Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (867)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vida, degradace pokračuje klusem ušlechtilého terakotového hřebce. Příběh je s obzvláštní mystifikační péčí oxeroxovaný podle dvojky, změnilo se pouze prostředí a počet Číňanů na jeden metr čtvereční, scénář není až na pár ojedinělostí ani moc vtipný, vtipná je spíše jeho tupost, herecké výkony jsou z valné části trapně "mumiózní", a o to smutnější je pro každého obdivovatele Jeta Li a Michelle Yeoh být očitým svědkem jejich raketového pádu, neboť pod Cohenovým nulovým vedením se noří do bahna smrdutého béčka, bez záchranných vest či kruhů. A co akce, ptáte se? Věříte, že i velkolepý dobrodružný film dokáže být nudný a domršený střihem a vadnou kamerou? Jestli jste někdy pochybovali, uchovejte si své hýčkané naděje, co nejdéle můžete a žijte blaze. Mumie 3 je z letošní nabídky hollywoodské stupidity asi ten nejblyštivější kousek ve smyslu rozpustilého "brainwashingu", ale bojím se, že díky hypu, jenž se rozbujel po příjemných trailerech si na sebe se štěstíčkem dokáže i vydělat, a hrozba zasazená do "někdy v budoucnu" může jednoho krásného letního dne vystrčit růžky v podobě čtverky. A předem varuji, že pokud by někdo znovu pustil ke kormidlu kapitána Roba, tak bych už musel balzamovat pár mrtvol._____P.S. Poprvé se mi v kině stalo, že jsem si upřímně přál stopnout přehrávání a odejít domů, naštěstí to na deset minut vytrhla banda rozzuřených kostlivců s proletářskou vyřídilkou. Ovšem jen na deset minut. :) Výběr ze scená(d)ristických bonmotů: "Teď je nesmrtelný!!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Neboj sa, v Peru žiadne múmie nie sú." Múmia 3 bola ďalšou zo série snímok, v ktorých sa mala predávať štafeta novej generácii (Indiana Jones 4, Mission: Impossible 4). Ani teraz to nevyšlo. Sériu to pochovalo. Brendan Fraser pôsobí unavene a opotrebovane. Chýba mu šarm a vtip z jednotky. Ako ostatne celej trojke. Rachel Weisz od začiatku tušila prúser a tak sa dobrovoľne nechala pre-obsadiť za bežných okolností sympatickou milfkou Mariou Bello. Lenže toto nie sú bežné okolnosti a Maria je biedna. Samostatnou kapitolou sú katastrofálne postavy Jeta Li a Michelle Yeoh; vôbec sa nečudujem, že ázijskí akční herci boli z hosťovania v Hollywoode znechutení a v drvivej väčšine sa skôr či neskôr vrátili domov. Dokonca i milovaný John Hannah je v trojke mimo. Proste, celé zle. Sem-tam to chytí spád alebo lepšiu scénu, ale skutočne len raz za čas. Pre mňa je nepochopiteľné, ako táto séria mohla klesnúť tak hlboko po mega-úspešných prvých dvoch dieloch. Toto Rob Cohen pohnojil. Ku koncu je to už vyložená katastrofa so žalostnými trikmi a otrasnými akčnými scénami. A s bravúrnymi scenáristickými nápadmi, kedy americký polotučko vyzýva ázijskú akčnú legendu, aby "bojovala ako chlap", na čo dostane kovboj totálne na búdku a nakoniec musí situáciu zachraňovať jeho nemožný syn, ktorý Jeta bodne ODZADU dýkou do chrbta. Fakt čestné spôsob. Je vlastne obrovským prekvapením, že film na celom svete zarobil viac ako 4OO miliónov dolárov (pri rozpočte 145). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Efektní to jistě, ale spíš jako nějáká předražená videohra. Nebýt solidního hereckého obsazení a povedeného závěru, byla by to tragédie. Jet Li je trestuhodně nevyužitý a tipuju, že svoje části zvládl natočit maximálně za tři dny naštěstí záporáky umí a tak i přes to všecho dokázal zapůsobit. A když si vzpomenu jak to v trailerech vypadalo slibně. Ach jo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Byl vládcem milionů, ale potřeboval porazit posledního nepřítele – SMRT!….. Rodinka prošla ,,Výměnou manželek“ a hrozivě se nudí. Bohužel rodinná nuda se přenáší i do hlediště a nic na tom nezmění ani nové dobrodružství za tajemstvím věčného života. Nudné dialogy bez špetky humoru, který nahraďte slůvkem trapnost a není vhodný ani pro 10ti letý děti. Množství triků bereme jako samozřejmost, ale velkolepé akce rychle omrzí. Dorazil mě Yeti. Chybělo oživit snad jen Ho Či Mina! PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne Co uvidíme (možná) příště? Mumie: v PEKLE! Klidně! Hlavně ať u toho není Rob Cohen! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nope. Tohle prostě nevyšlo. Námět je slibný a hodný blockbusteru a mohl v klídečku zajistit slušné pokračování velkolepé "The Mummy Saga". Jenže film selhává snad na všech frontách. Těžko říct, o jaké kvality by byl film navýšen, kdyby Rachel Weisz "vy si asi říkáte co taková poušť jako já, dělá na téhle holce" zůstala na své pozici. Možná by ani zdatná knihovnice Evelyn nedokázala pomoci snímku od jeho neduhů. Maria Bello je sympatická, ale nahradit Evelyn nedokáže ani náhodou. Tentokrát to není mocný Imhotep, který snášel na Egypt deset biblických ran, "kráčející" Král Škorpion, ani masožraví Skarabeové, s čím se musejí hrdinové vypořádat. Je to především scénář. A celkové zpracování. Nějak mně to prostě nebavilo. Chyběla tomu ta správná atmosféra, nálada a odlehčenost, kterou v sobě měly oba předchozí díly. A ten CGI drak, to mělo být jako co, prosím? No, škoda. Velká slabota, kterou nedokázali zachránit ani původní členové předešlých výprav, Rick a Jonathan. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Scéna, kde pre cisára (Jet Li) zháňajú vzácne zvitky, bola natočená v Turfane, v kláštore blízko kazachstanských hraníc. (Greenpeacak)
  • Ve filmu je možné spatřit letoun C-119 Flying Boxcar, který používá armáda generála Yanga (Anthony Wong Chau-Sang). Tento letoun se ale sériově začal vyrábět až v roce 1949, kdežto příběh filmu začíná v roce 1946. (Foxhound#1)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama