Reklama

Reklama

Mrtvé duše

  • Česko Neklidné duše (více)
Trailer

Obsahy(1)

Říká se, že než se stěhovat, je lepší raději rovnou vyhořet. A v případě mladého manželského páru, který se společně s dcerkou odhodlal ke změně bydlení a namířil si to přímo do staré, podivné a na první pohled nepříliš přátelské vily, platí toto tvrzení dvojnásob. Vybrali si totiž dům, ve kterém, jak záhy zjistí, rozhodně nebudou bydlet sami. Krátce po přistěhování se začínají stávat svědky nepochopitelných, nadpřirozených úkazů, které zřetelně vypovídají, že na tomto místě se stalo něco opravdu zlého. A není to ani moc dávno. Nejhorší obavy nových majitelů se brzy naplní. V tomto zvláštním, rušivém kusu architektury se před třemi lety zabíjelo. A kdosi si nepřeje, aby krvavá jatka upadla v zapomnění. Jenže rozluštění tajemné hádanky, co všechno se tu vlastně děje, může stát každého hledače pravdy život. A možná i víc. Vzrušující dánský hororový thriller natočil v roce 2005 režisér Martin Schmidt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý duchařský film z Dánska, který přináší další z variací na téma duch v domě a co s tím. Samozřejmě není třeba říkat, že u takovýchto filmů je nejdůležitější pointa, která rozhoduje o tom, zda je film dobrý nebo špatný. V tomto případě si troufám tvrdit, že je celkové rozuzlení příběhu i tak trochu překvapivé, alespoň já jsem to tedy neočekával. Takže vypointování příběhu se i tvůrcům docela povedlo, nebyl to jen nějaký laciný závěr a nebo snad snaha o rychlé ukončení filmu, aby to nějaký konec mělo. Opravdu si s tím tvůrci pohráli a výsledek nepůsobí zase tak špatně. Co bych ale označil tak trochu za problém, to je protahování příběhu. První hodina filmu byla velice zajímavá a vydržel jsem to sledovat, aniž bych se nudil nebo snad zíval. Ale co je problém, to je zbývající půlhodina. Respektive těch 20 minut, které tam jsou včleněny mezi první hodinu a závěrečnou pointu. To už mi přišlo jako příliš nudná část, u které už jsem si opravdu několikrát zívl a která i dost nudila. Ale zase v závěru jsem pochopil, jak tato část byla důležitá pro závěrečné vyústění. Ale jinak to byl docela dobrý duchařský film, který dokázal zaujmout a téměř nenudil. Herecké výkony také byly velice dobré, a tak nevidím důvod, proč nedat nadprůměrné hodnocení, protože tomuto filmu až na tu nudnou dvacetiminutovku nemám co vytknout. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tady další z řady severských duchařin. Tentokrát pochází z Dánska a má jí na svědomí docela úspěšný režisér Martin Schmidt. Ze začátku se budete asi dost nudit, protože prvních patnáct minut se snímek věnuje pouze seznamování se šťastnou rodinkou a jejich novým domem. Pokud vás až doteď film moc nezaujal a nejraději by jste ho vypnuli, tak to nedělejte. Ke konci se totiž celá zápletka pěkně rozplete a někteří budou možná velice překvapení. Navíc se dostaví i několik velice pěkných efektů, které nenechají žádného hororového fanouška chladným. Tvůrci si však ani na konci neodpustili kopírování a úplným finishem si to u mě zase pohnojili.. posledních pět minut měli zcela vypustit. Jen mě trochu mrzí, že si víc nevyhráli se samotným nadpřirozenem a podávali ho jen po kapkách. Ale docela mě tentokrát DVD Edice mile překvapila. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Evropský pokus o duchařinu a výsledek, slušných 60%. Mladá rodina s jenou dcerkou se nastěhuje do starého domu, kde jak jinak než straší. Hned na začátku při stěhování dostane jeden ze stěhováků facku (měl jich dostat víc zato jak bych vlezlý a...) A za nedlouho se začně sám zapalovat krb a kazit se hned ovoce. Rodina vyhledná pomoc zkouší zjistit jestli tanm někdo nezemřel, ale jediný kdo zemřel byl před pár lety kluk při požáru, ale bylo na druhém konci města, což je docela zarážející, proč ten duch otravoval jinde. Opět dcerka byla jediná ,která s ním komunikovala. Do toho tu jsou sousedi, s kterýma se hodně přátelí. A mladá holka co jim hlídá dcerku (poměrna pěkná chůva). Vše se stupnuje až k závěrečné pointě, která je docela solidní, nebot se to směřovalo někam jinam. Horor se dá dělat i bez krve a velkých lekaček hohle je toho důkazem. Začátek je hodně podobný jako novější Sirotčinec. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Manželé se rozhodli, že se přestěhují z města na venkov. V jejich případě si to ale měli velmi rychle rozmyslet a zůstat ve městě. Ze začátku vypadá všechno hodně idylicky. To ale bylo jen takové ticho před přicházející bouří, která už byla na dohled. Tommy musí na služební cestu a tak musí nechat dceru i s manželkou samotné. Od té doby se začnou dít podivné věci. Krb se sám od sebe rozhoří, aniž by ho někdo zapálil. Nachystané ovoce během několika málo okamžiků úplně shnije a je plné červů. Věci se samy rozpohybují. Malá dcera si povídá s neviditelným kamarádem. To jsou pádné důvody k tomu, abych začala taky šílet. Já bych nechala barák barákem a odešla i s rodinou pryč a prodala bych ho klidně za směšnou cenu, jen abych se domu zbavila. Nepátrala bych po minulosti a po příčinách těch podivných jevů. Jenže tím by příběh skončil, nedošel by ke svému závěru a jak všichni moc dobře víme, tak závěrečná pointa je u takových filmů to nejdůležitější. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekal co se z toho vyklube. Vypadalo to velmi slibně, ale od počinu "horor" bych tedy očekával daleko víc orgasmů strachu a nechutností. Místo toho jsem dostal hodinové drama o ničem a zbytek filmu jsem sledoval nějaké oko, které cestuje po domě a rozpaluje krbový oheň! Dánský horor je prostě pasé...a tohle se vážně nepovedlo! A nejvíc mě potom dorazila ta vyzubená kobyla co měla nastoupit jako vychovatelka. On nestačil blbě se tlemící soused alá italský hřebec. Prostě konina na entou! 15% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Dům, okolo kterého se odehrává příběh, se natáčel ve dvou různých lokalitách. (Cheeker)

Reklama

Reklama