Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 2

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Recenze (866)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

„Filmy z donucení“ - mající za úkol prodloužit zachovalou značku a vymáčknout producentům ještě aspoň pár zlaťáků – jsou obohaceny o další čerstvý přírůstek. Proti trilogii o zafačovaných mrtvolách běhajících po pískovišti a prázdných efektních filmech obecně z principu nic nemám. Jednička plná hlášek poměrně zábavně balancovala na hranici totální kraviny a dobře natočeného akčního filmu, dvojka přitlačila na rodinném skotačení, digitálních tricích i stopáži (a mělo to v určitém smyslu něco do sebe). Trojka je pokrmem bez výrazné chuti, přestože všechny ingredience jsou papírově na správném místě. Průměrný řemeslník Cohen si látky neváží, jeho hrdinové proplouvají příběhem takřka bez příčiny (a logických svodidel), hlášky chybí, akce je rozmazaná (!) či naprosto rutinně odvedená (co má znamenat znuděný Fraser, ledabyle střílející z džípu do armády smrtelně nebezpečných monster?). Po bombasticky odvedených trailerech přichází kašička, která je i pro nenáročného nestravitelná a jsou v ní drogy navozující pocit lacinosti a koncepčních zádrhelů (drak… ježismarjá). Zmatky před i za kamerou jsou už jen posledním smutným kontrastem k tomu, že na ústřední duo se zatraceně dobře kouká a je za tím vším cítit hodně peněz a povrchně přitažlivá velkolepost. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rick O'Connell je pořád frajer, ale vše ostatní je špatně. Otcovsko-synovská linie nefunguje jak díky nulové chemii, tak díky faktu, že Luke Ford vypadá pomalu starší než Brendan Fraser. Maria Bello, jakkoli ji mám jako herečku rád, je castingovým přehmatem roku. Její "nová" Evelyn naprosto postrádá roztomilost té "staré", nemluvě o faktu, že snaživým britským přízvukem skutečnou Britku zkrátka nenahradíte - jiný styl herectví, úplně jiný projev. Michelle Yeoh a Jet Li mají epizodní role, přičemž i těch několik málo soubojů, ve kterých se objeví, se v záplavě triků ztratí. Zůstává tak akorát povedená výprava a sem tam vydařenější fórek. To ale nezachrání fakt, že trojka (na rozdíl od předchozích dílů) není dobře promazaným strojem, neboť se výrazně pozměnil tvůrčí tým a je to znát – chybí tomu ta klíčová souhra, díky které byla jednička geniální a dvojka snesitelná… ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vtipný začátek funguje, manželský stereotyp, projevující se nedostatkem pravidelného sexu a vyschlé pisatelské inspirace, pak už vše padá do průměru akčního balastu, ale nějaké to zatracování je IMHO už příliš. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pane bože to byla tak obrovská sračka, že by se nevešla ani do Macochy. A herci ? Škoda mluvit . Nejlepší je, když otce a syna hrajou herci, kteří vypadají jak kdyby je od sebe dělil jeden rok a to ještě ve prospěch syna. Ženský, ty normálně komerčnímu megabijáku zachrání co se dá, ale tady ta hlavní představitelka, nooo ehm už dlouho mě nezaujala nějaká ženská tak moc jako tahle, naprosto bezvýrazná, bez jiskry a herecky toporná atrapa ženský. No a ty Yetiové, to byla slušná trapoš zone, prej, Yeti : "uááááá" "chlapík "Yetii já jsem na tvý straně" A Yetii stojí a čumí, kde tohle vyhrabali, snad radši ani nechci vědět. Jednu hvězdičku dávám za dobře udělaný souboj Michelle Yeoh s Jet Lim a asiatku z jizvou přes tvář, ta byla jako jediná ze všech hami, hami. Jinak je to, ale velkolepá urážka všech žánrů co jsou zde pod názvem filmu uvedeny. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

I... really... LOVE... mummies!!! Nemusíte ma brať vážne, pretože ja Cohenovi žeriem dokonca aj Stealth, ale... toto vo mne proste prebudilo 12-ročného chlapca. Bavil som sa od začiatku do konca. Iste, šmrnc prvých dvoch dielov to nemá, hlášky by mohli padať hustejšie, Jetov cisár nesiaha Imhovi ani po členky, ale inak... Fraser (sa) baví, Mariu Bello mám rád odjakživa, Yettiovia sú sympaťáci, Michelle odohrá presne to, čo sa od nej žiada a kto niekedy miloval filmy Raya Harryhausena, zlupne dokonca aj toho draka a armádu kostlivcov. Akcia je nadupaná, triky obstojné, hlavná šikmoočka chrumkavá. Pre mňa presne tá popcornová jazda, akú sľuboval trailer... 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lehce odhadnutelná a ještě lehčeji zapomenutelná blbina, která chvílemi není ani na to jedno jediné použití. Cohen je ryze akční režisér, takže všechno směřuje k přepáleným akrobatickým eskapádám, jimž sice zdatně sekundují triky, ale jejich sterilita nezná mezí. Chybí tomu jakákoliv trocha nadhledu (a Liam Cunningham to nezachrání), takže spíš budete identifikovat scény, kde se bere odjinud. Nevadí mi Maria Bello (mám ji jako herečku moc rád), ale jako náhrada za Rachel Weisz je totálním castingovým omylem. Rodinné etudy odzívané, celek zoufale pronuděný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl "mumiácké" trilogie, o tom není pochyb. Je to tak na 50%, ale přikláním se nahoru kvůli dvěma předešlým dílům. Scénář mi přišel poněkud překotný, obvykle promíjím tomuto žánru jisté nelogičnosti (ty byly i v jedničce a dvojce), ale tentokráte se mi jich zdálo být o pár více, než bylo nutné. Co mi ale vadilo maximálně, bylo "náhradní obsazení" Evelyn O'Conellové, kdy její roli převzala Maria Bello. Ačkoliv nepovažuji Rachel Weisz za nějak excelentní herečku, tak výkonem v Mumiích Mariu Bello strčí do kapsy i se zavřenýma očima. Maria se sem skutečně ANI NÁHODOU nehodila.... Omyl roku! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na téhle Mumii je něco hodně zlého, nechutného a špatného, co se událo ze strany tvůrců, a to je náhrada Rachel Weisz za tu divnou ženskou, Mariu Bello. Hnus, nic otravnějšího a horšího jsem dlouho neviděl, zkazila tím pro mě celý film, protože to co ona tam ze sebe vydává je fakt hnus největšího kalibru, a na druhým místě jsou hned tvůrci, kteří to vůbec nechali dovolit vzniknout. Jinak příběh samotný na tom popravdě až tak špatně není, když se veme fakt, že mumie se objevili už i v Číně. Já jen doufám, že tahle už trilogie, má to nejhorší za sebou, a pak to bude v pohodě, snad. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jet Li vstal z mrtvých a rozhodl se ovládnout svět. Naštěstí je tu Rick O`Connell a jeho rodina, která mu v tom zabrání. Mizerně natočené akční scény tlačí třetí Mumii dolů. I když se ve filmu pořád něco děje, málokdy v té záplavě průměrných triků a papírem šustících dialogů člověk narazí na skutečně zábavný moment. Rádoby dobrodružná podívaná, která se tváří jako ideální rodinná zábava, je ve skutečnosti prvotřídní ukázkou promarněného potenciálu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $102,491,776Tržby Celosvetovo $401,128,639Tržby za predaj DVD v USA $42,123,147 //počet predaných kusov 2,578,608║ V poradí tretie pokračovanie dobrodružného príbehu s prvkami akčnej-komédie (po horrore už nezostalo ani stopy), sa po dlhšej odmlke v tejto sérii pokúsil oprášiť pre zmenu po priemernom režisérovi Stephenovi Sommersovi(producent filmu) ešte priemernejší Rob Cohen. Ten už má nejaké tie skúsenosti s podobnými filmami, stačí si spomenúť na také Dračie srdce, mimochodom natáčané na Slovensku, takže dalo sa čakať, že by túto skoro zabudnutú sériu mohol ešte trošku zviditeľniť a dať tam aj trošku nového čara. Ale zázrak sa nakoniec nekoná a tak ako dopadli nedávne dobrodružstvá, či už u Indiana Jonesa 4 (75%) alebo Lovcov pokladov 2(45%), rovnako nevýrazne dopadá aj táto múmia. V podstate môžeme len bezducho sledovať príbehové vykrádanie základnej kostry predošlých dielov. Film nie je o nič zvláštne obohatený a čo i len akýkoľvek pokus do príbehu začleniť nejakú tu novú potvorku ako napríklad Yeti, vyznie až nechcene smiešne, o nejakom tom lietajúcom drakovi v tomto prípade škoda aj hovoriť. Hlavne, keď ide o moc nevydarenú animáciu, tak ako väčšina vecí tvorených v rámci špeciálnych efektov, len málokedy nám v tomto ohľade uštedria tvorcovia lepšie spracovaní trik. __Rovnako nevýrazne dopadlo aj obsadenie známych tvári, z nich sa dá asi najviac stráviť Brendan Fraser, taká Maria Bello ako výmena za Rachel Weisz je absolútne tuctová, či dokonca svojim vystupovaním až otravná, jednoducho nezapadla do tohto béčkového príbehu, popri nej sa tam stratia aj známe Ázijské tváre ako Jet Li či Michelle Yeoh. Rovnako ako jednoduchosť a prílišná priamočiarosť príbehu dopadli aj strohé „nudné“ dialógy. Jedine čo tento film zachraňuje je akísi občasný závan odľahčenia v scénkach a ich vtipnosť, občas vydarená ohlušujúca akcia, hlavne tá na úpätí skalnatých hôr, prípadne ešte ako tak zaujme črtajúci sa vzťah medzi dvomi mladými postavami Alex O΄Connell(Luke Ford) a Lin(Isabella Leong) __Malou výhodou filmu je, že to tak rýchlo odsýpa, že sa nemáme šancu nudiť ako pri Lovcoch pokladov 2, ináč to svojou úrovňou zapadá do klasickej nevýraznosti filmových pokračovaní posledných rokov. /videl v kine: 45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ještě dvakrát přestřelenější než druhá Mumie. Cohen nemá talent, nemá... jen (absolutně neúnavně, až se mi z toho klížila víčka) vrší akční scény s průměrnými triky a prokládá je tupými odkazy na Indyho a výjevy z O`Connellovic rodinného života... což je o to větší peklo, že dabing dělá z čistokrevného popcornu div ne adaptaci Jane Austenové (a Maria Bello je zkrátka úplně jiná Evy). Čínské reálie potěší, ale Asiati tu nemají co na práci a Jet Li jen znuděně pochoduje od štace ke štaci. Kouzlo starých Mumií zmizelo se Sommersem, který věděl, kdy nasadit hlášku a jak dát divákům na vědomí, že se mají smát. Tady jakž takž fungují pouze akční scény - po formální stránce super, stopáží ovšem až příliš natahované... Cohen by moc chtěl být jako jeho předchůdce, ale spíš než ke Spielbergovi a Sommersovi se blíží k Turtletaubovi. Díky mizernému scénáři se ale i jeho snaživá rutina propadá do beznaděje. Udusaná třemi digitálními příšerkami, milionem oživlých keramických paňáců a jedním zvracejícím bůvolem. A to jsem určitě na někoho zapomněl. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Usnul jsem... a teď trochu podrobněji. Hodně řečí, ale skutek utekl. Je to škoda, protože potenciál tu byl vždy a Brendan Fraser, i se svou novou (a více sexy) manželkou, stále představuje šanci na zajímavé dobrodružství. Bohužel rychlokvaška stylu Hrobu Dračího císaře je smutný důkaz snahy vydělat a nic víc. Rob Cohen měl šanci znovu nastartovat svou kariéru a dovolit Mumii, aby se vrátila ve čtvrtém pokračování. Nikdy tu zatím nebyl tak skvělý záporák jako je Jet Li, ale co s ním provedli "poučení scénáristé " z dvojky? Každý kritizoval Rockova záporáka, kterého v závěru digitální zrůdnost Hollywoodu poslala do filmových pekel. Tentokrát to potkalo Jeta Li, který většinu filmu stráví ve stavu digitálním.... Dočkáme se někdy pořádného záporáka, který nebude z nul a jedniček po většinu filmu a budete mu aspoň trochu věřit? Mumie má hodně digitální efektů, které nejsou kvalitní, ale jejich kvantita až zarazí (sakra, proč???). Je to smutné, že i scénář je ve stylu "musíme sem, pak sem, teď sem a je konec....". Inovace nulová, snad kromě Marie Bello, která na místo inteligentní naivky Rachel Weisz představuje svoji vizi sexy, úspěšné a dravé manželky oblíbeného Ricka O´Connella. Brendan Fraser odvádí svůj klasický výkon a ostatní jsou prostě jen "ti ostatní". Toto pokračování je honbou za penězmi, která nevyšla na plné čáře... Třeba se uvidíme za rok dva v Peru ... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí musím s hodnocením klesnout, protože ani originální znění to nezachraňuje a už to nikdy nechci vidět. Tohle vážně není Mumie 3, ale spíš nějaký trapný spin-off prvních dvou dílů, ve kterém zůstali O'Connell s Jonathanem a Cohen na něj dostal zatraceně moc peněz. Stejně to určitě natočil jenom proto, aby si na konci zatančil s tou brunetou :) 5/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Upachtene, nezazivne, obraz zbytocne presvetleny, scenar mizerny, hlasky - jedna moc fajn, zopar ujde, zvysok trapna hlusina. Mumia 3 samozrejme nema kuzlo filmov, na ktore odkazuje (Chram skazy bolo uz i vdaka lokalizacii nemozne obist), skoda vsak, ze jej chyba kuzlo lahkosti, vtipu, sarmu i vzajomneho iskrenia medzi postavami z predchodcov. Akcne sceny podpriemerne, potencial akcnych ikon vychodu zase raz trestuhodne nevyuzity (Wu Jing a jeho cca 20 sekundovy (ne)vyskyt na platne hned v uvode je vysmesna facka pre fandov akcnych scen). Zaverom uz takmer obligatne zvolanie: dabing je neriedene zlo, navyse dost utlmuje aj zvukove ruchy pozadia. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Od "i do rutinéra mám sakra daleko" Cohena jsem vskutku nežádal příliš. Stačila by mi neškodná letní blbina na jedno použítí. No, ani to Cohen nezvládl. Místo toho skrze svou hru na "jako že humor, jako že scénář, jako že akční blockbuster" šíří epidemii. Příznaky se začají projevovat někdy kolem desáté minuty. Nejdříve pouze u několika jedinců. Rychle se však přesunují i na zbylé obecenstvo. Ani děcka nejsou imunní. První příznak je mohutné zývání, druhý klimbání, třetí je spánek na eskalátorech při odchodu z kina a čtvrtý je medvědí služba Hollywoodu. Po tomhle se nikdo nemůže divit, že je na něj tolik lidí alergických. Věřím, že kdyby se v jeden čas po celé planetě uskutečnilo hromadné promítání, tak do Guinessovky putuje nový rekordní zápis. Nejvíce spících v jeden moment. Tady pomůže jediné. Léčba Indym. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět Jeta Li mutujícího v jakéhosi prasonosorožce, koukněte se na tento film. Pokud chcete vidět Yettiho, koukněte se na tento film. Jestli nechcete vidět ani jedno ze zmiňovaných, tak koukat na tento film je zcela zbytečné. Je to totiž překvapivě dost špatný film. P.S. Brendan Fraser je borec. (myšleno zcela upřímně). 50% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Film lze vnímat jako brak bez licence, nebo jako zdařilé brakové dobrodružství, které onu licenci pro provozování trapnosti vlastní. ()

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama