Reklama

Reklama

Mrtvé duše

  • Česko Neklidné duše (více)
Trailer

Obsahy(1)

Říká se, že než se stěhovat, je lepší raději rovnou vyhořet. A v případě mladého manželského páru, který se společně s dcerkou odhodlal ke změně bydlení a namířil si to přímo do staré, podivné a na první pohled nepříliš přátelské vily, platí toto tvrzení dvojnásob. Vybrali si totiž dům, ve kterém, jak záhy zjistí, rozhodně nebudou bydlet sami. Krátce po přistěhování se začínají stávat svědky nepochopitelných, nadpřirozených úkazů, které zřetelně vypovídají, že na tomto místě se stalo něco opravdu zlého. A není to ani moc dávno. Nejhorší obavy nových majitelů se brzy naplní. V tomto zvláštním, rušivém kusu architektury se před třemi lety zabíjelo. A kdosi si nepřeje, aby krvavá jatka upadla v zapomnění. Jenže rozluštění tajemné hádanky, co všechno se tu vlastně děje, může stát každého hledače pravdy život. A možná i víc. Vzrušující dánský hororový thriller natočil v roce 2005 režisér Martin Schmidt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi to doporučil. Už s eho nikdy nebudu ptát na slušnej horor. Nejenom, že je to špatná duchařina, je to i příšerný POKUS o duchařinu. A přitom, dánské filmy se mi z větší části dost líbí. No nicméně v tomto se povedly, tak tři čtyř-minutové úseky a původně jsem chtěl napsat, že i konec. Jenomže potom, co to vypadalo, že už nic nebude se objevila ještě závěrečná, naprosto stupidní scéna, která ten film srazila ještě o hvězdu dolů. Horší, nudnější a nevýraznější herecké složení jsem snad nikdy ještě neviděl. Ale dokoukal jsem to alespoň... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Evropský pokus o duchařinu a výsledek, slušných 60%. Mladá rodina s jenou dcerkou se nastěhuje do starého domu, kde jak jinak než straší. Hned na začátku při stěhování dostane jeden ze stěhováků facku (měl jich dostat víc zato jak bych vlezlý a...) A za nedlouho se začně sám zapalovat krb a kazit se hned ovoce. Rodina vyhledná pomoc zkouší zjistit jestli tanm někdo nezemřel, ale jediný kdo zemřel byl před pár lety kluk při požáru, ale bylo na druhém konci města, což je docela zarážející, proč ten duch otravoval jinde. Opět dcerka byla jediná ,která s ním komunikovala. Do toho tu jsou sousedi, s kterýma se hodně přátelí. A mladá holka co jim hlídá dcerku (poměrna pěkná chůva). Vše se stupnuje až k závěrečné pointě, která je docela solidní, nebot se to směřovalo někam jinam. Horor se dá dělat i bez krve a velkých lekaček hohle je toho důkazem. Začátek je hodně podobný jako novější Sirotčinec. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Ducharina z Dánska.Strašidelný dom,krb,ktorý sa sám zapaľuje,čierna mačka,7-ročné dievčatko vidí a komunikuje s chlapcom,ktorý je už tri roky mŕtvi.Hlavne v obývačke sa odohrávajú divné veci.Ovocie na tanieri hneď zhnije.Zavolajú nejakého sensibila,ktorý dokáže s duchmi komunikovať a skúsi ich odviesť do ich sveta.Nie veľmi strašidelný horror,ale dá sa pozerať.Keďže je to horror z Dánska,tak za tri. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Rozhodval jsem se mezi dvěma a třema, ale budu tentokrát přísnější. Je to hlavně kvůli tomu, že děj je jedno velké klišé a ani pointa to nezachrání, protože je celkem lehce uhádnutelná, pokud máte rádi tento typ filmů. Taky mi to hodně připomínalo nedávno uvedený film Insidious, který je v mém žebříčku na totálním vrcholu moderního hororu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekal co se z toho vyklube. Vypadalo to velmi slibně, ale od počinu "horor" bych tedy očekával daleko víc orgasmů strachu a nechutností. Místo toho jsem dostal hodinové drama o ničem a zbytek filmu jsem sledoval nějaké oko, které cestuje po domě a rozpaluje krbový oheň! Dánský horor je prostě pasé...a tohle se vážně nepovedlo! A nejvíc mě potom dorazila ta vyzubená kobyla co měla nastoupit jako vychovatelka. On nestačil blbě se tlemící soused alá italský hřebec. Prostě konina na entou! 15% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Dům, okolo kterého se odehrává příběh, se natáčel ve dvou různých lokalitách. (Cheeker)

Reklama

Reklama