Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(více)

Recenze (109)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Kvalitní okamžiky snímku totálně smetla filmová fantazie a tedy odklon od reality, jinými slovy debilně napsaný scénář. S takovýmhle tématem mohl vzniknout druhý Zodiac, stačilo se jen držet vražd, vraha a nemíchat do toho všeho ty pindy o zhypnotizování a o rodinných trampotách vyšetřovatele, které stejně nikoho nezajímají. Totálním hřebíkem do rakve případné přítomnosti jakékoli kvality byla ona nudistická konfrontace vyšetřovatele a vraha, to jsem se bohužel upřímně zasmála z návalu nesoudného kreténismu tvůrců filmu. Nemám nic víc, co bych napsala, prostě mizerné, zbytečné a neuvěřitelně trapné. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to příjemně překvapilo, protože točit film o masovým vrahovi podle skutečný události je samo o sobě docela náročný, ale troufnu si říct že tady se to povedlo.. neni to nic dechberoucího nicméně to patří k tomu lepšímu co jsem zatim o masových vrazích viděl.. Malcolm McDowell to zahrál výborně a v tomhle filmu se mi dost líbila i hudba.. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Přímka komunistické trpkosti načrtává křehkost dětské duše, která je obelstěna zrůdností charakterových rysů netvora zaobalených do kůže beránka. Evilenko je úspěšný manipulátor, jež přináší náhled na své hnisající myšlenky. Sledování jeho činů ve mně vyvolává pocity neúrody mé mysli. Vybroušenost a nezkrotnost příběhu sebou přináší v závěrečných fotografiích pozastavení se nad památkou zesnulých obětí. ()

Stodvacet 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký vákon Malcolma McDowella je zaručený, film je také dost dobrý, moc dobře je vykreslena kuministická doba. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, obvzláště Malcolm McDowell byl děsivý, ale nemůžu se ubránit srovnání s lepším a věrohodnějším Občanem X. Proč proboha tvůrci filmu přejmenovali Čikatila na Evilenka (navíc vybraly tak pitoreskní jméno), co měla znamenat jeho práce pro KGB, co proboha ta hypnóza? To všechno ubíralo filmu na věrohodnosti a tím pádem i na děsivosti. Oceňuji, že se tvůrci vyloženě nevyžívali v nechutnostech, které se nabízeli, ale ukázat alespoň jednu vraždu nebo její náznak mohly. K čemu točit film o seriovém vrahovi, když se tam o vraždách v podstatě jen mluví a mluví... ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

55 obětí je opravdu moc a to je hloupostí policie a nebo nadměrnou chytrostí pachatele. McDowell byl naprosto výbornej, ale snímek tak uchvátivý není a pro mě ten tip snímku, který stačí vidět jen jednou. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Pol na pol. Pri Občanovi X som si želal, aby to bolo o čosi krvavejšie, tu som si skôr želal, aby sa viac zamerali na charaktery postáv. Tiež sa mi ťažko rozhoduje, či bol ako Čikatilo lepší Malcolm McDowell alebo Jeffrey DeMunne, no myslím, že McDowell sa jeho osobnosti priblížil viac, bol "krásne" úchylný a zvrátený. Scénky sú fajn (znásilnenie, bloody toillets), herci tiež, ale tak či onak mi niečo chýba. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době McDowell opět zazářil. Jeho zrůda v lidské podobě je dokonalá-hlavně na začátku, kdy se jeho postava živí jako učitel. Csokas se zas vedle něj neztratil, jeho vyšetřovateli vše uvěříme. A i ona sovětská atmosféra dává filmu mnohé. Zkrátka, malý film, co díru do světa neudělal, ale pozornost si trošku zaslouží-byť chyb je v něm krapek zbytečně moc (třeba ten homosexuální psycholog, co se jen tak projde po hajzlíku a hned Evilenka pozná). ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Bohuzel az moc ukecany, v tom zlem slova smyslu i divny film. Ty adaptace o vrazich je strasne nevdecne tema a ono opravdu zalezi na divakovi, jak k tomu pristupuje. Co se musi nechat, tvurci vyobrazili komunisticke Rusko velice zdarile a Malcolm je poradne odporny. Ke konci to ale ztrati veskery drive a pozornost jde ke dnu. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Začíná to dobře. Díky scénce s holčičkou jsem si už říkal, že se s tím nebudou tolik mazlit, ale postupně se z toho bohužel stane zase obyčejný a ukecaný film, jako skoro každý jiný o masovém vrahovi. Jsou ve filmu občas dobré momenty. Třeba výslech nebo nevídané obrázky, ale všechno je to pojaté tak nějak bez atmosféry. Nejlepší byl vlastně začátek a konec, jinak prostředek filmu spíš o ničem. Je to škoda, mohli z toho vytřískat daleko víc. Ještě k tomu, když měli parádního herce McDowella... ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Akurát skvelý výkon Malcolma Macdowell ale ani to nezachráni tak slabý a dokonca aj vymyslený príbeh pretože to že Evilenko bol v KGb alebo že hypnotizoval svoje obete je viac než smiešne a trápne už ked točím film podľa skutočnosti tak si nevymýšlam!To radšej Občan X ten bol lepší a pravdivejší! Fakt slabota sklamanie u mna! ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Kdo uz videl Obcana X,sice nemusi Evilenka,ale troska iny pohlad a okolnosti okolo tohoto vraha su zaujimave.Vcelku film je v pohode,herci tu exceluju hlavne Malcom je super ako Evilenko.Davam 4 ()

BigMarthy 

všechny recenze uživatele

Film dostal příběh, který je schopen nachystat pouze sám život. O to trestuhodnější je, jak s ním bylo naloženo. Nelíbí se mi překrucování skutečností, není si třeba nic vymýšlet, fakta jsou dostatečně příšerná. I když podobné žánry příliš kvůli slabému žaludku nemusím, kvůli jedinečnému Malcolmovi jsem se nakonec podíval. Ani on však není schopen zachránit toto průměrné dílo, velká škoda. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Hodně úzká hranice mezi 3 a 4 hvězdičkama. Film sám o sobě mohl být natočen trošku lépe i s lepším scénářem. Každopádně člověka mrazí, když si uvědomí, že je to podle skutečného příběhu a Malcolm McDowell by si hvězdičku navíc určitě zasloužil. To jak vypadá a ty jeho grimasy, nemohli si vybrat lepšího herce pro ztvárnění role masového vraha. 64% ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

"Caligula" je zde typem i herecky velmi dobrý, zajímavá (smyšlená) scéna nahého psychopata hypnotizujícího nahého vyšetřovatele...Bujná fantazie Davida Grieco projektovaná na pozadí skutečného příběhu moc nefunguje. Nikdy více! ()

Reklama

Reklama