako čirá provokace vzhledem k tomu, že tato individua dnes ve Švédsku páchají tolik kriminality, že žijou často jen ze sociálních dávek a že jejich oblibou je zapalovat Švédům jejich zaparkovaná auta. Poselství filmu je tedy zcela totožné jako v případě Království nebeského - vštěpování bezmezné tolerance zvrhávající se až v servilnost a sebenenávisti ke své vlastní kultuře. Jedinou obranou proti tomuto braku je přečíst si historickou knihu, protože dějepis na školách se této tématice vůbec nevěnuje.

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

movieband: což to věřím :) příště si určitě pustím tu nesestříhanou verzi :)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Helo: doporučuju :) je to mnohonásobně lepší než  ta podělaná verze co byla na Nově

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

movieband: je mi trapné to říkat, ale pitomě sestříhané to vyšlo už na DVD kdysi dávno... :/ a je to jediná verze, kterou jsem viděl... proto je mi to trapné... :D

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Nova zprznila toto veledílo severské tvorby jak dabingem tak střihem ! kdo to viděl teď o víkendu myslim, že minulý týden tak ví o čem mluvim. Naprosto nechutně sestříhané oba díly narvané do dvou hodin + eště podělané reklamy. Důležité scény vysekaly a nedali prostor postavám, které ve filmu mají svou část příběhu.

onevoice

onevoice (hodnocení, recenze)

ta uvodna scena ako pomoze arn saladinovi nema chybu inak velmi vydareny film a zacinam mat fakt pocit ze v europe sa robia lepsie historicke filmy ako v amerike

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

saffa: toš ale snaha zasej toho režiséra byla né ?já sem tu knižku nečetl ale tenhle film sa mě hodně líbil

saffa

saffa (hodnocení, recenze)

Musím přiznat, že knížku jsem přečetl za 3 dny a hltal jsem jí neskutečným způsobem. To samé ale nemohu říct o filmu, zpracovaný byl velice pěkně, ale představa, jak tento film natočit lépe je.

Gadyn

Gadyn (hodnocení, recenze)

Xaron: Souhlasím, jen si trochu rýpnu- tak ono nosit tu kroužkovou kapuci bez batwatu je taky trochu úsměvné.:D

Xaron

Xaron (hodnocení, recenze)

4hodinový švédsky veľkofilm, ktorý jednoznačne u mňa naozaj silno zakonkuroval KoH. Narozdiel od ktorého, má od úplneho začiatku podrobne sa odvíjajúci dej, realnejsie chovanie postav ako v KoH, menej totalnych blbosti ala hollywod- 1.prve co urobim dam si dole v bitke kruzkovu kapucu aby mi vialo haro. 2. odhodim stit ved naco mi je!:// Ďalej veľmi dobré kostýmy(a to naozaj veľmi dobré načo mám odborné oko;), často nepodstatné, ale zato veľmi príjemné detaily v scénach ktoré mnohý označia sa zbytočné naťahovanie, ale to je práve to čo robí film veľkolepým. Že neskáče dejovo a venuje sa poriadne jednotlivým častiam deja...No a 3,4 jazyky v jednom filme to uz je ceresnicka na torte;) Silno odporúćam;)))

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Skvely film o jednom templari ktery se musel utkat se smrti aby mohl za svou milovanou.

rudoch

rudoch (hodnocení, recenze)

Skutečně podobající se filmu Království nebeské. Bojové scény jsou kvalitní, ale jinak dlouhý fim. Viděno na ST1 jako dvoudílný fim.

farth

farth (hodnocení, recenze)

Předem upozorňuji,že moje hodnocení je za nesestříhanou verzi, protože to co provedli čeští distributoři s tímto filmem je katastrofa.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Po pújčení a zhlédnutí české verze z DVD půjčovny a po přečtení komentářů a popisu obou dílů jsem trochu zmaten.Neboť mi připadá,že film co vyšel u nás je sestřihem obou dvou zde uvedených filmů.Je to jen můj pocit,nebo je to pravda?

T2

T2 (hodnocení, recenze)

veľmi to pripomína Kralovstvo Nebeské ale pokiaľ to bude aspoň z časti tak dobré ako hovorí trailer máme sa na čo tešiť a ja mám takéto historické filmy moc rád, vizuálna stránka vypadá byť moc pekne vyladená

Reklama

Reklama