Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(více)

Recenze (109)

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterej na mě udělal silnej dojem svoji atmosférou a hlavně skvělym výkonem Malcolma McDowella (podpořenym výbornym dabingem pana Přeučila). Ze tří filmů tohoto tipu, co jsem za poslední dobu viděl (Gacy-Ted Bundy-Evilenko), je tenhle rozhodně nejlepší... ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Italské filmové pojetí se mi líbilo, bylo komornější, hororové určitě ne, ale s napínavými okamžiky ano. Finálový výčet obětí je věc, která mě do pohody určitě nehodila. Smutné, reálné. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Natočit dobře film, který reprezentuje život sériového vraha není lehké, ale Italům se to celkem solidně nepovedlo. Přišlo mi to dost překroucené a upravené, než jak do doopravdy bylo v případě Chikatila. Stejně jako pořádné detektivní vyšetřování a nebo konkrétní profil vražd mi tam hodně chyběl. Podobně jako napsal uživatel POMO. Z tvorby takovýchto filmů se mi více líbil např. John Wayne Gacy. ()

bull!nka 

všechny recenze uživatele

No, tři hvězdičky jen za Malcolma McDowella...film Občan X se mi líbil o moc více, vystihoval podstatu skutečného příběhu děsivěji ()

BaruM 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdičky, protože případ A. Čikatila je lépe vyobrazen ve filmu Občan X. Ale výkon Malcolma McDowella byl tak přesvědčivý, že ty hvězdičky jsou hlavně pro něj. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupý a naivní film inspirovaný jedním z nejhorších sériových vrahů v historii lidstva. Malcolm McDowell se sice snaží seč může, ale nekonečný amatérismus tvůrců porazit nedokáže. Právě kvůli Malcolmovi jsem chtěl dát aspoň 2 hvězdičky, ale scéna závěrečné konfrontace hlavního vyšetřovatele a vraha je tak strašně trapná, že se mi udělalo fyzicky špatně. Tahle kravina si víc než 1 hvězdičku prostě nezaslouží. Sorry jako... ()

Zmeo 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který mě dostal především svým příběhem a hudební stránkou. Zvláště - Dolores O'Riordan & Angelo Badalamenti - Angels go to heaven ()

megan017

všechny recenze uživatele

Vizuálně nepřitažlivý film, vcelku nudným dějem a doprovod jsem si taky zrovna neužila. O případu Čikatila jsem kdysi četla a rozhodně to nedělal z toho důvodu, že by na něj politika měla takový vliv.Někdy jsem zahlédla i známku toho, že se ho ten film snaží ospravedlnit. Mluvit o šílenci jako výjmečné bytosti je opravdu fádní, možná tak výjmečný mezi šílenci. Byl to prostě šílený zvrhlý dědek, kterému se nepostavil, tak si šel znalsilnit, zabít a sníst pár děvčátek(ne nutně v tomto pořadí)a bylo mu lépe(o zázračné modré pilulce nejspíš nikdy neslyšel). MacDowell opět nezklamal, on se prostě pro role sexuálních deviantů narodil. A co ta hypnóza? Čikatilo v téhle oblasti vzdělaný nebyl, prostě to jen uměl s dětmi. Prostě a jednoduše z toho udělali více,než to bylo. Proto mám ráda filmy podle skutečných události, nikoliv inspirované skutečností. ()

Kleopatr 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako úchyl, ale od filmu o pedofilnim kanibalovy jsem čekal trochu víc "vzrůšení". Něco tomu chybělo, kdyby bylo ukázáno více explicitních scén nebo kdyby film měl složitější zápletku. Ale znáte to: "Kdyby byly v prdeli ryby....". Takle na mě působi Evilenko nemastným neslaným dojmem. Naštěstí hodně zachraňují výkony herců a prostředí ruska na mě také dost zapůsobillo. Ty tři hvězdy jsou velice slabý a spíš doporučuji Ted Bundy (2002) nebo ještě lépe Zrůda (2003). 51% ()

reygadas 

všechny recenze uživatele

Evilenko je biografický film o najmasovejšom sériovom vrahovi a kanibalovi v dejinách bývalého Sovietskeho zväzu. Andrej Romanovič Čikatilo, vo filme ako Evilenko, zavraždil, znásilnil a aj konzumoval svoje obete prevažne v Rostove v rokoch 1978 až 1990. Čikatilo práve preto dostal prezývku mäsiar z Rostova, alebo aj rostovský rozparovač. Súd s Čikatilom bol zahájený 14. apríla 1992 a už o šesť mesiacov neskôr 14. októbra, bol uznaný za vinného z 52 vrážd. Dňa 15. februára 1994 bol Čikatilo vyvedený zo svojej cely a odvedený do zvukotesnej miestnosti vo väzenských pivničných priestoroch a tam zastrelený jednou ranou do tyla. Vo filme ho výborne stvárnil so svojím démonickým výrazom tváre Malcolm McDowell. Mimochodom, v českom vydavateľstve Práh vyšla v roku 2007 skvelá kniha Historie kanibalismu, od autorov Daniela Diehla a Marka P. Donnellyho, kde je tiež jedna celá kapitola venovaná práve spomínanému Čikatilovi. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělý Malcom, pár dobrých scén, zejména s hypnózou, ale jinak je děj zdlouhavý a nezáživný. Tohle téma jistě mohlo být zpracováno svižněji.40% 2972011 10622/10845 ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Ať už v mladším věku jako Caligula nebo Alex de Large, Malcolm McDowell prostě jako psychopat nemá konkurenci. Nemyslím si ale, že by skutečný Čikatilo http://www.horror.cz/clanky/clanek_andrej-romanovic-cikatilo_3570/ hypnotizoval své oběti nebo že by dokonce znásilňoval, zabíjel a konzumoval svoje oběti kvůli militantnímu komunismu. V klipu Slipknot to dotáhl M. McDowell jen na vrátného https://www.youtube.com/watch?v=LXEKuttVRIo, což mu úplně nesedělo, protože jedinej pravej vrátnej je u mě M.Ruppert https://www.youtube.com/watch?v=HOCFOR0giU0 ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Chvála McDowellovi. Je to jakoby se probudil starý Caligula v celé své odpornosti a zrůdnosti. Evilenko je i není Čikatilo. To že se odlišuje děj od skutečnosti je berlička, která pomáhá vytvořit kompaktnější děj a nerozdrobit ho do popisů jednotlivých „událostí“ - což je vlastně dobře. Italové jsou pašáci. A když porovnám masovražedné filmy Evilenko a Manson, je ten druhý jmenovaný oproti Evilenkovi pouhou masovou konzervou... ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Film má zvláštní atmosféru, která je plíživě tísnivá a není, aspoň v prvních dvou třetinách filmu, nikterak založena na vizuálním vjemu. Zkrátka něco zlého a ponurého se děje, ale nikdo to nevidí. Snímek byl místy možná zbytečně roztahaný, ale stále pomalu kráčel jedním směrem. Působivý dojem ve mně pak zanechaly závěrečné titulky, zvláště v kině byly díky představiteli Evilenka, herci Malcolmu McDowellovi, přímo děsivé. ()

Reklama

Reklama