Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou přicházím na dost dobré filmy od scénáristy Miroslava Sovjáka a tento jsem dokonce nikdy neviděl. Pokud přežijete začátek s několika klišé o Moravácích a Pražácích, bude vám odměnou subtilní, realistická love story o životních křižovatkách zralých lidí, ve které nikdo neumře a vše se v ní vyřeší skoro, jak praví fráze, tzv. "jako v životě." ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úvodní část scénáře je opravdu slabá, některé dialogy zbytečně přestylizované, chybí tomu trochu nadsázka a nadhled, nicméně záhy se rozehraný duet Cýlková-Etzler dostane do takových obrátek, že jsem na výhrady zapomněl. Navíc hudba Michala Pavlíčka je prvotřídní. Čtvrtou hvězdičku k celkovému dojmu přidal nevykalkulovaný a logický závěr, který nemíchá jabka a brambory a dává celému příběhu punc autentičnosti. Výborně jsem se bavil, je to inteligentní, pěkně natočené a skutečně nechápu, proč se na plátna kin pořád derou srágoroidní předlohy dělníků slova typu Viewegh či Nesvadbová... trochu tenhle scénář obrousit a bylo by to skvostné. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. V české televizní produkci jistě nadprůměr. Původně jsem dal čtyři, ale tak dobré to zas nebylo. Hlavně mě srala ta rádobymoravská mluva - to je zlo. Naopak mě dost potěšil závěr a vůbec celková (v rámci možností) realističnost scénáře. A Chýlková.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +hudba a krásy "moravy" -čistě jen o dvou hercích (Chýlková Etzler), po obsahové stránce je to jen malá báchorka/// Tak nevím, vidět jsem to chtěl, vyloženě to nenudilo, ale žádný zázrak se nekoná. Etzler byl standartní, Chýlková spíše slabší (v serálu Hop nebo Trop byla lepší) a ostatní postavy se filmem jen mihly. Scénář je sice "reálný", ale skutečná realita je většinou hodně prázdná a všední./// Celkem 47%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nebylo to sice nic objevného, ale scénář byl docela slušně vybalancovaný a díky kvalitnímu obsazení hlavních rolí z toho nakonec vznikl takový malý milý televizní filmeček. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taký malý film a predsa dobrý. Ukážka toho, že na myšlienku netreba nič veľkého, len jeden lineárny príbeh o tom, ako vieme ľahko skĺznuť z cesty a ako ťažko - a nakoniec ľahko - sa robia rozhodnutia. Prostredie Moravy umocňuje ten zážitok, škoda, že z tých Ledníc tam nebolo viac. Inak ten Etzler by sa nemal holiť, takto vyzeral aspoň kúsok k svetu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

I když příběh táhnou hlavně Ivana Chýlková s Miroslavem Etzlerem, tak i obsazení vedlejších rolí se povedlo (M. Pleštilová, J. Polášek, Z. Dušek). Autoři rozvedli jednoduchou zápletku vtipně a nevtíravě. Otevřený konec potěšil. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Romanťárna po česku, takže míň okázalosti, komediální nadsázky a přiteplenejch BFF, zato víc upřímnosti a lidskýho nitra. I tak to ale bylo o deset patnáct minut delší než by to asi mělo bejt. 70-75% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V podstatě nijak objevná road movie o tom, jak citově vyprahlá přepracovaná manažerka najednou na venkově po boku zvláštního ožungra zjistí, že všechno je jinak. Je to docela sympatické, i když tu probíhají nevtipná životní quazimoudra a trochu mě zklamala moje oblíbená Chýlková, je tady místy lehce nezáživná. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky, jejichž sílu ještě umocňuje povedená hudba a skvělé hudební texty. Po celou dobu toho úžasného setkání téměř bolí, že na všechno, co se stane (a ještě víc se toho nestane) jsou jen a přesně tři dny, a ani jeden navíc. Jenže otočit řeky dvou životů proti proudu je téměř nemožné, zejména když život toho osudového, velmi přitažlivého a okouzlujícího muže řídí nejmocnější vládce. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Chýlková s Etzlerem hráli parádně, to se musí nechat. Jsem moc rád, že nebyl zprzněn závěr a skončilo to tak uvěřitelně, jako byl uvěřitelný celý příběh. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě celkem potěšil. Za poslední půlrok je to jeden z nejkvalitnějších českých filmů, co jesem viděl. Začátek filmu byl spíše rušivější, středem se klidnil a konec byl spíše klidný. Ve filmu hraje velice dobrá česká herečka Ivana Chýlková, ta umí zahrát vždycky vynikajícně. Pak mě trochu nadchl Etzler, vždy mi nebyl moc sympatický, ale teď se projevil jako dobrý herec. Film jako celkový se mi líbil. 75% ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Etzler s vousama vypadá jak kubánskej narkobaron, ale charizma teda má. Jináč je to teda slátanina první třídy, kde se furt řeší nějaký bobři, ale nakonec toho správnýho bobra neuvidíme ani jednoho. Jenom nějaký děsně chlupatý potvory, co lezou z vody. Jinak sem celkem nepochopil zápletku, v níž se nesnesitelná dylina vožere a druhej den se začne chovat normálně. To mělo bejt jako co? ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovy cesky televizni pokus o romantiku. Starnouci Chylkova prozije na vylete kratky romanek s (vylecenym?) alkoholikem Etzlerem (ktery ma ale rad zviratka). To vse jen na platonicke urovni. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka, ktorá by sa možno aj hodila na plátna kín a nie len ako TV inscenácia. Na nič sa nehrala ( a to bola svojim spôsobom aj chyba, viac do hĺbky psychológie postáv by neuškodilo), dialógy boli reálne, uveriteľné, zo života. Dvojka Chýlková - Etzler boli veľmi synchrónne. ()

Reklama

Reklama