Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don a Nadine jsou skvělý pár tanečníků, ale Nadine se rozhodne pro svou vlastní kariéru. Don tedy začne tančit s Hannah, první tanečnicí, která se mu namane. Úspěch na sebe nedá dlouho čekat a projeví o ně zájem show Ziegfeld Follies, ve které tančí i Nadine, a proto Don nabídku raději odmítne. S Hannah Don udržuje čiště obchodní vztah, i přestože je do ní zamilován, a je natolik přesvědčivý, že se Hannah domnívá, že je pro něj stále přednější Nadine. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Fred Astaire je sice kuní ksicht, ale tancuje jako ďábel. Judy Garland je otravná stejně jako v Čaroději ze země Oz, ale tentokrát to má vlastně v popisu role, takže to minimálně neruší. Už jsem se poučil, že u muzikálů z klasické hollywoodské éry nemá smysl všímat si příběhu a je lepší se soustředit jen na choreografii. A to, co Aster předvádí v dlouhých bezstřihových scénách se vymyká přírodním zákonům. Když sledujete jeho kroky pozorně, neujde vám, kde bral své taneční základy M. Jackson (nemluvě o tom, že scénu z Band Wagon překopíroval do svého klipu Smooth Criminal). Začínám mít zkrátka toho kluka škaredýho fakt rád. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

tento film zosobnuje vsetko, co zboznujem na muzikaloch. krasne si pri nom oddychnete, uniknete z trpkej reality a vychutnavate si skvele tanecne cisla, perfektne ladiacu uvodnu dvojicu garland-astaire (prvy film co som s nimi videl)... v druhej polovici sice trosicku straca dych, ale celkovy dojem mi to nejako nenarusilo. vyborne! ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nedokážu posoudit taneční um všech zúčastněných, ale ta choreografie mi nepřišla nic moc. Když to srovnám třeba s přibližně stejně starým Zpíváním dešti, tak je to úplně jiná kategorie. Tady mě žádné taneční číslo ani moc neoslovilo. Judy Garland mě jaksi iritovala a o Fredu Astairovi můžu říct, že nechápu pobláznění žen jeho osobou. Vždyť je podobný na nějakého skřeta, pro mě nesympatický, bohužel, nemůžu si pomoct. K tomu ten scénář, který neměl ani hlavu ani patu. No vlastně to bylo tak jednoduché, až se divím, že z toho šlo udělat film. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Film jsem si našla kvůli Judy, abych nezůstala jen u Čaroděje. A byla jsem překvapena, že umí nejen zpívat, ale i tančit. Fred předvádí své nádherné taneční kreace a moc jim k té čtvrté hvězdičce nechybělo. Příběh je stokrát opakovaný, ale má i své kouzelné momenty....Judy se snaží upoutat pozornost mužů na přehlídce...a Fred : Why you didnt tell me I love you ? Jenom škoda že jich nebylo víc. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Fred Astaire patrí medzi najlepších tanečníkov a spevákov všetkých čias,a k tomu Judy Garland,na ktorú je výnimočný pohľad,lebo ovláda to čo aj Fred a oni dvaja sú perfektní.Hudba je taká excelentná,že zháňam soundtrack... Po skončení snímku stúpne človeku nálada a má chuť niečo prospešné urobiť,a tak píšem komentár... Zo začiatku tancuje s inou holkou,ale rozhodne sa pre tú,ktorá k nemu patrí odjakživa.Fred a Judy sú osobnosti dovtedy,pokiaľ film potrvá.Choreografia,čísla,spev a výprava proste paráda. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodný názov filmu bol "Smile and Show Your Dimple". (dwdb)
  • Film měl u diváků úspěch, stal se komerčně nejúspěšnějším hudebním snímkem daného roku v USA a Kanadě. (classic)

Reklama

Reklama