Reklama

Reklama

Chemikál

(studentský film)
  • angličtina The Chemist (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Šílený a nadčasový chemik dr. Toler (Milan Šteindler) se pokouší o výrobu zlata za pomocí Rtuti (Jana Kušiaková), toužící po „sloučení“ s jiným prvkem. Jedná se o další pestrý film divadla SKLEP. (Bakllazaan)

Recenze (25)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Žil byl jednou jeden zaviůý chemik a jal se chemikovat a vychemykoval Rtuť chtivou po sloučení a tvorbou amalgámu, kterážto jakožto nebohý, naivní kov má za cíl vytvořit zlato, což jesť cíl chemikův. A pak se tam zjeví tantal, helium a pár dalších zhovadilenlství... Nu, je to povedené, humory a dialogy založené na chemickém názvosloví jsou zábavné a to jsem si jistý, že jsem si mnohých ani nevšiml, herci hrají dobře (titulní Rtuť je naprosto mimózní, myšleno v pozitivním), jen škoda, že to jde trošku od nikud nikam a scény bez prvků s Šteindlerem jsou slabé.https://www.youtube.com/watch?v=rpsm_i7eCDs ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako bych byl při sledování tohoto studentského filmu na představení Sklepa. Choreografie, písně a celé ja to zahaleno do bizadního hávu. Kušiaková tančí v temné místnosti nasvětlené odspodu, prakticky do pasu až po prsa jí stoupá kouř a zezhora jí Šteindler do toho prostoru vsypává Vávru, Tučka, Hanáka ad coby jednotlivé prvky s nimiž se rtuť má spojit a udělat zlato. Ti vše jednotlivě, v závěru pak společně tančí s Kušiakovou v dýmu z nějž jim vykukují hlavy. Každý z prvků jí pro spojení nabízí něco jiného tu elktron tu volný radikál. Chemii jsem měl 5 let, ale pamatovat si z ní vše asi bych se bavil ještě více .-). Nakonec samozřejmě dojde k reakci ....a ... :-)))))))))) Dávám tři ionty. * * * ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pořádná porce chemické lekce. Typický sklepácký humor s původním hudebním motivem, který je později známější díky Pražské pětce. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Režie a choreografie je v Chemikálu spíš nevýrazná ale zato scénář teda nakládá. Tomáš Vorel musel na FAMU působit jako zjevení z pekla. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Využití chemických zákonitostí a pojmů v kratším vtipném filmu o pokusu šíleného vědátora dokázal Sklep dokonale. Nápadité jak bývalo u nich zvykem. Na lepší 3* to určitě má. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Dnešní hodinou chemie vás provází divadlo Sklep. Vědní obor jako romantický muzikál se shakespearovským nádechem? Výborný nápad! Zcela vážně doporučuji i jako učební pomůcku do škol. Ještě by se mi hodilo v podobném duchu zpracovat také biologii. :-) "Myslím, že bychom vytvořili pěkný iontový pár..." ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na studentsky film celkem dost zajimavy namet. Kusiakova a hlavne Vavra bezchybni. Postupem casu ale prvky zacinaji trochu nudit... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tento vědátorský skvost budiž důkazem, že Tomáš Vorel měl v dobách dávno minulých daleko víc pod čepicí než dnes. Kdyby nám něco podobného pouštěli ve škole na hodinách chemie, tak bych si možná i nějaké vědomosti natrvalo uchovala v hlavě. (80%) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to použilo při vyučování chemie jako učební pomůcka, asi by mě to bavilo víc, než se normálně učit. A asi by mě to bavilo víc, než se na to podívat jenom proto, že tam jsou herci z Divadla Sklep. A teda není to moc vtipné, i když ten nápad se mi líbil. No, prostě taková blbost to byla, no... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kdo seje vítr, sklízí amonné soli...Jsem rtuťovitý děvče, na povrchu jsem kovově lesklá, ráda bych se s někým sloučila...🙃 Není třeba sluchu zkušeného hudebníka, aby poznalo že melodie v úvodu při písničce "rtuti" (Jana Kušiaková) a "zlata"  (David Vávra), je melodie na kterou Tomáš Hanák zpívá později v Pražské pětce "Strom kýve pahýly". ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Někomu to možná tak úžasný připadat nemusí, ale mně to sedlo dokonale - společně s Mladistvým intelektuálem a Ropákama je to pro mě asi nejlepší českej kraťas. Nápad, zpracování, výkon Hanákový, ta celková "chemická" terminologie, kostýmy - neskutečně nápaditej filmeček se spoustou odkazů. Navíc, jak je u Sklepáků zvykem, po hudební stránce opět skvělý. A vůbec mi tady nevadilo ani to Steindlerovo přehrávání - spíš naopak, do role šílenýho vědce to pasovalo celkem přirozeně. Možná, že kdyby se film pouštěl na hodinách středoškolský chemie, zapamatujou si studenti víc než z klasický výuky. U mě by to platilo rozhodně, a aspoň bych teď nemusel při sledování tolik googlit... Smrt redukci! ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Rtuť touží vytvořit stabilní rodinný amalgám. Helium je narcis, tantal náboženský fanatik, uhlík ochmelka, chlor revolucionář a praseodym agent. Myslíte, že jsem požil zakázané látky? Ale ne, to jen studentům FAMU se dostala do ruky učebnice chemie a natočili Chemikál. – „To je těžká voda, základ stability, točí se při deseti, dvanácti a někdy taky čtrnácti stupních.“ ()

Nekgro 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jako studenta chemie, byl tento počin tou nejvtipnější věcí. Chemický pojmy dostaly rázem jiný význam... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

90% - Chemikál mě jednoduše dostal. Přetavit nudné chemické reakce do zábavného muzikálu je majstrštyk. Dokonalé. Pro mě nejlepší z krátkých filmů Tomáše Vorla uvedených na DVD. ()

Reklama

Reklama