Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Recenze (867)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Škoda...škoda...škoda... To je tak, když se "dojí" za každou cenu... a ono už neteče mlíčko, ale krev... Plně chápu záměr producentů, ale přes okázalou výpravu se jejich počin stal kontraproduktivním... až na pár "pěkných" momentů se jedná o prázdnou podívanou... Je to tak jak píšu... škoda... škoda... škoda... Třeba bude MUMIE 4 (jak Jonathan naznačil, když pádil směrem na PERU)... a stane se zázrak a dojde k reinkarnaci... je to přeci jen lákavé... a jestli jo, tak ať přijde ztracená svěžest, ztracená lehkost a nadsázka... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alfred Gough, Miles Millar | Hudba: Randy Edelman | Produkcia: Sean Daniel, Bob Ducsay, James Jacks, Stephen Sommers | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Sommers Company, Alphaiville Films | Rozpočet: 145 miliónov $ | Tržby: 401,128,639 $ || Ukážkový prípad toho, keď forma výťazí nad obsahom. Absencia tradičných postáv z prvých dvoch dielov tvorí najväčší kameň úrazu. Nemá to tú ľahkosť a vtip, ako predchodci. Ale ešte aj tak nadpriemerné fantasy, od ktorého však človek vzhľadom k tradíciám čaká viac. Yeti časť jednoznačne najlepšia. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nope. Tohle prostě nevyšlo. Námět je slibný a hodný blockbusteru a mohl v klídečku zajistit slušné pokračování velkolepé "The Mummy Saga". Jenže film selhává snad na všech frontách. Těžko říct, o jaké kvality by byl film navýšen, kdyby Rachel Weisz "vy si asi říkáte co taková poušť jako já, dělá na téhle holce" zůstala na své pozici. Možná by ani zdatná knihovnice Evelyn nedokázala pomoci snímku od jeho neduhů. Maria Bello je sympatická, ale nahradit Evelyn nedokáže ani náhodou. Tentokrát to není mocný Imhotep, který snášel na Egypt deset biblických ran, "kráčející" Král Škorpion, ani masožraví Skarabeové, s čím se musejí hrdinové vypořádat. Je to především scénář. A celkové zpracování. Nějak mně to prostě nebavilo. Chyběla tomu ta správná atmosféra, nálada a odlehčenost, kterou v sobě měly oba předchozí díly. A ten CGI drak, to mělo být jako co, prosím? No, škoda. Velká slabota, kterou nedokázali zachránit ani původní členové předešlých výprav, Rick a Jonathan. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klesajúca tendencia kvality sa potvrdila, nie však až s takým poklesom percent ako som očakával. Príbeh je logicky najviac deravý z celej série, yetti mužíci bol scenáristický preklep ako sviňa, prevedenie cisárovho ovládania životných živlov a viacero záberov bolo na pousmiatie, ale zober to čert, keď celá rodinka O'Connellovcov hláškuje jedna radosť, bitky, šermiarske súboje a nenudiaca, takmer permanentná akcia ma celkom slušné grády a všetko má tým pádom pomerne rýchly spád. S poriadnym ozvučením a hlavne v originálnom znení si to všetko divák celkom slušne vychutná, ale potom si hlavne pomyslí a zaželá, nech to všetko neskončí tam, kam to pomaly ale isto smeruje. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tady někdo nepochopil, že atmosféru si člověk musí budovat. Pokud chce režisér hodit na plátno pár vtipů, musí je mít buď sakra dobře napsané v předloze, nebo je prostě nechat šikovně zapadnout do děje. Ne, Cohene, nějaká minutová scéna, kde ukážeš spícího Frasera, nebo podobně krátké zlomení si zubu na náboji ze zbraně skutečně nestačí. Zvlášť, když divák od první minuty očekává, že se něco podobného v ději objeví. Mumie 3 prostě není taková jako dřív. Nejenom, že ji nerežíruje Sommers a hlavní ženskou hrdinku nehraje Rachel Weisz, změnilo se vše... Kamsi se ztratilo to kouzlo vtipného akčního filmíku zasazeného do Sahary a místo něj přišel jakýsi odvar z Himalájí se sněžnými muži a létajícími draky. Možná by Mumii prospěla ještě trochu delší pauza. Třeba by se po dvaceti letech dokázala vrátit ve stejně fenomenálním stylu jako Indiana Jones. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nepovedené pokračování, Rob Cohen absolutně neumí podat komické situace, které zoufale nefungují (až na pár vyjímek). Brandon Fraser opět sympaťák až na půdu, okouzlující Isabella Leong a John Hannah vypouštějící z pusy hlášky, které jsme slyšeli jinde a mnohem líp. Největší mínus z herců je pro mě překvapivě Maria Bello, která se zde vůbec nehodila a tmavá barva vlasů ji vůbec nesluší, zlatá Rachel Weisz. Jinak akční scény vypadají slušně, sice někdy rychlejším střihem jsem vůbec netušil, co se na plátně děje, ale to nebyl až takový problém jako to, že režisér ve mně nevyvolal pocit nebezpečí, nebo že jsem necítil respekt k hlavnímu záporákovy. Příběh je plný klišé a ničím nepřekvapí což by ale nevadilo, kdyby nabídl něco navíc, na poprvé to ještě jde, i když i teď je z toho cítit silný podprůměr a nevím, jestli bych si to někdy dal napodruhé. Když vezmu ještě v potaz, že Mumie 1 a 2 byly minimálně o řád lepší, tak nemohu jinak, než hodnotit slabými 2 hvězdičkami… ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento díl mne moc nezaujal. Byla jsem zvyklá i na herečku Rachel v obsazení hlavní postavy Evy ... Maria Bello mi tam prostě vadila... Celkově mě nezaujal ani děj. Své hvězdičky dávám za fantazii :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejnej průměr jako i předchozí Mumie = pořád jde jen o kopírku Indiana Jonsese. Docela odfláklé efekty a výprava, například sníh v Himalájích vypadal naprosto nemožně a kašírovaná jeskyně byla odporná. Porblém je ve scénáři, především vše co se týká Velké zdi. To je trochu překombinované. Nápad s terakotovou armádou mi přišel na začátku téměr geniální. Ale zbytek už za moc nestojí. Závěrečná bitva je velmi nepodařená, nenápaditá, hloupá. Nicméně až do ní, celou první půlku, jsem se skoro vůbec nenudil, což není úplná samozřejmost. První půlka - 3***, druhá půlka - 2** = celkem 2** ;) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Efektní to jistě, ale spíš jako nějáká předražená videohra. Nebýt solidního hereckého obsazení a povedeného závěru, byla by to tragédie. Jet Li je trestuhodně nevyužitý a tipuju, že svoje části zvládl natočit maximálně za tři dny naštěstí záporáky umí a tak i přes to všecho dokázal zapůsobit. A když si vzpomenu jak to v trailerech vypadalo slibně. Ach jo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Svižné a zábavné pokračování, kterému přeobsazení Evelyn Carnahan O'Connell nezničilo hlavní kouzlo prvních filmů. Maria Bello je hodně jiná, ale pořád velice sympatická a vhodná hrdinka hodící se ideálně po bok Brendanu Fraserovi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Barevná sračka hrající si co chvíli na rozmáchlý a trikově našláplý velkofilm, kterým není ani kdyby čert na koze jezdil. Veškerá atmosféra předešlých dílů je pryč a koukatelný mix akce, romantiky a dobrodružství nahradili počítačové laviny, vlkodlaci, Terakotova armáda a nudný šašoun Jet Li. Kdo čeká epické pokračování, nedočká se. Hlášky nefungujou, příběh žádný a technicky film vychází zdaleka nejhůř. Cohen provedl přesně to co se čekalo. Pěkně to zmršil. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vida, degradace pokračuje klusem ušlechtilého terakotového hřebce. Příběh je s obzvláštní mystifikační péčí oxeroxovaný podle dvojky, změnilo se pouze prostředí a počet Číňanů na jeden metr čtvereční, scénář není až na pár ojedinělostí ani moc vtipný, vtipná je spíše jeho tupost, herecké výkony jsou z valné části trapně "mumiózní", a o to smutnější je pro každého obdivovatele Jeta Li a Michelle Yeoh být očitým svědkem jejich raketového pádu, neboť pod Cohenovým nulovým vedením se noří do bahna smrdutého béčka, bez záchranných vest či kruhů. A co akce, ptáte se? Věříte, že i velkolepý dobrodružný film dokáže být nudný a domršený střihem a vadnou kamerou? Jestli jste někdy pochybovali, uchovejte si své hýčkané naděje, co nejdéle můžete a žijte blaze. Mumie 3 je z letošní nabídky hollywoodské stupidity asi ten nejblyštivější kousek ve smyslu rozpustilého "brainwashingu", ale bojím se, že díky hypu, jenž se rozbujel po příjemných trailerech si na sebe se štěstíčkem dokáže i vydělat, a hrozba zasazená do "někdy v budoucnu" může jednoho krásného letního dne vystrčit růžky v podobě čtverky. A předem varuji, že pokud by někdo znovu pustil ke kormidlu kapitána Roba, tak bych už musel balzamovat pár mrtvol._____P.S. Poprvé se mi v kině stalo, že jsem si upřímně přál stopnout přehrávání a odejít domů, naštěstí to na deset minut vytrhla banda rozzuřených kostlivců s proletářskou vyřídilkou. Ovšem jen na deset minut. :) Výběr ze scená(d)ristických bonmotů: "Teď je nesmrtelný!!" ()

akisha 

všechny recenze uživatele

3* je až moc, ale přece jen si nemyslím, že by to byl tak strašný průšvih, jako např. Eragon. Takže nejdřív klady, ty jsou tři: Brendan Fraser, Michelle Yeoh a Jet Li. I když Jet Li nepředvedl nic vybočující z jeho obvyklé role bezemočního kopajícího číňana. Co je nejhorší je fakt, že to nemá ani kapičku šťávy nebo atmosféry předcházejících dvou dílů a co víc, slovo "mumie" opravdu není to, co ve filmu člověk vidí. Spíš by se to mělo jmenovat "Hliněný panák: Hrobka..." Kdysi vtipný John Hannah střídá jednu trapnou polohu s ještě trapnější, pobleje ho kráva (Why?!), té dokonce pomalu vyzná lásku u táboráku, Maria Bello je prostě špatný vtip, digitální akce nudná, logika příběhu a putování žádná a korunuje to účast ochotných a hodných Yettiů s vizáží Arnolda postiženého nadměrnou kadeřavostí vlny:) Tohle je dobré leda tak proto, aby si člověk se slzou v oku vzpomněl na Imhotepa a Rachel Weisz a napravil si tak chuť původní mumií. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco sa to mnohim uzivatelom nepacilo. Sklamany som bol aj ja, ale nie az natolko, aby som dal 2 hviezdicky. Priznam sa, ze sa mi viac pacila prva polovica filmu, ako druha, kde uz len proti sebe bojovala armada digitalnych mumii, ale v porovnani s predchadzajucimi Mumiami to ma naozaj dost daleko. Jednak hned bolo citit, ze ma reziu niekto iny a bolo to vidiet aj na niektorych nepodarenych alebo lacnych trikoch, hlavne ked sa Jet Li premenil na trojhlaveho draka. Taktiez tam chybalo nejake to napätie, ake bolo napriklad v prvej casti. Jeta Liho ako herca mam rad, len skoda ze nema stastie ani na poriadny kvalitny Blockbuster, akym tretia Mumia mohla byt. _____ Brendan Fraser - (Rick O´Connell) +++ Maria Bello - (Evelyn O´Connell) +++ Luke Ford - (Alex O´Connell) +++ Jet Li - (Cisár Han) +++ John Hannah - (Jonathan Carnahan) +++ Michelle Yeoh - (Zi Juan) +++ Isabella Leong - (Lin) +++ Hudba: Randy Edelman +++ Produkcia: Stephen Sommers +++ (Videl v kine 12.08.2008) +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedničku i dvojku mám moc rád. Oběma dílům jsem dal za pět. Ale tady ať se snažím sebevíc, nemůžu dát více než 3. Proč? Především kvůli absenci pravé Eve, sice se Maria Bello snaží, ale Eve je jen jedna. Pak ten děj je více nabušený, je tu více všeho, ale za cenu lepšího příběhu. Nicméně pár dobrých fórků to zachraňuje, (především Jonathan a Rick hláškují jak o život), a plus dávám taky za to, že +/- jsem se nenudil. Ale není to ta stará dobrá mumie, na kterou jsme zvyklí. Škoda, protože z mého pohledu se jedná o největší zklamání roku 2008. ()

castor 

všechny recenze uživatele

.. aneb utopeni v impotentní břečce!! No, abych nepíchal tolik do vosího hnízda, zase takový skok dolů to není, ale je pravda, že trilogie je tak tak!! Nemastný neslaný Rob Cohen, rodák z New Yorského Cornwallu, sice má několik slušných akčních jednohubek za sebou (xXx, Rychle a zběsile), ale na velmi dobré, stylové první dva díly Mumie jednoduše nestačí. Možno je to slaboučkým dějem bez napětí (mladý O’Connell vykopal mrtvolu tisíce let starého prokletého císaře, přičemž se do toho začnou brzy míchat jeho milí rodičové a dobrodrůžo je na světě), možno nijakými akčními sekvencemi s matoucí choreografií. Herci jsou nezajímaví (svou otravností vede synáček Luke Ford, což po jeho neuvěřitelném partu autistického Charlieho v australském dramatu Bílá vrána dvakrát zamrzí), vtipné slovní střelivo schází i Brendanu Fraserovi, blockbusterovskou atmosféru jsem nenašel, až to mnohdy vypadá, jakoby se zúčastnění k pokračování trochu nutili.. no, a takhle bych mohl pokračovat ještě několik řádků, takže rovnou skáču k podprůměrným 50%!! ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekla, že film, ve kterém jedna akční scéna střídá druhou může být tak nudný. Může. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Odkládal jsem trojku, bál se špatného hodnocení, hledal jsem ideální rozpoložení a moment, kdy by se mi vše mohlo snad líbit úplně nejvíce, ale nakonec nepomohlo ani to. Zbývá jen zvolat pořádně hlasité "ach jo" a dělat, že tohle pokračování mých dvou ohromně oblíbených filmů snad ani nikdy nevzniklo. Čtyřky bych se přesto nebál, ale pouze za předpokladu, že by jí nedostal packal kalibru Cohena ,a také za podmínky, že by se vrátila pravá Eve a ne její naprosto nevhodně zvolená náhradnice (jinak nic proti Marie, ale tady ji to nesedlo abnormálně). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fuj. Mumii miluji, Mumie se vrací je skvělé pokračování. Ale tohle? Rob Cohen není Stephen Sommers. Maria Bello není Rachel Weisz. Jet Li není Arnold Vosloo. Ve prospěch třetí mumie toho moc nedělá ani Brendan Fraser a ani John Hannah. Líbilo se mi několik, opravdu jen několik scén (ta úvodní, yettiové a část závěrečné "bitvy"), ale celkově jsem byl hodně zklamaný. Díky alespoň za sympatickou dvojku Michelle Yeoh a Isabella leong. Z Mumie se díky Cohenovi vytratila všechna hravost, zbyla bez nápadu natočená 112 minut trvající splácanina, která doufám prodělala natolik, že už čtyřku nikdo točit nebude. Jedině Sommers, ale tomu nevěřím.__P.S. Edelmanovy povedené hudby je pro tohle škoda. ()

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama