Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Každodenné radosti i starosti malých chrobáčikov. Malebný bábkový seriál pre najmenších. (dyfur)

Recenze (62)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Jiří Srnka. Staří klasičtí Karafiátovi tehdy ještě černobílý Broučci byli stejně nejlepší. A já se ptám proč je nedávají častěji, třeba na úkor těch od paní Pospíšilové..? Vždyť je a to nejen má generace už pomalu ani nezná, a mylně si myslí že žádní jiní nebyli před těmi z roku 1995 natočeny. Viděl jsem snad jen jeden díl z nějakého cyklu a to je přeci jenom žalostně málo. Naposledy v ČT v roce 1993 (předtím v roce 1989), co se mi podařilo zjistit, a to je si myslím přeci jenom už hodně moc dávno. Prosím opakovat, už jen kvůli těm zvučným hereckým jménům by to stálo za to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Milí broučci. Jsem přející člověk a tak ty dvě hvězdy nespojujte s tím, že létající hmyz nejraději laskám plácačkou, stočenými novinami či raketometem. Já jsem vás prostě neměl moc rád jako dítě a v dospělosti se můj názor nezměnil. Nejste zkrátka mí nejvíc nejlepší kamarádi a jestli mi ještě jednou vletíte na obrazovku, tak vám zákeřně zhasnu lucerničky. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle večerníček měl u mě jako malého prostě smůlu. Jednak tím, že byl loutkový a černobílý a také jsem v něm viděl slabý neakční odvar "Včelích medvídků". Opět jedno z mých neobjektivních dětských hodnocení večerníčků. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Karafiátovy Broučky nám čítávala o prázdninách babička. V podvečer tvá čeládka, co k slepici kuřátka .... Staré loutkové provedení pohádky o rodině, o přátelství, o zodpovědnosti o tom, jak být hodným broučkem a ne škodlivým hmyzem. Když už mají pohádky vychovávat, je dobře, když jsou to krásné a roztomilé pohádky. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Brouci mi ukradli dětství, bezstarostnost a naivitu. První setkání se smrtí, bohužel natolik sugestivně podané, že rozlomilo křehký obal nevědomosti. A já tvrdím, že dříve, než muselo. Poetika namíchaná se syrovostí, které do díla protestantský Karafiát uložil, si nezadají s dojmy z literárního odkazu kodaňského citového vytřeštěnce Andersena. V očích čtyřletého Kulyčka jej vlastně řádně překonaly. Knihu dětem nečíst a seriál nepouštět dříve, než se jim samotným vžene slza do očíček při pohřbu nějakého toho rodinného pana Nebožtíka, tak zní má skromná rada, prosím. // Ohodnotit Breberky není snadný úkol. Jako pinďourek bych jim dal nekompromisní odpad, dnes, když jsem již velikým kokotem, nelitoval bych ani osmdesátiprocentní hranice. Tak tedy kompromis. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

"Tak co to tady máme v tom testu: Vyjmenovat členy legendární skupiny Beatles." "Aáááááááá...(mávám ledabyle rukou) to je jednoduchý...to byl...ten...no...takový...zpíval to..no ten přece...takový to..."Jestrdej" zpívali...ne..nevzpomenu si.....na jazyku jsem to měl...ufff...to je situace....sto těžkých otázek vyplním (s nekontrolovatelně přeskakujícím hlasem si začínám zoufat) a kiksne to v podstatě na takové triviální otázce..." (projíždím si zklamaně obličej a rozhlížím se, jestli by mně někdo okolo neporadil). Nikdo se k tomu nemá, a tak se urputně ještě jednou zamyslím: "Noooo, to byl takovej...BROUK...co si válí kuličku z trusu a má kolem sebe skupinku malých broučků." "A je to!!! "Já věděl, že to zvládnu!!!" (vítězoslavně řvu na celé kolo). Náhle můj zrak spočine na váze, kde je uschlá květina. S hrůzou v očích jsem zjistil, že je to zvadlý Karafiát, kterému jsem ještě ráno dal přezdívku Jan. Nechápu, jak se to mohlo stát, ale květina to má za sebou. Je to kruté, ale ne zase tolik, jako když všichni broučci pomrzli.To mně neměl dělat. A příště budu zpívat "Rozvíjej se poupátko" a třeba ta květina obživne a s ní i celá kolonie mrtvých broučků. Budou zase živí a zdraví a s nimi i Aninka. 60% ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Pozdější loutkové večerníčky byly hodně statické a monohercké, Broučci vznikaly ve filmových ateliérech a tomu odpovídá kamera, střih i využití hlasů, navíc vypravěč František Smolík je dědečkovsky idylický, i když Broučci nejsou žádnou idylou, ale evangelickým výkladem světa pro děti. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Milovaní Broučci, které jsem sice nedokázala přečíst, ale viděla jsem je mockrát a mockrát jsem poslouchala, jak mi je čte pan Höger z gramofonové desky. Takže už pro tu nostaligii nejde jít níž. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale já se broučků bojím... Opravdu nevím proč... Když jejich příběhy jsou tak krásné, nádherně odvyprávěné, leč smutné... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Broučky jsem rád sledoval. Příjemné namluvené hlasy, hezké a milé příběhy se mi vždy líbily. Škoda, že jsem je už dlouho neviděl. Hodnocení: 80% ()

Reklama

Reklama