Reklama

Reklama

Le Cheval emballé

  • USA Runaway Horse, The
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Francie, 1908, 7 min

Obsahy(1)

Muž, který rozváží prádlo, odejde vyřídit obchůzku a venku před domem nechá svůj vůz i s tažným koněm. Ten, zatímco je jeho pán pryč, spořádá celý pytel ovsa. Po návratu pána celý kypí energií a stává se nezvladatelným. (Bells)

Recenze (4)

Kass 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jak člověk nazírá na staré filmy jinak (v kontextu dané doby), když si dá tu práci a projde si jich postupně, jak šel čas, rok po roku řádově desítky... získá tím slušný přehled o vývoji daného "řemesla" a lépe tím dokáže ocenit nápaditost filmu a jeho přínosnost. Tady mě dostal (vzpomenutý) křížový střih kdy sledujeme dvě dějové linky... to je poprve co jsem něco takého u filmu té doby viděl. Nebo na to minimálně nikdy nebyl kladen taký důraz ve filmové řeči. Rovněž honička má úžasný švih a působí přes ty pády lešení a stánků až velkolepě. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Při parkování povozu je nezbytně nutné zatáhnout na tažném zvířeti ruční brzdu, protože jinak je možný jeho vstup na chodník a konzumace všeho, co jen může čtyřnohý lichokopitník v tlamičce rozmělnit. Po zhltání takové potravy se obvykle splaší motor o výkonu jedné koňské síly a následuje zběsilá jízda poklidným městečkem zakončená vzorným zacouváním do parkovacího stání. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento film se uvádí jako příklad použití novinky - křížového střihu. Před rokem 1906 filmové vyprávění nepřeskakovalo tam a zpět. V tomto filmu vidíme v jednom záběru koně hubeného a v dalším pytel plný zrní a po několika záběrech filmaři nahradili hubeného koně zvířetem tlustým, takže vzniká dojem, že zatímco se pytel vyprazdňuje, kůň tloustne. ()

Reklama

Reklama