Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (866)

Fr 

všechny recenze uživatele

Byl vládcem milionů, ale potřeboval porazit posledního nepřítele – SMRT!….. Rodinka prošla ,,Výměnou manželek“ a hrozivě se nudí. Bohužel rodinná nuda se přenáší i do hlediště a nic na tom nezmění ani nové dobrodružství za tajemstvím věčného života. Nudné dialogy bez špetky humoru, který nahraďte slůvkem trapnost a není vhodný ani pro 10ti letý děti. Množství triků bereme jako samozřejmost, ale velkolepé akce rychle omrzí. Dorazil mě Yeti. Chybělo oživit snad jen Ho Či Mina! PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne Co uvidíme (možná) příště? Mumie: v PEKLE! Klidně! Hlavně ať u toho není Rob Cohen! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tady někdo nepochopil, že atmosféru si člověk musí budovat. Pokud chce režisér hodit na plátno pár vtipů, musí je mít buď sakra dobře napsané v předloze, nebo je prostě nechat šikovně zapadnout do děje. Ne, Cohene, nějaká minutová scéna, kde ukážeš spícího Frasera, nebo podobně krátké zlomení si zubu na náboji ze zbraně skutečně nestačí. Zvlášť, když divák od první minuty očekává, že se něco podobného v ději objeví. Mumie 3 prostě není taková jako dřív. Nejenom, že ji nerežíruje Sommers a hlavní ženskou hrdinku nehraje Rachel Weisz, změnilo se vše... Kamsi se ztratilo to kouzlo vtipného akčního filmíku zasazeného do Sahary a místo něj přišel jakýsi odvar z Himalájí se sněžnými muži a létajícími draky. Možná by Mumii prospěla ještě trochu delší pauza. Třeba by se po dvaceti letech dokázala vrátit ve stejně fenomenálním stylu jako Indiana Jones. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Tímto uvaluji na Roba Cohena kletbu Hom-Dai, protože totálně posral moji oblíbenou filmovou sérii. Já myslel, že se dost ztrapnil u Stealthu, ale ne, on musel upustit svoji nudně-digitální slinu zrovna tady. Tak tedy ano, film je, co se efektů týče, poměrně velkolepý, avšak mnohé z nich působí docela spektakulárním dojmem, jsou až moc počítačové a navíc nemají žádný drajv, žádnou větší úchvatnost a razanci. Ona vůbec atmosféra prvních dvou dílů sem jaksi nedorazila. Samozřejmě je to způsobeno režisérem, ale těch prvků bude více. Místo Rachel Weisz se sem přišla pohřbít Maria Bello, jejíž postava zdrhla z nějaká bolívijsko-ekvádorsko-urugvajské telenovely. Charizmatickému Voosloově Imhotepovi má konkurovat Jet-liho císař, trojhlavý drak a namakaný prase v jednom. Paráda. Hudbu hodnotím slovem odpad s vykřičníkem a souboje slovem odpad s dvěma vykřičníky. Drobátko se stříhalo. Hlášky se ztratily někde v časoprostoru anebo prostě z toho hroznýho scénáře utekly. Film aspoň trochu zachraňuje Brendan Fraser, protože jak John Hannah, tak Luke Ford mě ani maličko neoslovili. Celkově je to nadmíru drahá nuda, asi jako Evan Almighty. 145 miliónů dolarů(rozpočet)/392 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/51 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

I trojka je pořád skvělá akční zábava, ale už to prostě neni ono, za prvé to značně postrádá Rachel Weisz, ať se snaží Maria Bello sebe víc, tak do role nesedne tak dobře a podle mě byla docela chyba měnit herečku, když už, tak měla zmizet celá postava. Za druhý citelně jsem tady postrádal lepší příběh nebo legendu, oproti předchozím dvou dílům to byl docela nudnej nápad bez jiskry a občas byly dialogy až příliš naivní a rodinný a do třetice všeho špatnýho mi podobně jako v Indym 3 neseděl ten akční namachrovanej synek archeolog, ale když se tohle přežije a zaměří se na akčně dobrodružný scény, tak je to stejně výborná zábava, u který občas sice haprujou triky, ale docela rád sem zase viděl Ricka O'Connella, Jonathana a Eve zpátky v akci ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nope. Tohle prostě nevyšlo. Námět je slibný a hodný blockbusteru a mohl v klídečku zajistit slušné pokračování velkolepé "The Mummy Saga". Jenže film selhává snad na všech frontách. Těžko říct, o jaké kvality by byl film navýšen, kdyby Rachel Weisz "vy si asi říkáte co taková poušť jako já, dělá na téhle holce" zůstala na své pozici. Možná by ani zdatná knihovnice Evelyn nedokázala pomoci snímku od jeho neduhů. Maria Bello je sympatická, ale nahradit Evelyn nedokáže ani náhodou. Tentokrát to není mocný Imhotep, který snášel na Egypt deset biblických ran, "kráčející" Král Škorpion, ani masožraví Skarabeové, s čím se musejí hrdinové vypořádat. Je to především scénář. A celkové zpracování. Nějak mně to prostě nebavilo. Chyběla tomu ta správná atmosféra, nálada a odlehčenost, kterou v sobě měly oba předchozí díly. A ten CGI drak, to mělo být jako co, prosím? No, škoda. Velká slabota, kterou nedokázali zachránit ani původní členové předešlých výprav, Rick a Jonathan. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Trojhlavý drak, v ktorého sa cisár (Jet Li) premení, sa v Číne nazýva piqiu. Je to znak cisárov. (Greenpeacak)
  • Tekutina, ktorá sa nachádzala vo vnútri oka Sangri-la, teda elixír života, sú vlastne zmenšené pixely diamantov. (Greenpeacak)
  • Rob Cohen býval studentem antropologie a mnoho let ho přitahovala Asie. Když byl osloven, aby režíroval díl, který by zavedl sérii na Dálný východ, s nadšením přijal. (Amplifier)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama