Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý Američan Jervis Pendleton III. (Fred Astaire) náhodou potká ve francouzském sirotčinci osmnáctiletou veselou dívku Julii (Leslie Caron). Anonymně se jí pak rozhodne platit studia na koleji v Nové Anglii. Julie tomuto tajemnému dobrodinci pravidelně píše dopisy. On jí však ani jednou neodpoví. Dívka mu říká ''Daddy long legs'' (Táta dlouhé nohy), podle stínu na budově sirotčince, který zahlédli její kamarádi, když jej Pendelton opouštěl. O několik let později navštíví Pendelton její školu, stále ukrývající svou identitu. Navzdory velkému věkovému rozdílu se zde do sebe zamilují.

V této muzikálové americké komedii se setkáme slavným hollywoodským hercem a tanečníkem Fredem Astairem a herečkou a baletní tanečnicí Leslie Caron, proslavenou zejména filmem Američan v Paříži (1951). V romantickém ději se můžeme těšit na písně a tance jako např. ''Something's Gotta Give", ''Dream'' nebo ''Sluefoot''. (aniiicka)

(více)

Recenze (4)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nádherně taneční film s Fredem Astairem. Kdybych nečetla předlohu Jean Webster Táta Sekáč, tak dám plný počet, ale na tomto románu v dopisech dost lpím, takže za 4*. Je škoda, že každá adaptace si z knihy vybere jen něco, přitom jde o kvalitní matroš, který by stál za to zpracovat bez úprav. Zde je plusem samozřejmě muzikálová podoba, francouzský sirotek Julie nevědomky okouzlí výstředního boháče, který se rozhodne ji poslat do Ameriky na studie. Jak to asi pak dopadá, není třeba rozepisovat... ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Trochu nadnesený romantiký příběh v muzikálovém hávu. Fred zde hraje zámožného, postaršího náfuku, doslova sobce, kterému kromě sebe na nikom příliš nesejde a který má za to že penězmi vyřeší vše. To se má ale brzy změnit, neboť mu do života vstoupí mladé francouzské děvče (Leslie Caron - známá například z Američan v Paříži). Romatický, nepřekvapivě i dost vtipný, pohodový snímek se spoustou tanečních čísel protkaných celým filmem. Krásná, téměř až pohádková, atmosféra z filmu sálá každým záběrem, nechte se unést. 80%. ()

Reklama

Reklama