Reklama

Reklama

Případ Adolf Hitler: analýza mysli diktátora

(TV film)
  • Velká Británie Timewatch: Inside the Mind of Adolf Hitler
Velká Británie, 2005, 47 min

Režie:

David Stewart

Hrají:

Andrew Sachs, Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Adolf Hitler - vůdce nacistického Německa, strůjce zkázy skoro celé Evropy, člověk odpovědný za nejkrvavější zločiny v dějinách. Dostal se k moci a vystupoval jako spasitel německého národa. Ale co se skrývalo za touto fasádou? Jaký to byl vlastně člověk? V roce 1943 se americká tajná služba pokusila proniknout do Vůdcova myšlení. Pověřila tým vědců harvardské univerzity, aby sestavili Hitlerův psychologický profil a pokusili se odhadnout, co udělá dál, jak se bude rozhodovat. Řada odhadů a předpovědí byla pozoruhodné přesná. Vědci předpověděli i jeho sebevraždu o dva roky později i kořeny tohoto činu. Tito vědci tak založili zcela novou vědeckou disciplinu v CIA - obor politického profilování. Od té doby CIA sestavila profil každého významného světového vůdce. Poslední byl Saddám Husajn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zpracované střízlivým způsobem a s přiměřenou délkou filmu. Na druhé straně by stálo za to konfrontovat dnešní metody politického profilování s jeho počátky, které byly víc než skromné. Takhle jde jen o krátký výlet do historie. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

V celku nepříliš zajímavý a místy až nudný dokument o analýze mysli Hitlera. Zabývající se psychikou od mládí až po sexuální úchylky vůdce. Vše je dost pochybné a jde spíš o domněnky. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Analýza mysli největšího zločince všech dob. Zajímavý námět, říkal jsem si. Po dvaceti minutách plných hraných scén, ve kterých američtí důstojníci rozpráví s psychology a kdy se neudálo zhola nic krom obecného pindání na téma druhá světová válka a nacisti, jsem to vypnul. Opravdu nemám zapotřebí koukat se na herce, kterak dumají, co se v hlavě toho pošuka děje... 40% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viasat History vysílá často tyhle zajímavé dokumenty a největším zloduchovi lidstva, kterému ale samo lidstvo pomohlo k moci. Co si vytvořilo, to mělo! Vstahuje se to ale na národ Neněcký. Vyspělejší kulturně i mentálně, v porovnání s disciplíbnou národů jiných. Proč Hitler šel tolik po Židech? neb jen dvě rasy považoval za předurčené nejprvně k vládě nad jinými, poté k rozvoji vhodné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Heh, tak Američania už vedia vojsť aj do mysle mŕtveho človeka, to je vyspelý národ! Akurát, že v tomto prípade je to úplne zbytočné, keď každému je na prvý pohľad jasné, že Hitler bol bezcitný psychopat. Tak k čomu je ta analýza dobrá? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný dokument naplněn množstvím domněnek nejrůznějších psychologů. Přitom téma týkající se Hitlerovy osobnosti a jeho psychiky je samo o sobě velmi zajímavé a rád bych si ho poslechl. Jenže tenhle dokument je zpracován opravdu nezajímavě a hlavně bez nějaké logické posloupnosti a řazení. Dozvěděl jsem se, že Hitler zbožňoval svoji maminku, měl rád čistý a uklizený barák, bál se syfilitidy a možná byl i tak trochu pedofil. :-O :-O :-D 40% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Myslete si co chcete, ale Adolf byl, je a bude bůh. Takový člověk se už nenarodí. Toto je zajímavý dokument, ve kterém se dozvídáme podstatná fakta o kterých jsme neměli ani tušení. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Tak pár zajímavávých fakt jsem se určitě dozvěděl a docela jsem žasnul jak dokázal jeden z vědců předpovědět některé Hitlerovy budoucí činy. Na druhou stranu mě trochu nudily hrané scény a některé informace se dají řadit pouze mezi spekulace ( viz proč se zabila neteř Hitlera ). ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pochybujem o objektivite analíz a toho čo tam nakvákali. Isto tam bolo vela pravdy a užitočných informácií, ale ako hovorím "Na velkú kopu sa dobre hádže" a Hitler bol a bude obrovská kopa o ktorú sa bude ešte dlho obtierať huba. Hitler velmi dobre vedel, že ak by kapituloval a akože zachránil Nemecko a ľudí, tak by ich rozobrali do poslednej cennej veci. Dobre poznal históriu a vedel, že Velka Británia, Francúzsko a aj USA žili na úkor kolónií, okupovania, zotročovania a priživovania. V hlave mal isto ako po prvej svetovej vojne boli doslovne zavedené neúnosne represie voči Nemecku a teraz by to bolo ešte horšie. Som presvedčený, že by vytrhli aj kôrku chleba z ruky hladujúcemu ako odplatu. Veď Britániu vybombardovalo Luftwaffe. Winston Churchill mal u prdele ľudi v Nemecku a tak isto aj v Británii. Jemu išlo najmä o to, aby neprišli o kolónie vďaka ktorým si žili vysoko nad pomery a isto by si zmĺsol aj na Nemecku, keby niečo ostalo. Škoda, že Winstona nepodporili amíci, lebo na ich územi sa vojna neodohrávala a ešte aj na vojne zbohatli. Čo majú hovoriť Sovieti? Vo vojne zomrelo 20 000 000 Sovietov. To že Stalin nahnal všetkých fašistických Nemcov do gulagov, kde mali prácov vykompenzovať materiálne straty spôsobené vojnou je len slabá náplasť. Mali by radšej rozanalizovať tie nenažrané kapitalistické gebule amerických a francúzskach prezidentov, britských premierov a britskej královskej rodiny. To je banda minimálne sociopatov. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dokument snaziaci sa odhalit pozadie Hitlerovych myslienok a spravania. Hitler ako sexualny zvrhlik, s potlacovanym oidipovskym komplexom a rozdvojenou osobnostou, riesiaci svoje komplexy vyprovokovanim najvacsieho svetoveho konfliktu, tak to je skutocne silna kava, aj ked vzhladom na obdobie, kedy bola psychologicka studia vypracovana a na krajinu jej povodu, sa niet comu divit. To je vsak len moj uhol pohladu, avsak z historickeho hladiska, nema pre mna tento dokument ziadnu vypovednu hodnotu. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dokument s odborným základem, který ve zpracování a hlavně českém znění podtrhuje spekulativní a záhadologické vyznění, které se nakonec asi obrátí v argumenty diváckých všeználků proti Freudovi, se kterým má každý účty už od dětství. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Takový dokument o něčem a o ničem. Některé postřehy jsou zajímavé, jde o odlišný pohled, než jak ho známe z jiných dokumentů, na druhé straně se nedozvídáme nic moc převratného, zlomového ani zásadního. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady dokumentů o Adolfu Hitlerovi. Tentokrát však z pohledu psychologie na jeho osobnost. Velká škoda je, že autoři nezašli více do detailů. Delší stopáž by tomuto dokumentu také jistě více slušela. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Potom co jsem viděl tento dokument tak mě napadla otázka jestli neteř skutečně musela na Hitlera močit? Jiné okolnosti z jeho života jsou mi dost známé, také z hlediska psychologie toto politické profilování mě nadchlo. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

tohle je orpavdu spíš průměrný dokument bez větších historických záběrů z bojů, nebo přehršle informací o válce jako takové. ovšem pro mě je to velké zpestření dnešního guláše dokumentů, který jenom gloryfikují válku. i když tady se také občas může zdát, že jde jen o ospravedlňování, ale především je to pohled psychologů, kteří koukají na každého člověka stejně a ryjí se jen v jeho minulosti. Hitler osobně několik let hledal a ničil všechny důkazy o svojí vlastní minulosti a moc dobře věděl, proč to dělá. ovšem i tak nezakryl to hlavní a to že byl jenom schizofrenik s touhou po moci. ()

Reklama

Reklama