Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quin je nejmocnější drogový král Hong-Kongu, jež ovládá přibližně 60% zdejšího trhu. Jenže stáří ho již dostihlo a on se s ohledem na své zdraví rozhodne dožít zbytek svých dnů v pokoji se svou rodinou a vydělaným jměním. Vedení celého podniku hodlá svěřit do rukou svého mladého svěřence Nicka, jemuž jedinému bezmezně věří. Potíž je v tom, že Nick není úplně tím za koho se vydává a protidrogová jednotka není jediná, která si na Quinův podnik brousí zuby. Quin začíná rozehrávat nebezpečnou hru s časem, jež mu zbývá… (t_gon)

(více)

Recenze (34)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Další vážnější film Dereka Yee, který se tentokrát zabývá obchodem s drogami. Ztvarnění velkého světa obchodu i mikrosvěta malých dealerů a uživatelů se opírá o živé, komplexní charaktery s výtečným hereckým obsazením (Andy Lau, Daniel Wu, Anita Yuen a dokonce hraje i Louis Koo:-). Obdobně jako v ONIM se nebojí zobrazování násilí (viz vpád policie), bohatě využívá skvělou kameru, hudbu a zpomalovačky. Hůř dopadly symbolické scény (obloha, holubi, krysy, pes), které vyznívají příliš násilně vmáčknuté do děje (oproti ONIM, kde vše působí přirozeněji). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, o drogové problematice, jaký jsem kdy viděl ... Těžkotonážně temné a dusivé thrillerové drama, které dosti realisticky ukazuje heroinový svět od těch nejubožejších narkomanů a jejich osudů, až po nejmocnějšího a nejvlivnějšího bosse a jeho rodinu. Způsoby obchodu, způsoby boje s obchodem s heroinem, heroinové rauše a absťáky ... To vše na pozadí příběhu o sympatickém poldovi, který vloží do boje s drogami téměř celý svůj osobní život. Finále je pak vygradované až do nejtemnějších okrajů temnoty... Silně působivé, špičkově technicky zvládnuté, drsné, a naprosto bezvýchodné... ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller z drogového prostředí, ve kterém operuje tajný policista. I když tohle téma je poměrné profláklé, tak přeci jen je tenhle film odlišný a místo akce (i když ta tam taky je zastoupena) se snaží naservírovat důvody braní drog. Snímek má i dobrý soundtrack, který v důležitých momentech dobře podtrhuje děj. Dalším kladem je výborné herecké obsazení. Celkově 75% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Slušný film o drogové problematice, kde bych ale vypustil všechno o těch feťákách. Sice by konec filmu tak nevyzněl, ale neměl by potom tolik nudných pasáží. Prostě ty feťácký šmejdi maj všichni pochcípat a nepotřebuju se nad tím dojímat. Jinak je to ale drsně reálné a například debaty o poklesu podílu na světovém trhu jsou hodně nezvyklé. No a závěr? Ten je prostě kouzelný. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller z drogového prostředí, jenž je ostrý jako břitva a zásadně před ničím neuhýbá. Andy Lau dokazuje, že umí hrát a Yee, že honkongská drsná škola dál žije. Příběh je až typický pro svou destinaci (policista v utajení, mezooborová konkurence u policie, vztahy mezi postavami). Atmosféra dusná a přísně realistická. Vizuál lákavý, ale nenechá se vyprovokovat k exhibicím. Zcela je vymazán humor, naděje či romance, což by si na západě s obdobným obsazením nedovolili. Neříkám, že bychom pihy na kráse nenašli, ale zážitek je to hutný jak jáhlová kaše bez párku. Drogový business je špína, vyšetřovat ho je špína, ale příběhy resp. filmy nabízí velmi dobré... 85% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama