Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Válka je vylepšením investičních plánů jinými prostředky." Skvěle jsem se pobavil, ale také jsem poněkud znepokojeně sledoval, že někdo má na zářnou budoucnost naší planety stejně pesimistický názor jako já. Já zkrátka nevím, jak moc se mám těšit na okamžik, kdy korporace veřejně přiznají, že mají větší moc než státy a samy si budou humánně bombardovat cizí území za účelem rozmachu svých činnosti, přičemž neohrnou nos ani nad zvýšením svého zisku. Patrně to bude záležet na mém postavení v potravinovém řetězci až se začnou lidé žrát mezi sebou, ale zatím mohu nestranně vyjádřit svou spokojenost s tím, co jsem viděl. ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří narazit na film, který dokáže skoro dvě hoďky překvapovat. Kámen úrazu ale je, že je to asi tak 50:50 co se těch překvápek týče. Z půlky jsou milý a někdy i vtipný a trefně urejpaný, ale jindy vypadaji jako by sem vůbec nepatřily. No představte si jedný haldě všechny ty žánry co jsou tu vypsaný a v tom se prohání nájemnej vrah zamilovanej do ctižádostivý novinářky, popová hvězdička, záporák na vozejku, mluvící auto, banda teroristů a spousta jinejch podivínů. Zkrátka ne ulpně nudně splácáno pátý přes devátý. ()

Reklama

bakeero 

všechny recenze uživatele

Začne to jako bláznivá satira a parodie. Postupem to přejímá vážnější a vážnější notu, aby se to na konci zase vrátilo k ulítlému parodování a nadsázce. Kdyby si režisér vybral parodickou notu pro celý film, dalo by se to hodnotit kladně. Takhle je ton jen míchanice, která vlastně neví, co chce říct. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film určite nesklame, hlavne v daždivé nedeľné popoludnie. Na Cusacka je spoľahnutie a prevezie vás svedomito celým príbehom, čo sa o Marise Tomei ako novinárke povedať nedá ( možno mala málo miesta, no v Diablovi, ktorý keď sa dozvie atď ..... bola určite presvedčivejšia ). Hilary Duff poteší a Kingslyho vozíčkár je výborný. Ako celok by si snímok zaslúžil asi 4, hlavne za dovoz zásielky OT-čkom s reproduktormi. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé tři hvězdičky. Nebýt Johna Cusacka za vizuální podpory především Hilary Duff, nejspíš bych dala i méně. Ta se spolu s Johnem stará o příjemné momenty, bez kterých by to bylo o dost slabší. Nejzáživnější částí na tomto filmu je posledních zhruba dvacet minut, při kterých jsem se i lehce zasmála, což se mi snad za celý film nepovedlo. Poměrně slabé a krom pár scén víceméně o ničem. Místy to vypadá jako slabá parodie na několik scén z různých amerických komedií. Závěrečné odhalení týkající se rodinných vztahů jsem vytušila poměrně ihned, jakmile se v úvodu objevila na scéně slečna Duff. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Jména postav Ooq-Mi-Fay a Ooq-Yu-Fay volně přeložená z hatmatilky, která je ve filmu použita, znamenají "fuck me" a "fuck you". (HappySmile)
  • Dárková taška společnosti Tamerlane obsahuje autobiografii od "Oh, you know who" (Ó, ty víš kdo) nazvanou "How I Conquered the World and Dealt with Issues with my Father" (Jak jsem porazil svět a vypořádal se s problémy, které jsem měl se svým otcem). (HappySmile)
  • Brand Hauser (John Cusack) nosí hodinky značky 5.11 Tactical HRT Titanium. (dyfur)

Reklama

Reklama