Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary O'Hara (Joan Caulfield) je nadějná zpěvačka, jejíhož kouzla si všiml i slavný tanečník Jed Potter (Fred Astaire). Ten Mary už dlouho miluje a snaží se ji přesvědčit, aby po jeho boku zkusila štěstí na Broadwayi, ona však o jeho zájem nestojí. Jednoho večera se Mary náhodou seznamuje s Jedovým starým přítelem Johnnym Adamsem (Bing Crosby) a neznámý muž jí okamžitě imponuje. V jeho vystupování vidí známku stability a jistoty, která jí u umělců vždy tolik chyběla. Začne tedy s Johnnym chodit a plánuje společnou budoucnost. To ale ještě neví, že život s Jedem by byl mnohem stabilnější a snazší. Johnny se totiž odmítá vázat a je neustále posedlý prodejem podniků a stěhováním po celých Spojených státech. (StarsFan)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Fred Astaire ve filmu tančí s Bingem Crosbym. Později v rozhovorech s novináři často vtipkoval, a když se ho ptali, s kým se mu tancovalo nejlépe, uváděl právě Crosbyho jméno. (StarsFan)
  • Astaire a Crosby byli dlouholetí přátelé a před Blue Skies spolu vystupovali v Holiday Inn. Oba se znovu měli objevit v Bílých Vánocích, nicméně Fred měl v té době už jiné závazky, a tak se dvojice znovu setkala až na počátku 70. let při natáčení společné nahrávky. To byl také poslední projekt jejich společné kariéry, jelikož Crosby nedlouho nato zemřel. (StarsFan)
  • Scéna, ve které Fred Astaire tančí na Puttin' On The Ritz, byla z celého filmu natočena až jako poslední. Astaire ji vymyslel sám a trénoval ji pět týdnů. (StarsFan)
  • Čtyřicátník Astaire oznámil, že Blue Skies bude posledním snímkem jeho kariéry. "V důchodu" ale vydržel jen dva roky, když v roce 1948 na poslední chvíli nahradil ve Velikonoční přehlídce Gena Kellyho, který si zlomil nohu. Astaire nakonec ve filmech tančil téměř až do svých 70. (StarsFan)
  • Rozpočet filmu byl 3 miliony dolarů, což tehdy nebyla zanedbatelná částka. Taneční čísla měla být velkolepá už jen proto, že se mělo jednat o poslední film Freda Astaira. (StarsFan)
  • Ve filmu zazní 30 písní Irvinga Berlina. (StarsFan)
  • Původně měl ve filmu hrát Paul Draper, ale kvůli své náladovosti byl nakonec nahrazen Fredem Astairem. (StarsFan)
  • Jedná se o nejúspěšnější film Paramountu roku 1946. (StarsFan)

Reklama

Reklama