Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venkovském domově důchodců se žije v poklidu a existují tu letité přátelské i nepřátelské vztahy. Jednoho dne najdou obyvatelé domova ležet u dveří zbědovanou, vyčerpanou osobu. Druhý den se však ubožačka promění v půvabnou dámu, která se stane objektem pozornosti zejména mužské populace. Její šarm vyvolá v domově zvláštní citovou epidemii – v lidech se probouzí usínající aktivita, zájem o nejbližší i vzdálenější svět, pocit větší potřeby tolerance. Lyrická televizní hra režiséra P. Háši a dramatika F. Pavlíčka s K. Fialovou v hlavní roli vypráví o podivuhodném vlivu lásky na lidský život, třebas již dovršený a vyrovnaný. Na život v čase jeřabin. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Lyrický tón podzimní nostalgie rámuje celý příběh původní hry Františka Pavlíčka z domova důchodců, kam takřka westernovým způsobem vstoupí "cizinka odnikud" v podání křehce noblesní Květy Fialové. A než se znovu vytratí do neznáma, lehounce rozkolísá tamní vztahy, dávné křivdy a nejistoty. Ale opravdu jen lehounce, protože aby se tahle tichá slovní válka vůbec nějak rozhýbala, vypomohl si Pavlíček poněkud zprofanovaným motivem, jaký v devadesátých letech představovala hrozba restituce. Na druhé straně ovšem Hášova inscenace přinesla hezký český dárek své generaci, tedy vesměs zralým hercům, kteří byli svedeni na skromnou plochu v nevídaně silné kolekci, vedené Josefem Somrem, Josefem Vinklářem nebo Blankou Bohdanovou. Nejde sice o žádnou strhující událost, ale jako poctu čisté mateřštině i jako druh abiturientského večírku pánů herců "v letech" lze tento nenápadný, vlídný a ospalý film bezesporu obhájit. ()

Reklama

Bart 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná televizní inscenace. Režišér Háša si do hlavní role obsadil manželku Květu Fialovou, stejně jako do spousty svých televizních počinů. Příběh nic moc a herecké výkony průměrné. Od podobného hereckého obsazení bych čekal více. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Příjemné herecké výkony a ne úplně nezajímavé charaktery v televizní inscenaci z prostředí domova důchodců v jakýchsi "lidských" interakcích - ale bohužel chybí výraznější příběh, pnutí, drama. Není to příliš dobře napsané. Trochu odnikud někam, nebo alespoň mě to nezasáhlo. Figurky nechat, texty přepsat, dát tomu švih. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu řekne Lída (Dana Syslová) v 15. minutě. (M.B)

Reklama

Reklama