Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 036)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma (v zmysle “dráma o rodine”, nie “dráma pre celú rodinu”), ktorú z priemeru vyťahuje iba excelujúci Christian Bale (podobná rola ako v Harsh Times). Psychologicky dôveryhodný a herecky sústredený film, ktorý do žánru komorných vzťahoviek neprináša nič nové, ani neponúka výraznejšie dramatické momenty. Markovi Wahlbergovi sa rola hodí pre jeho real-life background, ale film na jeho mieste potreboval skutočného herca Baleovho formátu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Máte li IQ průměrné pokojové rostliny a k tomu vás od malička mlátí do hlavy, bude z vás jednou skvělý rohovník a ještě o vás natočí oslavný film. A bude vás hrát Marky Mark (standardní pokrfejs) s anorektickým Batmanem (oscarově skvělým)! Otázkou však zůstává, zaslouží li si vypatlané palice, které žijí jen proto, aby občas daly někomu na držku, vůbec glorifikovat. No, nepochybně ano! Mládež musí mít nějaké silné vzory. A co může být zářnějším příkladem, než vymaštěné, agresivní hovado na cracku? Snad už jen homoupír nebo nedomrlý čarodějnický učeň! ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 2: Herec VR - Christian Bale, Herečka VR - Melissa Leo + 5 nominací: Nejlepší film, Režie, Herečka VR - Amy Adams, Střih, Scénář ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Primárně ani ne tak film o boxu a útrapách, který tento sport přináší (proto srovnávání s ´Rockym´, ´Zuřícím býkem´ atd. je od věci), ale zejména velmi poutavým způsobem podané sociální drama o jedné pošahané rodince, dominantní matince manažerce a dvou povahově zcela rozdílných bratrů, to vše se strhujícími hereckými výkony téměř všech zúčastněných. Zatímco Wahlberg se svým neměnným výrazem hráče pokeru zde naráží na své herecké limity, anorektický Bale tady jednoznačně kraluje a kdykoliv je na plátně on, nespustíte z něj oči. Celým filmem prostupuje taková uvěřitelná civilní atmosféra, takže člověk nemá sebemenší problém vcítit se do dění a vše se to sleduje jedním dechem. Od maximálního hodnocení tenhle film dělí pouze skutečnost, že se děj vine předvídatelnými zákrutami, ale jinak jde bezesporu o jeden z filmů roku a oscarové nominace zcela zasloužené. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vychrtlému Christianu Baleovi jsem věřila každý jeho pohyb i gesto, ale to je asi všechno, čím tenhle film vybočuje z průměru. Tuctový a tuctově natočený příběh o boxerovi, který byl výborný, spadl až na dno a dostal se z toho. Viděli jsme to už tisíckrát (a nebylo to pokaždé jen s boxem, stačí dosadit libovolný jiný sport) a když to někdo natočí znovu, musí to prostě být něco extra, abych si z toho sedla na zadek, ale to "Fighter" bohužel skutečně není. Dvě výborné scény (okamžik, kdy na HBO dávají "Dickyho" dokument a Mickyho zápas, který matka Dickymu tlumočí po telefonu do vězení) celek z lehkého nadprůměru opravdu nevytáhnou a celé to na mě působí spíš jako snaha natočit film, který posbírá všechny možné ceny, které se nabízejí. Snad akademici včas prohlédnou a sošku přidělí kdyžtak jen Christianu Baleovi, který by si jí jako jediný opravdu zasloužil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejsme televize, jsme HBO - a změníme ti život. Nenásilné prolnutí postupů dokumentárního a hraného filmu (subjektivního vypravěče nahrazuje snaha o dokumentaristickou objektivitu), stejně tak řada podnětů k seminární práci o remediaci (filmové záběry, které se velmi přesvědčivě tváří jako záběry televizní) potěší hlavně studenty filmových věd, ale Fighter nezklame ani jako „obyčejné“, emoce produkující drama. Russel dokáže skrze postavy výborně vykreslit nuzné white trash prostředí, z něhož hrdinové vycházejí a ozřejmit tím jejich touhu dosáhnout něčeho významnějšího. Nemusíte být odborníky přes americký box, abyste odhadli vývin děje, od těch nejklasičtějších příběhů o cestě chudého chlapce za úspěchem se ale Fighter odlišuje. Rodinu, notně pošahanou, nutno dodat, navzdory vžité praxi neglorifikuje – aby prorazil, musí se od svých nejbližších Micky naopak odstřihnout. Vztahy a jejich věrohodnost jsou podstatně důležitější než zápasy, dějící se jaksi bokem hlavního dění. Box zabírá z celého filmu pár minut, mnohé zápasy jsou zredukovány na jakýsi best of výběr, na čem lze dobře vidět Russelův vřelý vztah k filmové zkratce. Scény propojuje zvukovými přechody i titulky, což udržuje diváckou pozornost, šetří čas a vytváří dojem plynulého toku vyprávění. V neposlední řadě Fightera drží na nohou přesvědčivé herecké výkony, zvlášť feťácky vyhublého Christiana Balea, který hraje s podobným nasazením jako Daniel Day-Lewis zamlada (dokonce se mu podobá). Vzhledem k podprůměrným očekáváním ohromné překvapení. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, numi, Orthank, SeldomSeen ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější reakcí, kterou se ve mně Fighterovi podařilo vyvolat, je zvědavost, jestli si Bale za svoji pohublou zfetovanou vedlejší postavu bratra / trenéra toho Oscara opravdu odnese. Já bych mu jej i docela přál, protože ačkoli na mě celé toto dílko působilo jako klasický kalkul pro sbírání cen, tak právě a jenom Baleův výkon ze vší té vypočítavosti opravdu ční a dokázal mě zaujmout (což se kalkulům z posledních let nepodařilo, viz třeba Invictus a Milk). Jinak je to obyčejný příběh o tom, jak se jeden nenápadný "loser" dostane až na vrchol, přičemž jsem ale ze samotného filmu nezískal pocit, že by to právě Mickyho Warda stálo nějaké velké povšimnutíhodné úsilí. The Fighter rozhodně není špatným filmem, ale moje sympatie putují jinam. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Něco mě na tom filmu hrozně chybělo, nevím přesně co, ale třeba takovej Gladiator mě dostal víc. Možná to bylo tím, že zatím co Christian svou roli odehrál, tak Mark "pouze" odmakal. Jasně to bude ono u Marka končila veškerá snaha o emotivní vyznění. Ten kluk je dobrej, já ho mám hrozně rád, ale prostě je to tank a ne herec. Tady se po postavě boxera chtělo trošku víc než jen chlapácký charisma a kukuč a i když Mark dal roli evidentně co to šlo, ten herecký rozdíl mezi ním a Christianem je až příliš velký než aby se tam mezi ně dalo vejít jen jedno malé "rovná se". Jinak abych to Markovi zase trošku vrátil, tak fyzická příprava za jedna a ten první zvedák v závěrečným souboji, to byl nejlepší uder co jsem kdy v boxerských filmech viděl. Atmosféru to má taky velmi dobrou, tady patří moje děkan rejžovi. O poctivosti k divákovi se dá taky mluvit, třeba ta úvodní scéna kdy jdou před kameru jen ruce dopňuje úžasně realnej a přitom nepatrnej zvuk, to bylo vynikající. Ovšem nemůžu si pomoc, ze všeho nejradši s postavama boxerů souzním a přeju si aby svýho soka v tom druhým zkurveným rohu ringu rozmačkali jak masařku na hovně a když si vemu takovýho Gladiátora nebo Homeboy tam jsem ty kluky miloval a bylo to tam, tady Marka jsem měl "jen" rád, ale ty emoce typu "udělej z něj krupicovou kaši s malinovou polevou" tam bohužel nebyli a to je hlavní důvod proč filmu nakonec vykéruju "jen" tři hvězdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wahlberg je tichá, nenápadná, ale nezastaviteľná sila, ktorá ten film ťahá dopredu cez všetky jeho vzlety a pády, cez prívaly klišé a pátosu až po absolútne geniálne pasáže (celá scéna v telocvični po Dickyho návrate z basy je ako z iného, stokrát lepšieho filmu). Ostatní okolo neho oscarovo tajtrlíkujú, on si nezlomne ide svoje, a presne to tá postava potrebovala. Rovnako výborná je Amy Adams - baví ma, ako sa tieto disneyovské princezničky vypracovávajú na špičkové (a veľmi sexy) herečky (viď Anne Hathaway). Bezchybná réžia. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Box jako sport mě nikdy extra nebral - ehm, co to kecám, vlastně mě nikdy nebral ani trochu. To bude asi mou fyzickou konstitucí typu "sušinka", která by v boxerském souboji obstála asi jen do zahajujícího gongu, po němž bych se (nejspíš špatně - jsem i mizerný herec) pokusil předstírat mrtvého. Ale zpět k filmu. Začnu od konce, protože jak jsem po něm zjistil, celé to bylo (nejspíše lehce volně) podle skutečnosti, což celý předešlý děj malinko staví do jiného světla. Tedy aspoň pro mě, jelikož "skutečné příběhy" mám přeci jen o něco raději, než výmysly scénáristů. A musím uznat, že scénář naštěstí neschytal moc levých ani pravých háků od autora, takže v tomhle je vše OK. Dále bych se věnoval hereckým výkonům. Tady mě upřímně neoslovil Mark Wahlberg, jenž sice má na roli boxera figuru a možná i zarputilý výraz, ale to je vše (a ne, techniku boje fakt nehodnotím, ještě bych jednu chytil...). Přitom ho mám docela rád (jako herce, samozřejmě), ale tady podle mě prostě neobstál. Naopak precizní a dokonalý byl Christian Bale, který - mám ten dojem - dozrál do filmové hvězdy naprosto nenápadně (pamatujete třeba tohle?), ale o to jasněji teď září skoro ve všem, kde se jen mihne. Výborná byla i Melissa Leo, zbytek ansámblu všesměs průměr. V globálu tomu nechybí moc ke 4. hvězdičce, ale přeci jen, je to ten box... Takže 68,5% :-P. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neoslnil. Měl jsem z toho pocit, že ten film se snaží bejt až moc civilní a Christian Bale strašně přehrává. Postupem času jsem to ale začal vnímat čím dál tím víc a měl z toho pocit, že ten film něco v sobě má. Zaráží mě ale jiná věc. Proč, když se film chystal pět let a Mark Wahlberg se na něj pět let připravoval, nemá v konečném sečtení ani nominaci na Oskara za hlavní roli. Zahrál totiž naprosto parádně, to se mu upřít nedá. Skoro se mi zdá, jako by tenhle film byl šíleným způsobem začarovanej a mám strach, že se ani jednoho Oskara nedočká. Vždyť ho natáčel režisér, kterej hrozně dlouho nic netočil. Proč? Každopádně to natočil dobře...Aronofsky by to sice natočil jinak, ale tenhle příběh by se na něj nehodil. A samotné scény v ringu? Člověk se musí připravit na hodně, ale víceméně jsem zklamanej nebyl. Stačí si pustit box v televizi a uvidíte podobné scény. Takže když to vezmu ze všech pohledů, tomu filmu se vůbec nic upřít nedá. Možná Vás bude srát Christian Bale, ale nakonec se to všecko obrátí. Cesty života jsou různé a já jsem rád, že jsem díky tomuto filmu mohl být opět součástí jedné, která stojí za to být oznámena do celého světa. V tomto případě je to klasika, která se, alespoň pro mě, nikdy neomrzí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $93,617,009Tržby Celosvetovo $129,190,869Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,969,595 //počet predaných kusov 653,566 Tržby za predaj DVD v USA $26,332,705 //počet predaných kusov 1,441,429Chriastian Bale((vytiahol zo skrine smrtku)) a citeľne opäť ako živel si ukradne film pre seba, Oscar pre neho zaslúžene, aj keď to mal byť už aspoň v poradí tretí(Mechanic+Drsné časy=boli nedocenené výkony). Neokukaná réžia a tým pádom v celku dobrý prírastok do boxového súdka, Wardova rodina skoro ako z horroru tie niektoré jeho sestry fakt des, dobrá kamera, Wahlberg v pohode. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V crackových výparech a v zápachu peroxidu na boxerský Olymp. Sympatická, byť nedůsledná, syntéza royckovské žánrovky s rodinně-sociálním dramatem, která tak trochu netuší, na kterou stranu mlátit víc, tak tam radši sype jistotu. Díky Balovi a hodně šťavnatému finále vítězí především sympatie, i když otázka, proč Aronofsky sáhl po efektnější pomádě z Čajkovského mě nepřestává trápit. "Fighter" je prostě skromnější a sympatičtější látka. A nejenom proto, že má koule. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jednou kvalitní boxerské drama, které svou civilností překvapí a hereckými výkony rozhodně potěší. Osobně mě tenhle film nefascinuje hlavní příběhovou linií (civilní, americká a průhledná), ani Christianem Balem a jeho proměnou do dalšího "mechanika", ale samotným smyslem rodinných hodnot, hrdostí lidí a realistickými boxerskými souboji. Ty v závěru přecházejí do prakticky (pro film pochopitelně zdramatizované) rekonstrukce skutečných zápasů včetně hlasů komentátorů. Silné, i když Oscary bych dával jinam... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson .. Bale je strašněj, děj je omletá pohádka s dost otravnými doplňky a ten David Ó‘tarutina'Russell prostě nebyl nejlepší volba. Ubíjející obyčejnost, bez silnějšího dramatického napětí a podivně až nedostatečně natočenými boxerskými souboji. Pokud někdo včas otevře oči, půjde se z Oscarů takřka s prázdnou. Samozřejmě, pár kol to tak ve výše zmíněných bodech absolutně platit nemusí, ale na oslavné K.O. to nestačí… ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem sa ubranit pocitu, ze nebyt desiatich nominacii na Oscara v kategorii najlepsi film roka, tak o Fightera nikto ani nezakopne. Pribeh je tak tuctovy, ze ma nedokazal udrzal v sedle a casto som od neho odbiehala. Preto je pre mna absolutne nepochopitelne, ze ja, antifanda Inception niekedy napisem, ze je mi luto, a ze to povazujem za znacne nespravodlive, ze Nolan nie je nominovany na Oscara za reziu a Russell ano. No ale tak to uz chodi, vsak? A Bale? Kto videl v kratkom casovom odstupe ako ja Kings speech a Fightera, Balevi po Rushovi proste Oscara nedopraje. Kto este Kings Speech nevidel, povie si: "Ano, ten Bale si ho zasluzi." Ja ale musim povedat "nie". Trikrat nie a dufam, ze sa tak ani nestane, pretoze Bale ho chce tak okato, ze si na neho musi este chvilku pockat. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Velmi mile prekvapenie, aj napriek odlisnostiam voci skutocnym udalostiam (samozrejme za ucelom lepsej dramatizacie). Vyborny Bale, sustredeny Wahlberg ako aj zvysok hereckeho osadenstva v pribehu, ktory je "obohrany" v celku, ale zaujimavy v jednotlivostiach. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi komplexní spojení sportovního a sociálního dramatu, přičemž rozměr sociální má mírně navrch. Režisér David O. Russell mne celkem překvapil, jelikož dosud nenatočil pořádný dramatický film a Fighterem dal rázně na všechny své dosavadní rozporuplné opusy zapomenout. Jistá režie a velmi sofistikované propojení fiktivních dokumentárních pasáží a hraného filmu dělá z Fightera originál, herecké výkony jsou na oskarové úrovni a z logiky věci mírně předvídatelný scénář nás provede cestou outsidera až na vrchol vkusně a bez zbytečného patosu. Fighter je velkým překvapením a jeho jedinou slabinou je snad jen fakt, že v žánru boxerských dramat už bylo natočeno tak mnoho dokonalých snímků a je tedy s čím srovnávat... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý boxerský drama s nejlepší a nejcivilnější uvěřitelně podanou rodinou linií, co jsem kdy viděl. Christian Bale je fakt pan herec a Mark Wahlberg byl taky přesnej. Největší poklona ale patří režisérovi, kterej parádně vystihl atmosféru toho maloměsta a netlačil na pilu ani v těch zápasech a přesto byli supr. Nejvíc mě vždycky dostávalo jak Christian Bale skákal z prvního patra do odpadků :) ()

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama