Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší římský válečník - Tauro - tajně cestuje na příkaz svého vladaře do Jeruzálemu, aby vyvrátil zprávy o znovuzrození židovského rabbiho. Vzdor zradě a lsti z každé strany Tauro najde víru, lásku a pravdu, která by mohla rozbít celé impérium! (ČSFD.cz)

Recenze (28)

honajz 

všechny recenze uživatele

On tenhle film až zas tak marný není, jen by to museli dostat do ruky pořádní filmaři, a ne banda amatérů. Scénář je naivní a hloupoučký jak z literárního kurzu na základní škole, příběh průhledný až na půdu, žánrově to neví, čím chce být (jednu chvíli to vypadá dokonce jako 13th Warrior naruby, jen s Lundgrenem místo Banderase, a ta akce je zde hodně kašírovaně a neumětelsky natočená), Andrea Morricone moc skladatelských genů nezdědil a jeho hudba je jen uřvaně vyděračská, nu a herci hrají jak poslední šmíra a člověk jim jejich emoce a hnutí mysli moc nevěří. Což u filmu, kde to asi má být převážně o emocích, je hodně na škodu. Chvílemi to sleduje v prezentaci důkazů Kauzu Ježíš od Lee Strobela (mimochodem také zfilmováno), ale pak to uhne k milostné historce a intrikám Piláta Pontského, který je jedna ruka s velekněžími - ale opět to není nijak víc rozvinuté nebo prokreslené, ani těch protiakcí moc není. Nakonec to nejvíc připomíná Jeho království od Miky Waltariho, kterážto kniha nikdy mám pocit zfilmovaná kdoví proč nebyla. Jenže kde dovede Waltari splést věrohodný a mnohotvárný příběh, tady se jede na přímo - jako bychom sledovali otrocký přepis učebnice dějepisu pro začínající křesťany. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Hodnocení bude pod vlivem toho, že sám jsem křesťan...Nedokonalosti by se určitě našly, ale nenašel jsem nic, co by přímo odporovalo biblickému učení...Překvapivé prostředí a zajímavé role.,,Pro toho, kdo Ježíše neuznává, to bude vždycky nuda, ať už to bude jakýkoliv snímek o křesťanství...Mám rád takové příběhy, kde najdu některé odkazy přímo v Bibli...Pro mne je to svědectví, že i pohané došli lásky a Ježíšovi následníci žijí dodnes...Jako v tamté době, i dnes jsou lidé, kteří jsou proti a raději zamlžují pravdu, aniž by si přiznali, že Ježíš je cesta, pravda a život..."Pro Židy je to kámen úrazu, pro ostatní bláznovství, ale pro povolané, jak pro Židy, tak pro Řeky, je Kristus Boží moc a Boží moudrost" (1.Korintským 1,23 - 24)...Díky za toto filmové svědectví... ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Veľká spokojnosť s týmto pre mňa dlho očakávaným filmom (videl som skrátenú – 112 min. verziu aj 190 min. televíznu verziu). Príbeh sa odohráva v roku 35 n.l. Rímsky tribún Tito Valerio Tauro (vynikajúci Daniele Liotti) odchádza do Jeruzalema v spoločnosti svojho barbarského osobného strážcu Brixa (veľmi zaujímavý Dolph Lundgren), ktorého zajal pri svojej vojenskej výprave. Rímsky cisár Tiberius (Max von Sydow) ho totiž poveril dôležitou tajnou misiou – má vyšetriť smrť a možné zmŕtvychvstanie Ježiša Nazaretského. Základná otázka znie: kde je Ježišovo telo? Koprodukčný (televízny) film, ktorý je údajne remakom rovnomennej snímky z roku 1986, ma veľmi potešil. Sledoval som interesantný dej, ktorý ma nenudil, herecké obsadenie je priam geniálne a čerešničkou na torte (okrem nádhernej Mónicy Cruzovej) je prekrásna melodická hudba Andrea Morriconeho. Možno skonštatovať, že jablko v tomto prípade naozaj nepadlo ďaleko od stromu. Giulio Base (ako herec stvárnil napríklad vodcu neofašistov v snímke Skinheads z roku 1993) je rozhodne schopným režisérom. Veľmi sa mi napríklad páčilo, ako pomaly rozvíjal (priateľský) vzťah medzi Titom a Brixom a ďalšie charakterové premeny. Mimochodom, dvaja bulharskí herci Hristo Shopov a Christo Jivkov si zahrali aj v Gibsonovej snímke Umučenie Krista, pričom Shopov tam stvárnil dokonca tú istú postavu – Piláta Pontského. Dúfam, že bude vznikať viac takýchto kvalitných televíznych filmov. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný dobrodružno-historický film. Má obyčajný príbeh o uznávanom rímskom vojakovi, ktorý od cisára, svojho priateľa dostane za úlohu odísť tajne do Jeruzalema, kde má vyšetriť záhadné zmiznutie nedávno popraveného muža, Ježiša z Nazaretu, ktorý mal údajne vstať z mŕtvych, pričom ho bude sprevádzať barbarský bojovník, ktorý sa stal jeho najlepším priateľom. A pri riešení tejto záhady sa stretáva s novou láskou, spoznáva nové náboženstvo, ale hlavne musí čeliť množstvu problémov, ktoré spôsobujú aj iní Rimania, ktorí za žiadnu cenu nechcú pripustiť, aby sa Kresťanstvo stalo rovnoprávnym náboženstvom. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Táto tématika určite nepatrí medzi tie, ktoré by ma zaujímali, nemám k tomu vzťah v skutočnom živote, takže ma to nezaujíma ani v tom filmovom, celý dej mi bol viac menej ľahostajný a bolo mi aj úplne jedno, ako sa to skončí, ale zároveň sa na to dá po celý čas bez problémov pozerať a ani raz som pri tom nepocítil výraznejšiu nudu. Aj keď táto trojhodinová dĺžka je úplne zbytočná, dlhší čas sa to moc nepohne z miesta a bez množstva situácií by sa to kľudne obišlo, takže by to mohlo trvať aj polovicu súčasného času, ale zvládol som to, takže nemám väčší problém. No predsa mi len viac sadla prvá polovica, tá sa ešte drží pri zemi a pôsobí relatívne uveriteľne, druhá je už moc kresťanská a nerealistická, ale aj tá sa dá zniesť, pretože viacero prvkov, hlavne vládca, ktorý sa to so svojimi ľuďmi snažil neustále zatajovať to vyvažovali. Čo sa týka akcie, tak tá je úplne obyčajná. Je tu pár kratších akcií na meče a všetky sú presne také, ako sa aj dá očakávať, svoj účel splnia, ale nenájde sa v nich nič, čo by stálo za pozornosť. Herecké obsadenie je celkom slušné, za zmienku pre mňa stojí hlavne Dolph Lundgren, keďže je to jediný dôvod, prečo som si tento film pozrel, barbarského bojovníka zvládol veľmi dobre, takže je rozhodne plusom, len škoda, že má tak málo priestoru. Ešte spočiatku je hlavnému hrdinovi takmer stále po boku, ale časom sa začne objavovať len sporadicky. Hlavný hrdina je obstojný, k tomu sympatická Mónica Cruz, nesklame ani Max von Sydow a bavila ma aj postava vládcu Jeruzalema. Réžia a technická stránka sú presne v štýle televíznej produkcie, takže určite nič výnimočné, ale aspoň znesiteľné. Tajomstvo Kristovej hrobky je snáď po všetkých stránkach presne taký film, ako som aj očakával, takže určite nie som sklamaný, ale je mi to vlastne aj tak jedno. Chcel som si to pozrieť len kvôli doplneniu Lundgrenovej zbierky, ale keďže ma táto tématika nezaujíma, dlho som čakal na tú správnu náladu a keď prišla, skúsil som to a na ten slabší priemer to aj vďaka Lundgrenovi vytiahnem. Ale viem isto, že to bolo prvý a aj posledný krát, čo som to videl. 52% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, tak jediný pozitivum, který jsem na tom po skončení filmu našel, bylo, že sem to přežil a neunudil se k smrti, jelikož se moje stavy během sledování pohybovaly od super ultra nudy, přes ultra nudu, až k nudě, která ale byla jen občas. Dokonce sem několikrát měl tendenci to vypnout, protože sem to už prostě nemoh vydržet a začínal psát závěť, ale potom co sem zjistil, že nemam co odkázat, tak sem toho nechal a radši koukal dal na ty ježíšovy zázraky, na příšernej televizní děj a ještě horší laciný herce, ke kterým se bohužel připojil už i král odpadovejch béčkovejch sraček tady na csfd Dolph Lundgren. Tenhle film beru jako trest, že sem se málo učil a posral zkoušku, příště už to fakt neudělám, jinak bych moh dostat tu 190ti minutovou verzi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film sa premietal po dobu jedného týždňa v kinách v Dallase, no prioritne bol určený pre televízny trh. (m.a.t.o.)
  • Film sa nakrúcal osem týždňov v Tunisku a týždeň v Bulharsku. (Mordenroth)
  • Film je remakom rovnomennej snímky z roku 1986. (Mordenroth)

Reklama

Reklama