Reklama

Reklama

Fišer alias Bondy II

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Bouřlivák, filozof, básník a jeho cesta napříč uměleckými a filozofickými směry i následná proměna v prozaika. Proč procházel dvěma vlnami undergroundu s Jirousem a Topolem, neustálou opozicí a revoltou i kuriózní emigrací na Slovensko? (Česká televize)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o jednom velkém rebelovi, bouřliváku, filozofovi, básníku nejen o undergroundu, samizdatu, mocenském establishmentu, kamarádech Jirousovi (ten byl skvělý v těch výpovědích) a Topolovi. Ten úvod s hovnama vážně vtipný, to mě úplně dostalo. Absolutně přirozené-pravdivé a od srdce Egone..Je to na hovno, žijeme v hovnech, hovno-hovno ! "Jak to s vámi ten Havel sehrál"? Další věta která mě ještě utkvěla v paměti, ale těch tady bylo vskutku požehnaně-většinou však v básnickém pojetí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bondy byl génius i blázen, úžasně pracovitý člověk, který nikdy nebyl zaměstnán (mimochodem - zajímavá myšlenka), hrdina i zbabělec, filozof, básník a prozaik. A hlavně nonkonformní člověk. Slyšet nejen jeho ale i Machovce, Magora Jirouse nebo Placáka jako svérázné svědky naší pokroucené historie a poslechnou si střípky Bondyho poezie je příliš zajímavé, aby se dokument dal hodnotit na méně než čtyři hvězdičky. Celkový dojem 75 %. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Na filmu je zajímavý trvalý příklon k marxismu , např. úryvky z projevu na sjezdu KSČM. Jinak jde o věci probírané již v 1. dílu, navíc je tu záznam jeho života v Bartislavě. Film je na YOUTUBE, stejně jako 1.díl. ()

Reklama

Reklama