Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie potvrzuje známé pravidlo: nikdy neposílat svou snoubenku za přítelem, ani tím nejlepším. Steven udělal přesný opak. Se svojí přítelkyní Amandou už dlouho řešil menší či větší problémy. Pocítil, že vztah je vážně ohrožen a že je nutno jednat. Jeho přítel doktor Tony Flagg by byl tím správným důvěrníkem a odborníkem zároveň. Právě jeho tedy požádal o radu a pomoc v tak delikátní záležitosti. Po mnoha malých nedorozuměních se pochopitelně Amanda zamiluje právě do Flagga a pikantní milostný propletenec je na světě. Flagg použije hypnotického spánku, aby zpátky posílil její city k příteli Stevenovi. To situaci ještě zkomplikuje. V romantické lehké komedii s hudbou Irvinga Berlina se především tančí a zpívá. Fred Astaire si zahrál dr. Flagga a Ginger Rogersová zde pochopitelně ztvárnila zamilovanou Amandu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

mac000 

všechny recenze uživatele

Úžasné jako všechny filmy dvojice Astaire- Rodgers. Děj není podstatný, zato však hudba, písně... a taneční čísla, i když z celkem deseti filmů Freda a Ginger obsahuje tento film nejméně hudebních sekvencí - pouze čtyři. Podle G. Rodgersové měl být film natočen v Technicoloru, ale byly provedeny barevné testy, a jejich kvalita byla špatná. Proto bylo od původního záměru upuštěno. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Romantická muzikálová komedie, která se mi hrozně líbí a od Freda a Ginger patří k mým nejoblíbenějším. Fred je jako vždy okouzlující a roztomilá Ginger ukazuje jak zdatná komediální herečka byla. Ve vedlejší roli se objeví Ralph Bellamy, který hraje podobného ťulpáska jako v ''Jeho dívce pátek'' nebo v ''Nahé pravdě''. Opět mě nadchly písně a taneční čísla - snové ''I used to be colorblind'', ''Yam'' nebo hypnotické ''Change partners''. Navíc díky řadě vtipných situací a gagů jsem se skvěle bavila, nejvíce když Ginger s flintou pronásledovala trojici pánů a nebo na konci, když si Fred vybral špatné okno:) Kouzelné! ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Vo filme je viacero originálnych a prekvapivých momentov (aj vtipných) - Ginger s puškou a i., no pokiaľ ide o romantiku, tak tá tu vôbec nefunguje, žiadna chémia medzi Fredom a Ginger, proste na ňu nedáva scenár miesto. Ten ich vzťah je tu akoby nasilu našrubovaný, keď už to má byť romantická komédia. Najmenej romantický film tejto dvojice. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Filmy s Ginger a Fredem mám rád, ale tenhle mi příliš nesedl. Chybělo mi víc vtipů a komediálních prvků vůbec. Kdybych se začal koukat v momentě, kdy Ginger běhá po parku s brokovnicí, myslel bych si, že jde o nějaký thriller. Líbila se mi kosmopolitní art-deco atmosféra, kterou mají společnou snad všechny filmy ústřední dvojice a samozřejmě tanec. Jak to jen dělali, že jim to spolu tak slušelo? ()

Webb 

všechny recenze uživatele

"Vzdušné zámky" mi opět potvrdily, že se tehdy hrálo na daleko vyšší úrovni než dnes. Fred Astaire (mimochodem skvělý tanečník) a Ginger Rogers (krásná žena neskutečně sympatická) byli prostě úžasní. Docela mě pobavila ta šílená kombice jídla a pití ve dvacáté minutě, kdybych si to dal já, možná byste mi mohli naměřit můj osobní rekord v běhu na toaletu. Výborně jsem se bavil, užíval si zhypnotizovanou střeštěnost a nebezpečnost Rogersový a tančícího páru s hudbou. Škoda, že se takové (po herecké stránce kvalitní) filmy už točí tak málo. Tak mi nezbývá nic jiného, než si sehnat další filmy s touto dvojicí (stejně jako "EdaS"). ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama