Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmy "Svět valčíků" a "Námořníci jdou" znamenaly zároveň vrchol popularity slavné dvojice. V anketě každoročního hlasování časopisu Motion Picture Herald se umístili na třetím místě hned po Shirley Templeové a Clarku Gableovi. V "Námořnících" jde opět o jednoduchou zápletku. Bake Baker si chce zpříjemnit pobyt své flotily v San Francisku a vyhledá tam svou dávnou taneční partnerku a přítelkyni Sherry. Jeho kamarád Bilge Smith si zase začne románek s její půvabnou sestrou Connií. Co se ale stane, když romance přeroste v lásku? Námořníci se neradi připoutávají k jednomu místu. V titulních rolích opět září Fred Astaire a Ginger Rogersová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Dale 

všechny recenze uživatele

Tak slabučký príbeh, že museli k Fredovi a Ginger strčiť ešte jeden párik, aby to malo aspoň nejakú zápletku, no tiež by som tu radšej videl Hortona a Blorea než Scotta s Hilliardovou, malo by to lepšiu šťavu. A ten koniec úplne odfláknutý. Rozhnevaný pár na život a na smrť a bez akéhokoľvek vysvetlenia alebo udobrovania bum happy end. Asi najslabší kúsok Freda a Ginger. Tanečné čísla tradične skvelé, no inak nič. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že Edward Everett Horton a Eric Blore jsou pro Astairovy muzikály takřka nepostradatelní. Cvičená opice nosící kytky nic nezachrání. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Scenár je síce menej vtipný ako napríklad v Top Hat či Gay Divorcee(ako píše v komentári KarelR, chýbal mi tu hlavne Edward Everett Horton), ale úplne to vynahradia skvelé tanečné čísla a už tradične kúzelna atmosféra, akú majú len tieto staré filmy.:-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná chtěli scenáristé ozvláštnit schéma, na kterém bývaly muzikály populární dvojice postaveny, ale výsledek je viditelně méně zábavný. Ginger a Fred se tu totiž potkají jen párkrát a jinak tu mají pouze sólové výstupy. Ze tří společných tanečních čísel je navíc jedno pojato jako taneční ekvivalent hádky (což ale neznamená, že by bylo slabší). Je tu sice ještě druhá linie s taktéž půvabnou Harriet Hilliard, ale ta je moc romanticky vážná. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Najprv tu bol Fred, a až potom Gene, alebo pred a po Ginger tu už nebola žiadna iná, ktorá by sa jej trebárs len trochu čo vyrovnala ? Pomerne jednoduchá záležitosť Marka Sandricha o speváckom sesterskom due, ktoré totiž má komplikované vzťahy s námorníkmi, keď s jedným z nich, voľakedy tvorila slávny tanečný pár, pričom po dlhšom odlúčení, sa stretávajú znovu, a tak intenzívne sa jej snaží znovu pomáhať, že ju to tým pádom privádza do pomerne trápnych situácii... Nemám až tak starostlivo naštudované spoločné veci Astaira s Rogers, čo dozaista zamrzí, keď táto blondínka patrí medzi moje obľúbenkyne, ale čo viem isto je to, že tentokrát im to nevychádza podľa najväčších predstáv, a ide o mix dvoch párov, dvojíc, ktorí si nerozumejú, čím sa snažia o to, aby si porozumeli. Pozitívne je to, že extrémne obľúbení Fred s Ginger nestrhávajú na seba príliš veľkú pozornosť, a preto majú šancu na striebornom plátne, aj iní, napríklad filmová sestra, ktorá sa z okuliarnika indického premení na bielu labuť, alebo nerozhodný námorník Smith, ktorý ani poriadne nevie, čo vlastne chce. Filmu by bodlo skrátenie o cca. 20-30 minút, ale taktiež vynechanie množstva zbytočných scén, čím sa stáva pre mňa menej zaujímavý, že by som si ho s chuťou pozrel znovu, čo sa asi už len tak nestane, a to je to isté, že je extrémne malá pravdepodobnosť, že po tomto slávnom filmovom páre, vznikne nový, čoby len trochu podobný, tak to je fantastická utópia !!! ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Možná trochu slabší než ostatní filmy s Fredem a Ginger, ale mě se to i tak líbilo 4,5*. Let's face the music and dance:) ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejslabší film s Fredem a Ginger. Fred jako námořník mi moc neseděl, písničky tentorkát taky slabší a děj? Ten filmy s touto populární, tanečně-hereckou dvojící nikdy netáhl. 3,5* ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Veselý rozvod a Páni v cylindrech byly lepší filmy. Ale s hodnocením dolů nepůjdu, protože jsem měla strach, že se bude zase všechno opakovat dokola a tady byla přece jenom snaha o změnu. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

O něco horší než předchozí filmy Freda Astaira a Ginger Rogersové, méně vtipné, hudba trochu slabší, ale stále slušné 4,5*. PS: Viděl jsem jen druhou polovinu. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Byly by to tři hvězdy, ale závěrečné číslo "Let's Face The Music And Dance" to zvedá! Příběhem i vtipy o něco slabší film ze série Astaire/Rogers. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší film s Astairem a Rogersovou. Humoru pomálu, příběh slaboučkej a přemrštěná stopáž. Navíc Astaire hraje námořníka a to ho nutí hrát něco trochu jinýho než obvykle, hlavně to jeho žvejkání mě štvalo. Ale ta správná atmosféra tam byla. Opice byla fajn. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Pokus o změnu zaběhlé rutiny. Astaire už není tanečník z povolání, ale námořník, který býval(!) tanečník z povolání. Rogersová je prostě pořád Rogersová. Komické postavy jsou dosti nevtipně nahrazeny opičkou a druhá dějová linka s Harriet Hilliardovou (sestra Ginger Rogersové) je nečekaně slzopudná a romanticky přeslazená. Zbývají taneční a hudební čísla, z nich je rozhodně nejlepší nácvik I'm Putting All My Eggs in One Basket, kde si oba tanečníci nepokrytě dělají legraci sami ze sebe. Přesto za atmosféru a dobrou náladu hvězdička navíc. ()

Reklama

Reklama